• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за дърводелството
pvk1967 - специалист
Браво бе-дано и виното вътре да е толкова добро, имах из архивата нещо по темата - ако го намеря, ще го постна...!
EDI - майстор
Скоро направих нова поставка за бутилки за вино.Само за две бутилки е.Сигурно ще отиде на вилата.Първо бях реших да участвам в конкурса в ПРОДАВАЛНИКА, ама бързо се отказах, няма смисъл. :-D :lol: Материала е изрезки от дъбовото дюшеме, останали от дъбовата врата.Стила е грубовато старобългарски :lol: .Очертах си детайлите, изрязах ги със зеге-то, после минах кантовете на лентовия шлайф, закрепен със стяги за масата.На сглобките умишлено направих груба повърхност със мултишлайфа.Двете страници от долната страна са сглобени с бисквитки, а средната част просто е изрязана и залепена с малко лепило, понеже е само декорация.Лакирана е с 1 ръка масло за мебели АЛПИНА.Бях го купил за дъбовия плот на долапа за вилата, не го използвах, но сега влезе в употреба.Сглобките на рафтчетата със страниците е на дървени дюбели и лепило.На страниците има дюбели, дълги около 11 мм.Сглобката е на лепило.Дървените гъби, дето запушват дупката от другата страна ги правих на ръка.Първо с боркорона 18 направих няколко тапи.В отвора от свредлото на короната са набити дюбели с дължина 10 мм, да не опира в другия, като запуша дупката.Сложиш на масата с две стяги лентовия шлайф и ги заоблих.После малко лепило и готово.Остава да положа винцето. :-D Ха, на здраве. :partyman:

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

1.jpg
cvetomir_77 - специалист
Страхотно изглежда!
Andri01 - майстор
Малко връщане в темата..
todor_tsanov написа:
три правила има за съхранение на вино
тапата корк и да бъде мокра
в помещението температурата трябва да бъде 12-15 градуса целогодишно /по възможност пода да бъде глина/
бутилките се заравят в пясък
старото вино е най-хубаво когато е с мезе младо момиче
Първото -за тапата-ОК!
Второто - ми то в одаята ще е студено / е,значи ще трябва предястие...ракийка/.
Третото - за пясъка....КУ останат
Четвъртото - жената не дава от туй мезе,че и точилката близо,мамка му :(
griffin - майстор
Много добре е станало еди :), ще трябва често често да я зареждате тая стойка с винце :razz:
EDI - майстор
По Коледа и нова година направих новa поставкиa за бутилки вино, докато почивах.Чам, за четири бутилки.

Прикачен файл

DSC04108 коледна.jpg

Прикачен файл

DSC04074 дъбова.jpg
griffin - майстор
Това за подарък ли :-D
EDI - майстор
Да, по Нова година ходихме да гости на приятелско семейство.Приятеля ми през лятото си направи навес, та това му е подарък за под навеса, да си пием виното без да ходим до избата. :lol:
cvetankirilov - специалист
Браво,браво, страхотни са и двете. Сега трябва само много тъмно вино и сочни пържолки за мезе :supz:
EDI - майстор
Тези дни се каним да пробваме поставката, да видим как носи бутилките. :-D :lol: :partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Поставка за бутилки вино" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: