• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
DimIl - помощник
Здравейте!
Най-напред искам да споделя, че с помощта на всички Вас, които давате съвети и напътствия успях да си направя този шкаф:

Плоскостите и разкроя го поръчах на фирма, а от мен /т.е. до голяма степен от Вас/ беше останалото, за което Ви Благодаря!
Между другото, успях да си спестя около 40% от разходите.
Прикачен файл:
SHKAF.JPG
SHKAF.JPG (104.57 KиБ) Видяна 4907 пъти
А се га на въпроса, мисля да си сглобя тази секция, на която крайните модули ще са дълбоки 500 мм, а останалите – 400 мм:
Прикачен файл:
Sekzia.JPG
Sekzia.JPG (54.39 KиБ) Видяна 4907 пъти
И имам няколко въпроса.
1/ Чекмеджетата с какви водачи да ги направя.
2/ Гледам мебелните фирми дъната на чекмеджетата ги правят от 2.5-3 мм фазер, и ги коват с пирончета. При моя размер няма ли да провиснат или направо фазера да се откове?
3/ Бихте ли ми дали съвет, как да предотвратя провисване на хоризонталните плоскости на средния модул!
4/ Модулите на крачета ли да са, и ако „да” – какви?
5/ За горните редове, какви амортисьори на вратичките?

Към тази секция ще има и две нощни шкафчета и легло, които още не са ми се избистрили, като идеи.
За леглото само знам, че искам да е с амортисьори и матрака /който вече е купен – еднолицев – 164х200/ искам да ляга върху, а не да влиза в кутията.
Та, ако някой се сеща нещо, примерно каква да е конструкцията и какъв повдигащ механизъм да предвидя?
За сега само това, че стана много дълго. Сигурно ще има още въпроси.
Блогодаря, предварително!
tripioo - специалист
1 какво искаш да правят тези чекмеджета ? и колко искаш да излизат напред?
2 ами чекмеджетата може да се направят и с нут ... вместо фалц , може да се сложи и дъно 10 мм пдч за голяморазмерните чекмеджета
3 решение е гърбът също да е от пдч и да му набиеш дибли ... за това се сещам в момента
4 тези мебели обикмовено се правят така че страниците да стъпват и те да носят тежеста .... цокъла служи не само за предпазване от влизане на боклук под шкафа но и пази от провисване ...(при по голяма ширина се практикува и втори цокъл отзад ) но при 800 мм не
5 ами сега не мога да се сетя ....

6 съвет пиши си размерите в мм защото някои ден може да си непрятно изненадан

това е според мен
SoWhat - специалист
1. Зависи с какви средства разполагаш. Иначе обикновени.
2. Може и от гол МДФ - 6-8 мм.
3. Кой е средния модул?
4. На крачета. 8-10 см. Метални. Регулиращи. По 1,67лв./бр. И пред тях цокъл.
5. Накъде трябва да се отварят! Ако са с газови амортисьори и се отварят нагоре, кой ще ги затваря после?
Успех.
DimIl - помощник
Благодаря, на tripioo и SoWhat за съветите!
Имам още някои въпроси:
За секцията:
1/ За регулиращи крачета – по колко на модул да предвидя и какви да са те
2/Водачите на чекмеджетата – имат ли предвидена товароносимост

За спалнята:
1/ кутията от двойни слепени ПДЧ-та ли да бъде
2/ повърхността на кутията кантирана ли да е или нещо друго
SoWhat - специалист
1. Ако са по метър модулите - по 4 бр.
2. По-принцип имат. Ако вземаш обикновени, за тях няма кой да ти каже по колко "носят". Или в магазина ще ти кажат напосоки. Ако толкова се притесняваш - на Хефеле колелцата са с по-дебела ос. Ако това ще те успокои донякъде. Но в края на краищата няма да ги пълниш с павета.

1. За по-голяма здравина - да. Но не е нужно да са слепени. Я виж това - http://mebelbox-bg.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
2. Кантирана.
DimIl - помощник
Здрасти, SoWhat и Благодаря!
Мисля на спалнята матрака да се повдига/като амортисьорите да са на късите страни, т.е. да се вдига от едната страна/ има ли проблем?
И какви амортисьорите би ми препоръчал?
SoWhat - специалист
Няма проблем от коя страна ще се отваря. Дори на късата страна иска по-слаби амортисьори. Иначе няма кой знае какво разнообразие на модели. Може би на Кентимпекс.
DimIl - помощник
Благодаря на, SoWhat!
Ако някой има време, би ли проверил това!

Прикачен файл

Razkroi.JPG
Razkroi.JPG (103.39 KиБ) Видяна 4542 пъти
-Тони- - специалист
Чекмеджетата се правят на обратно 380/180 и 652/180... не знам какви водачи ще слагаш
Щом ще слагаш твърдо дъно, защо не ги направиш с метабокси. Като цена ще ти излезе почти същото, но е по-лесно.
SoWhat - специалист
Нещо не мога да се ориентирам с цифрите на чертежа.
Щом височината е 72 см., минус 6 см. "крак"= излиза 66 см. чиста площ за покриване от челата заедно с фугите м/у тях (при положение, че челата са външни - покриват дъно и таван)?
Уточни този въпрос за да сметна.
Но на първо четене мисля, че не може да стане еднаква дълбочина чекмеджета с еднаква височина на челата!!!
  • 1
  • 2

Тема "Обзавеждане на спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: