Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
С какво може да се намаже ПДЧ, на което е леко повредено повърхностното покритие? Мисля че трябва да има някаква импрегнация, но коя е най-подходящата, за да не се отрази тази повреда върху трайността, става въпрос за кухненски плот.
ribnikolaevi - майстор
Никой ли не знае, до 1-2 дни трябва да се справя, помогнете!
masterval - майстор
Сигурно има нещо спец.
Преди години ми изгориха с цигара плот, сив на цвят. Той и до сега издържа на разни врели-некипели, но тогава явно му беше дошло в повече, както и на мен. Тогава имах под ръка двусъставна епоксидна от типа течен метал, сива. Личи си кръпката, но пък не е мръднала :?
Антония - специалист
Не разбрах какво точно искаш да импрегнираш. Например вратата на банята у дома е импрегнирана с някакъв лак (май полиуретанов, но не съм сигурна), Солид 55 дават гаранция, че ако не я обливам с вода, няма да се раздуе. В случая бяха минали цялата повърхност с лака. А когато монтираха кухнята пък ползваха силикони, за да импрегнират само срезовете (оказа се, че не съм внимавала като съм купувала мивката, за малко не се побираше в шкафа си и се наложи да се клъцне съъъъвсем малко от страницата му). Та... зависи си.

Ти целия ли плот искаш да намажеш с нещо или само повредената част? И колко е голяма тази повредена част? Видима ли е? И как е повредена -- драскотина, отчупено, изгорено? Дълбоко ли е или е само повърхностно?

Утре ще се видя с мебелиста ми, дай подробности за проблема си и ще го питам за акъл (ако не ти е късно :) ).
arihtev - специалист
пробваи с паста за пастиране на автомобили има наи различни включително и за драскотини и за гланц
ribnikolaevi - майстор
Първоначално идеята ми беше само за повредената част. Но тъй или иначе ще мажа, ще намажа и среза за коритото на мивката.
Повредата е около 10х15 мм, до самото корито. Няма да мажа покритието, а само където има открито ПДЧ.
Искам да намажа с материал, който ще проникне в дълбочина, а после мисля че и блажна боя ще стане. Или тази паста за автомобили.
Но може да има някаква технология, не искам да измислям топлата вода, ако някой я знае, да сподели.
Благодаря предварително.
yurig - специалист
ПДЧ-то представлява дървесни частици слепени със смола, така че не мисля че може да го импрегнираш с нещо. Ако става въпрос за среза за мивката мисля че е добре да използваш силикон.
ribnikolaevi - майстор
Ок, благодаря за отговора, но ми се струва че слепващата смола не запълва напълно празнините между частиците. Т.е. има място за някакъв продукт там, стига да "обича" смолата и частиците и да навлезе навътре.

Тема "импрегниране на ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: