• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 25
Всичко за дърводелството
Фитилчо - майстор
Тоя от клипа по мек чам нЕмаше ли?

Ку му подам един дъб тва ше се разнебити цялото като консерва :|
npelov - специалист
Фитилчо написа:
Тоя от клипа по мек чам нЕмаше ли?

Ку му подам един дъб тва ше се разнебити цялото като консерва :|
:)
mitko64 - майстор
И аз се чудя- 2200W мотор(ако е толкова) го окачили на тези тенекета. Моят габровец с 1100W тежи сигурно 3 пъти повече.
profesionalist_wood - майстор
Преди време бяхме обсъжали тая машина в темата ми,ама не помня къде е,един беше снимал как изглеждат колелата отвътре

Тук дори джигитаеца изглежда добре направен https://www.youtube.com/watch?v=sT3Btwb3AEA
npelov - специалист
mitko64 написа:
И аз се чудя- 2200W мотор(ако е толкова) го окачили на тези тенекета. Моят габровец с 1100W тежи сигурно 3 пъти повече.
Той харчи 2200W. Колко му е отдаваната мощност е друг въпрос (имам в предвид не като топлина). Взех си Бъджет мултишлайф ("дремелка") 125 вата (или нещо подобно), за да не си чупя proxxon-a за "по-хамалски" работи. При рязане оборотите падат до 1/3, при шлайфане - до 1/2.
griffin - майстор
Дали някой е виждал такъв чарк на живо, не знам от каква машина точно е. Поне на външен виd ми се струва че може да се регулира наклона на целия блок и според мен тази ръчка отстани е за вдигане и сваляне на целия блок.

Прикачен файл

im3.jpg
im3.jpg (41.44 KиБ) Видяна 1668 пъти

Прикачен файл

im2.jpg
im2.jpg (38.52 KиБ) Видяна 1668 пъти

Прикачен файл

im1.jpg
im1.jpg (36.76 KиБ) Видяна 1668 пъти
bulhomes2 - майстор
И аз така мисля. Долните 4 дупки са за хващане на двигател. Над тях се вижда един самотен дълъг болт - там бих хванал шарнирно края на винт, с който ще регулирам наклона (болтовете на дъгите на извивките предполагам са за обиране на луфтовете). И горните 4 отвора бих хванал за междинен плот, който ще е свързан в задната част с панти за основния. Убягва ми застопоряването при избрана височина, но предполагам, че лесно ще се измисли.
big_death - специалист
Според мен този лост е заключване на нещо , обаче не виждам как ще повдига и сваля целия блок :?
profesionalist_wood - майстор
Лоста е направен да си застопориш вала ако искаш да смениш циркулярния диск. Умно нали?
И това е от старите индустриални циркуляри от 60-те които са чугунени защото е детайл от циркуляр за разкрояване и само му трябва малко песъкоструйка и е готов. Отнякъде е гепен ми се струва. Виждал съм такива в Турну Мъгуреле,Румъния в стария мебелен завод.
griffin - майстор
Може ли лоста да е за обтягане на ремъка като се смени?
Ако машината е имала два ремъка примерно. За съжаление само мога да гадая в момента ако продавача не се съгласи поне да прати повече снимки че е далече и няма смисъл да се бие път ако не става :).
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 25

Тема "Циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: