ето две от най старите и качествени модели машинки,а аз притежавам този щрайхмус където е легнал на сърцето ми 
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood
- майстор
828 мнения в "Избор на щрайхмус"
markov_75
- специалист
Поръчах я от СТРОЙ.БГ.Утре трябва да пристигне и като се оправя ще и нащракам снимки в подробности.Немога да кажа че съм направил най-добрия избор,но ми писна да се ровя в нета и да се чудя тая ли да е или оная.Дано да върши работа и да не ме кара да съжалявам че съм я взел.То всичко е до късмет.
profesionalist_wood
- майстор
Аз бях в село Мрамор при момчето,той го разопакова пред мен и го извади от кашона,ама не я взех поради кусурите,и може да е същата машина която вече пътува при теб
Той държи 2-3 машини в кашони в мазето си
Къщата беше голяма с разхвърлян двор
Той по принцип поръчва от Франция и взима 20% печалба...
markov_75
- специалист
Дойде пущината.Обаче....винаги има едно обаче
Като човек който е виждал подобна машина само на снимка
очаквах да е нещо по с акъла си,някои вече сигурно вече злорадстват и казват-НАЛИ ТИ КАЗАХ.Е,пълно щастие няма.На пръв поглед изглежда масивна,но само изглежда.Пуснах една достатъчно изметната дъска и добре я заглади.В сравнение със стария ми абрихт я прави като стъкло,но пък и той е на 3000об.
.Мислех да го продавам кто взема тая,но се отказах,явно ще ми трябва резервен.И за да ми вгорчат още радостта от новата придобивка,липсваше ръчката за повдигане на долния плот.Обадих им се-естествено се учудиха че нещо може да липсвало,но щели да се свържат с доставчика
.По-скоро ще я побългарявам.Върху долния подвижен плот,учениците от кръжока дето са я сглобявали,са сложили лъскава ламарина за по-гладко движение на дъската,но е захваната за плота само в средата и в края леко мърда-и тука ще се намесвам.Щрайхмуса го пробвах и него-добре заглажда.И това което са снимали в сайта се различава с реалноста.Тази кутия дето събира стърготините отдолу е добре,но когато трябва да се сложи отгоре както е на снимката,нестава понеже на другия плот липсват отвори за захващане.И така кутията ми идва срещу посоката на подаване за щрайхмуса-отново ще се намесвам.Като цяло май ще ми върши работа с малко доработка от моя страна,но за по-прицизни работи няма да става.Абе,машина от тоя клас без да се види,да не се купува.Ама здраве да е 
Прикачен файл
art0001166a2.jpg (9.02 KиБ) Видяна 4892 пъти
griffin
- майстор
Значи колега при щтраймус варианта кутията за стърготините би трябвало да се закрепва на изгодния плот на абрихта при мене има две дупки с резби, ако можеш снимай твоята отгоре но кутията е над рендосващия вал, там има изрези така че вала да не изяде кутията. Иначе е добре да се замислиш за накаква аспирация при мен като щтрахмус слагах торба но без аспирация се задръства за 1-2 летви. Долната планка трябва да е цяла лъскава ламарина която да се захваща в 4-те края на винтове за да се повдига нагоре надолу.
Според мен ако си разочарован от машината имаш право да им я върнеш в 7 дневен ли колко там срок. Иначе както казах и преди всяка машина има по нещо да се допреправя, при мен настолния циркуляр и абрихта претърпяха такава метаморфоза че вече не мисля даже и за гаранция.
Успех с преправките ако решиш но вариант е и да я върнеш ти си знаеш най-добре.
Според мен ако си разочарован от машината имаш право да им я върнеш в 7 дневен ли колко там срок. Иначе както казах и преди всяка машина има по нещо да се допреправя, при мен настолния циркуляр и абрихта претърпяха такава метаморфоза че вече не мисля даже и за гаранция.
Успех с преправките ако решиш но вариант е и да я върнеш ти си знаеш най-добре.
markov_75
- специалист
А,за връщане няма да е,то за тия пари по-хубава няма да намеря.Иначе кутията за стърготини е на изходящия плот на абрихта-когато се ползва като абрихт е отдолу на плота,а като щрайхмус отгоре на плота.Учудването ми бе че в нета и на упътването когато се ползва като щрайхмус кутията е върху входящия плот на абрихта.Аспирация има,само трябва да ми направят новия монофазен двигател,че нейния е трифазен а нямам такъв ток.Пък не може да се каже че съм разочарован,понеже не съм имал по-добра.По-добре нещо,отколкото нищо,не че и това нещо е голямо нещо

profesionalist_wood
- майстор
Върни им го и да ти дадат парите 
Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература