• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 83
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
ето две от най старите и качествени модели машинки,а аз притежавам този щрайхмус където е легнал на сърцето ми :)

Прикачен файл

rendee.jpg
rendee.jpg (7.99 KиБ) Видяна 4904 пъти

Прикачен файл

rende.jpg

Прикачен файл

reendee.jpg
markov_75 - специалист
Поръчах я от СТРОЙ.БГ.Утре трябва да пристигне и като се оправя ще и нащракам снимки в подробности.Немога да кажа че съм направил най-добрия избор,но ми писна да се ровя в нета и да се чудя тая ли да е или оная.Дано да върши работа и да не ме кара да съжалявам че съм я взел.То всичко е до късмет.
Аз бях в село Мрамор при момчето,той го разопакова пред мен и го извади от кашона,ама не я взех поради кусурите,и може да е същата машина която вече пътува при теб :lol: Той държи 2-3 машини в кашони в мазето си :-D Къщата беше голяма с разхвърлян двор :lol: Той по принцип поръчва от Франция и взима 20% печалба...
markov_75 - специалист
Сакън,пепел ти на устата!Ей,човек да не се нарадва на нещо,поне докато не го види :-D
EDI - майстор
А, не го слушай, той така си приказва :lol: :partyman: , твоята е от другия кашон.Като дойде машинката и я пробваш, драсни няколко реда как е.
markov_75 - специалист
Дойде пущината.Обаче....винаги има едно обаче :wallbash: Като човек който е виждал подобна машина само на снимка :? очаквах да е нещо по с акъла си,някои вече сигурно вече злорадстват и казват-НАЛИ ТИ КАЗАХ.Е,пълно щастие няма.На пръв поглед изглежда масивна,но само изглежда.Пуснах една достатъчно изметната дъска и добре я заглади.В сравнение със стария ми абрихт я прави като стъкло,но пък и той е на 3000об. :-D .Мислех да го продавам кто взема тая,но се отказах,явно ще ми трябва резервен.И за да ми вгорчат още радостта от новата придобивка,липсваше ръчката за повдигане на долния плот.Обадих им се-естествено се учудиха че нещо може да липсвало,но щели да се свържат с доставчика =D> .По-скоро ще я побългарявам.Върху долния подвижен плот,учениците от кръжока дето са я сглобявали,са сложили лъскава ламарина за по-гладко движение на дъската,но е захваната за плота само в средата и в края леко мърда-и тука ще се намесвам.Щрайхмуса го пробвах и него-добре заглажда.И това което са снимали в сайта се различава с реалноста.Тази кутия дето събира стърготините отдолу е добре,но когато трябва да се сложи отгоре както е на снимката,нестава понеже на другия плот липсват отвори за захващане.И така кутията ми идва срещу посоката на подаване за щрайхмуса-отново ще се намесвам.Като цяло май ще ми върши работа с малко доработка от моя страна,но за по-прицизни работи няма да става.Абе,машина от тоя клас без да се види,да не се купува.Ама здраве да е :supz:

Прикачен файл

art0001166a2.jpg
art0001166a2.jpg (9.02 KиБ) Видяна 4843 пъти
EDI - майстор
винаги може да се очаква проблем от такъв вид стока, няма начин, ще я побългаряваш явно, но ще ти свърши работа.Ще стане по-добре от фабричната.
griffin - майстор
Значи колега при щтраймус варианта кутията за стърготините би трябвало да се закрепва на изгодния плот на абрихта при мене има две дупки с резби, ако можеш снимай твоята отгоре но кутията е над рендосващия вал, там има изрези така че вала да не изяде кутията. Иначе е добре да се замислиш за накаква аспирация при мен като щтрахмус слагах торба но без аспирация се задръства за 1-2 летви. Долната планка трябва да е цяла лъскава ламарина която да се захваща в 4-те края на винтове за да се повдига нагоре надолу.
Според мен ако си разочарован от машината имаш право да им я върнеш в 7 дневен ли колко там срок. Иначе както казах и преди всяка машина има по нещо да се допреправя, при мен настолния циркуляр и абрихта претърпяха такава метаморфоза че вече не мисля даже и за гаранция.
Успех с преправките ако решиш но вариант е и да я върнеш ти си знаеш най-добре.
markov_75 - специалист
А,за връщане няма да е,то за тия пари по-хубава няма да намеря.Иначе кутията за стърготини е на изходящия плот на абрихта-когато се ползва като абрихт е отдолу на плота,а като щрайхмус отгоре на плота.Учудването ми бе че в нета и на упътването когато се ползва като щрайхмус кутията е върху входящия плот на абрихта.Аспирация има,само трябва да ми направят новия монофазен двигател,че нейния е трифазен а нямам такъв ток.Пък не може да се каже че съм разочарован,понеже не съм имал по-добра.По-добре нещо,отколкото нищо,не че и това нещо е голямо нещо :lol: :-"
Върни им го и да ти дадат парите :?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: