Понякога избива смола под лака, ако не е достатъчно сух материала или е много смолист.Препоръчва се в такива случаи минаване с ацетон преди лакиране.И аз обаче не го правя. 

griffin написа:снимките не се виждат, с по-рядък по-лесно лака дърпа и се изправя. аз мацам и воден лак 50/50 със четка и не ми е ставало на вадички както каза колегата.При 50/50 не оставя вадички. Имах в предвид супер много разреден. Примерно 30/70 както правя с акрилния лак(не с всички става) - 6-7 ръце и все едно си го пръскал. С водния най-добър резултат имам при избърсване до леко влажна повърхност. Така и съхне по-бързо - следваща ръка веднага след предишната. Но за нещо голямо трябва много мерак защото иска 10-тина ръце. Правя го за дръжки и др. малки неща обикновено (и това, и това, и това).
EDI написа:Понякога избива смола под лака, ако не е достатъчно сух материала или е много смолист.Препоръчва се в такива случаи минаване с ацетон преди лакиране.И аз обаче не го правя.Ацетона е подъл. Веднага оставя белези по ръцете. Аз минавам с парцал напоен с разредител ако няма видими следи от смола - освен смолата отстранява и прахта от шкуренето. Пък и дава представа как ще изглежда завършен
bulhomes2 написа:И мен ме впечатли.![]()
Може би няма да е лошо да сложиш някой винкел или UD (или CD) между ролкоте и ОСБ-то.
cvetomir_77 написа:това май само в дърводелския раздел е така, в електротехника е окbulhomes2 написа:И мен ме впечатли.![]()
Може би няма да е лошо да сложиш някой винкел или UD (или CD) между ролкоте и ОСБ-то.
Тъй като днес ми беше малко хладно (-11 градуса). Не ми беше работно и няма да има снимки и видео. По принцип мисля на тавана да монтирам или UD или профил за плъзгаща врата за гардероб.
"P.P. Писна ми от бъговете на форума. Няма ли да ги оправите вече? Чакам по 10 мин да ми качи коментара. В един момент решавам да прекратя ъплоуда и се оказва че коментара ми вече е качен, но системата не спира да "зарежда" ъплоуда."
"P.P.2 И не е само това."
griffin написа:Ще ти сеcvetomir_77 написа:това май само в дърводелския раздел е така, в електротехника е окbulhomes2 написа:И мен ме впечатли.![]()
Тъй като днес ми беше малко хладно (-11 градуса). Не ми беше работно и няма да има снимки и видео. По принцип мисля на тавана да монтирам или UD или профил за плъзгаща врата за гардероб.
"P.P. Писна ми от бъговете на форума. Няма ли да ги оправите вече? Чакам по 10 мин да ми качи коментара. В един момент решавам да прекратя ъплоуда и се оказва че коментара ми вече е качен, но системата не спира да "зарежда" ъплоуда."
"P.P.2 И не е само това."
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: