EDI написа:Благодаря за пожеланията.Голямо БЛАГОДАРЯОще не съм и я показал, че наистина ще я лапне.В къщи мъкне един САМСУНГ за 100 лева, който няма нищо общо с този звяр.
$64EN ще направя малко снимки, като допра за поработя с нея.Така наистина по-лесно ще се добие представа за машината.Малка е, лека е.Тръбата е 3 метра, кабела 5 метра, съвсем достатъчни за я търкаляш из работилницата.Иначе на прима виста - като се вдигне капака, отвора на турбината е точно в средата, на него се нахлузват филтрите.А, и отгоре има интегриран контакт за инструмент до 2200 вата.Иначе не знам за какъв клас прах е.Това е хоби серията на ЛАВОР и не съм сигурен дали пише нещо подобно, но ще погледна в упътването.Към нея може да се сложи перящ се постоянен филтър за сухо/мокро или филтър само за сухо - те са опция, отсделно се купуват.Аз си взех комбинирания сухо/мокро.Отделно има дунапренен филтър за мокро.Може да се ползва торбичка.Като и гледам размерите, обема е голям, поне 10 литра.Иначе казана е 14 литров.Сега погледнах кутията на миещия се филтър, на нея пише, че е 5 микрона, не знам на какъв клас отговаря.Ей тук има малко повече информация за машината има - http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product .Иначе си я купих от колегата Драгозов
.Ще направя едно ревю със снимки.Сега ползвам едно китайче за 20-30 лева от ТЕХНО-тата, ама то горкото сигурно няма и 50 милибара подналягане.Върши работа, ама доста стружки пропуска от фрезовата маса, не му стига въздуха

В линка с описанията намерих всичко, което интересуваше.
Пише за големина на праха по-малък от 0.3 μm.
Филтъра е кръгъл, не плосък.
Шума е 75 db.