• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
Всичко за дърводелството
griffin - майстор
колега аз бих намазал с масло или ленен безир или лак. при тебе дървото няма да се мокри директно че да почне да гние, тезгяха все пак ще го пипаш постоянно а бохемита не съм сигурен колко е полезен :-). мойта стара маса все още седи в мазето където имах работилница, за 10 години още не се е разпаднала плота е мазан с водоразтворим бг. лак. краката са без обработка. единственно под краката има огнеипорни тухли за да не се просмуква влагата в тях. едяа ли гаража ти е по влажен от мойто мазе :-)
bimbaeco - майстор
Аз съм за полиуретанов лак. Устойчив е на износване и предпазва. Бохемит не бих сложил на такова нещо.
Sharkolia - специалист
Ако ще е за украса може да му спретнеш и шелакова политура :) ала ако ще работиш на него не ти е нужно нищо повече от деликатен слой къвто и да е лак отгоре .
Последна промяна от Sharkolia на съб юни 14, 2014 12:01 am, променено общо 1 път.
griffin - майстор
Шарко шелака за работна маса че е грехота :-D освен ако не го съзерцаваш :)
Мойте маси мязат на войнишко канче деруги лепила мацаници каквото се сетиш :) предполагам че и на колегата няма да седи като за списание тезгяха :)
Sharkolia - специалист
griffin написа:
Шарко шелака за работна маса че е грехота :-D освен ако не го съзерцаваш :)
Мойте маси мязат на войнишко канче деруги лепила мацаници каквото се сетиш :) предполагам че и на колегата няма да седи като за списание тезгяха :)
Знам как е ,и аз си имам тезгях стар немски тезгях. Така е запечатан от лепила ,лакове ,мазила ,масла и незнам си кво още ,че там никва вода неможе да проникне. Тва с шеллака беше в кръгът на шегата ,надявам се ме разбрахте :)
EDI - майстор
Моя хич нищо си няма отгоре, от две талпи е.На третия месец заприлича на сурвакница. :lol: , а сега вече след години си е направо релефна географска карта. :-D
nikolson - майстор
Замислил съм си работна маса. За плот ще ползвам кофражно платно. Ако имате познат кофражист, след няколко употреби ги изхвърлят (по-скоро ги ползват за топлене зимата по фургоните).
miro-penchev - специалист
Разбрах :) ще му метна сигурно един тънък слой някой безцветен или светъл лак. Мисля да го ползвам постоянно за разни домашни неща и сигурно на третия месец няма да мога да го позная :)

Но ми направи впечатление мненията за бохемита - преди няколко месеца като правих един външен парапет, южна страна, дъжд/сняг, слънце, тогава силно ми препоръчаха да ползвам бохемит за защита, даже ме съветваха да го оставя само по него, но понеже не ми хареса цвета - сложих два слоя лак отгоре. Скоро мисля да почвам една градинска люлка - пак ще е на открито и мислех пак да направя същата комбинация или има и по-добър вариант? :?
griffin - майстор
слагай лакове поне дето ще стигаш ти :-) , бохемита е продукт за защита а не панацея, за съжаление има доста случаи като тоя дет са ти препоръчали
http://www.impregnirane.com/bochemit-plus
аз спец съм почитател на водоразтворимите лакове ама секи си е башка, само от яхтените лакове бегам кат дявол от тамян :-) . вариат е масла обаче там си иска периодична потдръжка.
на къщата на баща ми бях свалял яхтен лак който се беше налюспил и после минахме 2 ръце разреден воден български лак. вратата не беше мръднала 3 години, поне там дет сам ошкурил до здраво де :-) . и упражнението излезна много икономично, май 1 литър отиде за 6м/3м врата и по дребни детайли.
Sharkolia - специалист
griffin написа:
слагай лакове поне дето ще стигаш ти :-) , бохемита е продукт за защита а не панацея, за съжаление има доста случаи като тоя дет са ти препоръчали
http://www.impregnirane.com/bochemit-plus
аз спец съм почитател на водоразтворимите лакове ама секи си е башка, само от яхтените лакове бегам кат дявол от тамян :-) . вариат е масла обаче там си иска периодична потдръжка.
на къщата на баща ми бях свалял яхтен лак който се беше налюспил и после минахме 2 ръце разреден воден български лак. вратата не беше мръднала 3 години, поне там дет сам ошкурил до здраво де :-) . и упражнението излезна много икономично, май 1 литър отиде за 6м/3м врата и по дребни детайли.
Самото название яхтен лак е подвеждащо. Такова животно не съществува има лакове издържливи на вода или влага и до няква степен на UV :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23

Тема "DIY: Работна маса/дърводелски тезгях" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: