• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 244
Всичко за дърводелството
$64EN - специалист
EDI написа:
Благодаря за пожеланията. :partyman: Още не съм и я показал, че наистина ще я лапне.В къщи мъкне един САМСУНГ за 100 лева, който няма нищо общо с този звяр. :lol: $64EN ще направя малко снимки, като допра за поработя с нея.Така наистина по-лесно ще се добие представа за машината.Малка е, лека е.Тръбата е 3 метра, кабела 5 метра, съвсем достатъчни за я търкаляш из работилницата.Иначе на прима виста - като се вдигне капака, отвора на турбината е точно в средата, на него се нахлузват филтрите.А, и отгоре има интегриран контакт за инструмент до 2200 вата.Иначе не знам за какъв клас прах е.Това е хоби серията на ЛАВОР и не съм сигурен дали пише нещо подобно, но ще погледна в упътването.Към нея може да се сложи перящ се постоянен филтър за сухо/мокро или филтър само за сухо - те са опция, отсделно се купуват.Аз си взех комбинирания сухо/мокро.Отделно има дунапренен филтър за мокро.Може да се ползва торбичка.Като и гледам размерите, обема е голям, поне 10 литра.Иначе казана е 14 литров.Сега погледнах кутията на миещия се филтър, на нея пише, че е 5 микрона, не знам на какъв клас отговаря.Ей тук има малко повече информация за машината има - http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product .Иначе си я купих от колегата Драгозов :partyman: .Ще направя едно ревю със снимки.Сега ползвам едно китайче за 20-30 лева от ТЕХНО-тата, ама то горкото сигурно няма и 50 милибара подналягане.Върши работа, ама доста стружки пропуска от фрезовата маса, не му стига въздуха :lol:
Голямо БЛАГОДАРЯ :)
В линка с описанията намерих всичко, което интересуваше.
Пише за големина на праха по-малък от 0.3 μm.
Филтъра е кръгъл, не плосък.
Шума е 75 db.
EDI - майстор
За нищо :partyman: Да, кръгъл е филтъра, това май не го уточних.Много добре е направен.Двата края на хармониката направо са заляти по диаметъра с някаква оранжева гума/май на силикон прилича/, като са оформени двата уплътняващи пръстена и вътре има метална предпазна решетка. За мокро също се нахлузва на конуса на турбината.Да ти кажа, много ровичках да си търся нещо подходящо и мисля, че попаднах на необходимата ми машина.За мен поне ми се струва, че ще ми върши добра работа.
Тани - модератор
А как са цените на консумативите?
EDI - майстор
Хартиена торба струва 2,70 лева, миещия се филтър за сухо/мокро идва 22,50 лева.Предполагам, че може да има минимална разлика в цените в различни магазини.В комплекта влиза една хартиена торба и дунапреновия филтър за мокро почистване.
Тани - модератор
А дали е възможно да се ползва без торба за електрическо ренде да речем? Снощи метох един покрив и само на него бяха останали две кофи по 30 литра стърготини :x изстъргани за ден-два! А повечето стърготини бяха събирани доколкото е възможно по време на работа!
EDI - майстор
Може и без торба, но постоянния филтър трябва да е нахлузен.Иначе, ако само се ползва дунапреновия, пише, че трябва да има хартиена торба.
Тани - модератор
Е то има си хас да не се сложи никакъв филтър :lol: Добре е , че може без торба! На компютъра ще разгледам по-подробно, защото ми се струва добро попадение!
batkotony - специалист
А дали има постоянни филтри за подобни прахосмукачки,но друг модел?Някакви универсални да речем... :?
EDI - майстор
Не знам, предполагам, че размерите са различни при различните производители.Този си е производство на ЛАВОР и диаметрите и дължината отговарят на отвора на турбината.Отдолу под филтъра има и една законтряща капачка.Естествено, винаги може нещо да се приспособи или нещо от един модел да пасне на друг модел..
batkotony - специалист
Ще търся значи.Благодаря ти,Еди! :)
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: