Аз пък затова писах че колегата не е казал за колко броя става въпрос и с какво разполага като машинен парк,иначе по въпроса за индустриалеца-правил съм серия от 20 кошера в двоен гараж , получава се, като разполагах с нужните машини нямам претенции да съм фабрика ако съм оставил подобно впечатление четейки по-горе написаното.Другото нещо е че не може да изключим техническия прогрес,всичко това се прави за улеснение,иначе ние като любители може да си ползваме рендетата и длетата с удоволствие.
Мищо е прав, Кендал също...
Моя старец навремето правеше дограма (врати и прозорци) на ръка, изцяло на ръка...
Имаше всякакви рендета, лепеше с туткал и негови неща все още са здрави...
След доста години вече имаше машини, всички профили и фалцове ги правеше на фрезата,лепеше с Ц 200, после с по-качествени лепила.....
Нещата се развиват,но не бива да се забравя основата..
При нас, там където работя, пускаме серии от по 50-60 кошера, страниците са на двойна дължина, хем по-бързо става,а и за да се калиброват на щрайхмуса, трябва да са по-дълги...
Както Мишо каза, перата се слагат за водачи, при стягането да не се разместват детайлите, иначе, ако има добра вайма/преса няма нужда дори от идеално напасване..
При домашни условия, за малки серии може да се стяга със стеги,а и Мишо беше показал едно приспособление, възможно лесно и евтино-летва с две подвижни парчета в краищата..