Всичко за дърводелството
galin79 - помощник
Здравейте на всички имам нужда от помощ за няколко въпроса става въпрос за разбичване на страшно сухи над 10 годишни талпи 6 тица на по 2 см . 1 каква лента е подходяща за банциг с мотор монофазен 2.4 кв и размер на лентата 4 м в момента ползвам 2.5 дебелина поставям я наточена и начепразена от начало направо бръсне за около 20 метровици разбичва и край неще да откъсне пуши и край пак точене гледам зъбите са целите в налеп кажете ми нормално ли е за 20 дъски да се изхаби къде бъркам мерси много и се извинявам за писането с тая клавиатура не и разбирам живи и здрави
mavryt4o - майстор
ако е някой дъб няма кокво да те учудва
crez - майстор
Лентите се чапразят и заточват според твърдоста на дървесината. Аз имам заточена и чапразена лента специално за суха акация. Дърварите знаят какво чудо е това суха акация. :lol:
PIP - майстор
Предполагам си обърнал внимание, че когато се точи лентата се обръща на обратно и преди да се сложи на банцига се обръща пак. И на мен ми се е случвало по невнимание да сложа 'точена' лента без да я обърна, но се усеща веднага понеже зъбите са нагоре и точно така пуши. Ако не е това причината, както са казали най-вероятно нямаш чепраз или лентата е 'мека'. Не си споменал по дебелината ли режеш или по ширината на талпата, това също има значение, също така дървото трябва да е чисто, ако има прах, земя и т.н. се захабя страшно бързо.
mavryt4o - майстор
crez написа:
Лентите се чапразят и заточват според твърдоста на дървесината. Аз имам заточена и чапразена лента специално за суха акация. Дърварите знаят какво чудо е това суха акация. :lol:
:? точилара никога не ме пита какво бича само ми казва че на около час работа се захабява вярно сухата акация направо свири ще го поразпитам аз
galin79 - помощник
бича сух чам по ширина някъде 20 см излизат на 2 см дебелина метровици
crez - майстор
Имам две ленти за мека дървесина и една за твърда. Разликата е в чапраза и ъгъла на заточване.
Георги Иванов(алцек) - специалист
crez от къде си набавяш лентите,и сподели за ъгъла на заточване.По какво се различават за твърда и мека дървесина.Аз си ги поръчвам от едно магазинче което работи с Технолес,но не са ми казвали за такива видове ленти.
Илчо Илиев - майстор
galin79 написа:
бича сух чам по ширина някъде 20 см излизат на 2 см дебелина метровици
Ония ленти от "Технолес" правят този проблем :?
Нали уж всичко беше ОК, да не би точиларя да не може да докара ъгъла на заточване ,предполагам,че знае ,че лентата се точи на два пъти,а и чапраза не бива да е много голям, товари мотора,а и тоя дето тика дъската...
Чама колкото и да е стар/сух ,не би трябвало да прави подобен проблем, а налепа си е смола,ако няма да ползваш дъските за кошери, пръскай от време на време нафта по колелата и чисти налепа със шпакла...
Мотора е малко малък за такива приключения,но ако не бързаш, няма да е проблем,а за лентата...ако си взел такива ,каквито говорихме в другата тема, не би трябвало да има проблем..
galin79 - помощник
да лентите са точно такива и да не бързам с биченето май точилара е за смяна мерси много със здраве

Тема "банцигова лента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: