• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
Всичко за дърводелството
DTIvanov - специалист
За матрака:при този размер в ценови диапазон до 500 лв посмъртно няма да намериш матрак с 20 см дунапрен вътре, обикновено пружини (отврат) или най-много 10-12 см дунапрен :lol: . Правиш го по начина по който си решил: рамка от чам 50/50 мм с поне две спънки по късата страна (т.е. общо 4 къси парчета), отгоре ОСБ 8 мм, като ОСБ-то го лепиш и завиваш с винтове към рамката. На мястото на снаждането на ОСБ-то (неизбежно при този размер на матрака) лепиш откъм страната на дунапрена и ивици от фазер. Ползвай хубаво лепило, не Ц200 и ще имаш здрав матрак дълги години, независимо от креватните гимнастики :lol:. С дебело свредло или фрезер правиш 20-тина дупки за да диша дунапрена. С хлоропреново лепило (хелметекс и подобни) лепиш дунапрена, отгоре е желателно да сложиш силиконизирана вата и отгоре дамаската и огън с такера :) . Сега за дунапрена - търси склад на Паралел, Органика или Конвой - това са производителите на пенополиуретан (дунапрен) у нас. Дунапрен с плътност ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ 25 кг/куб.м (още по-добре 30 или 35 кг/куб.м). Ако искаш да си поглезиш наемателите и да имаш още по-дълго време добър матрак, търси високоеластична (при Паралел луксозна или HR) пяна. Тя е около 20% по-скъпа и повярвай има защо. Най-високото стъпало са мемори пяна (Паралел) и пенолатекс (Екон). Горе-долу на една цена са. Моето лично професионално предпочитание определено е в полза на латекса, но едва ли ще искаш чак толкова да си глезиш наемателите :lol: :lol: :lol:
Леле, колко съм изписал, то си стана цяло ръководство.
Dora Kostadinova - помощник
Браво, г-н Шоп!
С интерес проследих работата ви! Очаквам следващите ви стъпки, както и крайния резултат, разбира се! За колко ще давате тази квартира? :roll:
Споменахте, че не сте купил още обкова, ще бъде хубаво, ако мога да ви помогна в избора с дръжки или пък закачалки или каквото и било. Тъй като плоскостите са венге (или алабама?), сигурно доста цветове на закачалки и дръжки ще подхождат. Предлагам тази идея, тъй като скоро аз скоро предприех освежаване на апартамента си и се спрях на обков, с който нещата наистина придобиха супер вид.

Хубав ви ден!
Пускайте още снимки... ако може :razz:
шоп - майстор
DTIvanov
Благодаря за компетентното мнение. 100% съм съгласен с написаното от теб. Точно така и ще направя матрака. Само единствената разлика ще бъде вместо ОСБ 2-3 може и 4 слоя фазер на 3 мм. Просто от него имам в наличност и няма да се наложи да купува.

Dora Kostadinova,
разбира се, че ще има още снимки, както и снимки на завършеният обект. Просто тези два дни имах и дриги задачки, прибирам се късно и нямам време за качване и преформатиране на снимките. Иначе във фотоапарата има 40-50 снимки на полуготовата кухня с монтирани електроуреди.
Плоскостите са черен фладер на Кронспан, обкова е купен, но все пак благодаря за предложението.
шоп - майстор
Малко от вчера.
Купих обкова и поработих 4 часа.

Прикачен файл

1.jpg
започвам чекмеджетата
1.jpg (62.28 KиБ) Видяна 15812 пъти

Прикачен файл

2.jpg
Както и да монтирам първите крачета на кухнята.Монтирам ги на 36 мм по-навътр от предният кантиран ръб.В последствие на щипки за тях ще се крепи цокъла.
2.jpg (45.26 KиБ) Видяна 15812 пъти

Прикачен файл

3.jpg
нямах подходящи винтове и да да не опират колелцата на обкова направих фрезенк
3.jpg (55.49 KиБ) Видяна 15812 пъти

Прикачен файл

4.jpg
така вече главата на винта е потънала
4.jpg (48.46 KиБ) Видяна 15812 пъти

Прикачен файл

5.jpg
не знам как се наричат тези панти, но ако приема, че обикновенните са на 90 градуса тези са на 180. Свършиха ми работа за шкафчето на мивката, което се явява ъгъл.
5.jpg (59.8 KиБ) Видяна 15812 пъти
шоп - майстор
Още от вчера. За следящите темата снимките имат дата:-)

Така се отчитам вечер на жената.Дали съм работил или съм бил по...к...и ха,ха,ха :-D

Прикачен файл

6.jpg
дръжката и лицето от Пине Орегон
6.jpg (54.92 KиБ) Видяна 15797 пъти

Прикачен файл

7.jpg
монтаж на панти закрит кант
7.jpg (61.99 KиБ) Видяна 15797 пъти

Прикачен файл

8.jpg
монтаж на гръбче с монтажно лепило
8.jpg (53.15 KиБ) Видяна 15797 пъти

Прикачен файл

9.jpg
укрепване за да дръпне лепилото
9.jpg (46.47 KиБ) Видяна 15797 пъти

Прикачен файл

11.jpg
винарната е на мястото си в нисшата
11.jpg (34.23 KиБ) Видяна 15797 пъти
Последна промяна от шоп на ср юни 09, 2010 7:30 pm, променено общо 1 път.
шоп - майстор
От днес.

Прикачен файл

12.jpg
Пипкава работа е когато правиш чекмеджета за сефте.Оне ми най-малко 3 часа:-(
12.jpg (59.54 KиБ) Видяна 15313 пъти

Прикачен файл

13.jpg
специално за колегата искащ подробности за чекмеджетата. Ползвам прав ъгъл и гърба го монтирам последен
13.jpg (74.11 KиБ) Видяна 15313 пъти

Прикачен файл

14.jpg
монтаж на лайстна между ъгловите плотове
14.jpg (65.48 KиБ) Видяна 15313 пъти

Прикачен файл

15.jpg
поглед отгоре.разбира се слагам и силикон
15.jpg (58.76 KиБ) Видяна 15313 пъти

Прикачен файл

16.jpg
разчертаване на местрата на контактите
16.jpg (26.77 KиБ) Видяна 15313 пъти
шоп - майстор
и още

Прикачен файл

17.jpg
17.jpg (33.03 KиБ) Видяна 15312 пъти

Прикачен файл

18.jpg
доволен съм от лепилото. Има голяма начална якост
18.jpg (85.75 KиБ) Видяна 15312 пъти

Прикачен файл

19.jpg
Понеже ме нервират триъгълните планки за монтаж на горен ред шкафове си ги правя сам и не се виждат при монтирано положение
19.jpg (62.8 KиБ) Видяна 15312 пъти

Прикачен файл

20.jpg
20.jpg (80.28 KиБ) Видяна 15312 пъти

Прикачен файл

21.jpg
изрязване на плота за котлоните
21.jpg (83.35 KиБ) Видяна 15312 пъти
шоп - майстор
още малко

Прикачен файл

22.jpg
изрязан е
22.jpg (72.87 KиБ) Видяна 15306 пъти

Прикачен файл

23.jpg
монтиран е
23.jpg (73.37 KиБ) Видяна 15306 пъти

Прикачен файл

24.jpg
и фурната. РАБОТЯТ:-)
24.jpg (70.62 KиБ) Видяна 15306 пъти

Прикачен файл

25.jpg
Тук ми се струва да отбележа, че работя сам и такива приспособления ползвам за да дигам горният ред шкафчета на местата им.Просто ги подпирам с други шкафове и плоскости.
25.jpg (48.23 KиБ) Видяна 15306 пъти

Прикачен файл

26.jpg
стига за днес
26.jpg (53.46 KиБ) Видяна 15306 пъти
DTIvanov - специалист
Ако наистина за първи път монтираш чекмеджета, при това без шаблон или друго приспособление, си се справил добре като време. Казвам го съвсем сериозно. Ако си любител се оправяш страхотно. Освен забележките за канта на Shadowman аз имам забележка към мястото на което си сложил печката, но първо вече е късно и второ, не е болка за умиране :-D
Дерзай!
root666 - специалист
Добре се получава. Не можах да видя как оползотворяваш ъгловия шкаф. Колко см ти е цокъла, колко са то дълбоки и високи долните шкафове?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Тема "Пълно обзавеждане на апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: