Здравейте на всички имам нужда от помощ за няколко въпроса става въпрос за разбичване на страшно сухи над 10 годишни талпи 6 тица на по 2 см . 1 каква лента е подходяща за банциг с мотор монофазен 2.4 кв и размер на лентата 4 м в момента ползвам 2.5 дебелина поставям я наточена и начепразена от начало направо бръсне за около 20 метровици разбичва и край неще да откъсне пуши и край пак точене гледам зъбите са целите в налеп кажете ми нормално ли е за 20 дъски да се изхаби къде бъркам мерси много и се извинявам за писането с тая клавиатура не и разбирам живи и здрави
Всичко за дърводелството
galin79
- помощник
10 мнения в "банцигова лента"
PIP
- майстор
Предполагам си обърнал внимание, че когато се точи лентата се обръща на обратно и преди да се сложи на банцига се обръща пак. И на мен ми се е случвало по невнимание да сложа 'точена' лента без да я обърна, но се усеща веднага понеже зъбите са нагоре и точно така пуши. Ако не е това причината, както са казали най-вероятно нямаш чепраз или лентата е 'мека'. Не си споменал по дебелината ли режеш или по ширината на талпата, това също има значение, също така дървото трябва да е чисто, ако има прах, земя и т.н. се захабя страшно бързо.
mavryt4o
- майстор
crez написа:Лентите се чапразят и заточват според твърдоста на дървесината. Аз имам заточена и чапразена лента специално за суха акация. Дърварите знаят какво чудо е това суха акация.

Георги Иванов(алцек)
- специалист
crez от къде си набавяш лентите,и сподели за ъгъла на заточване.По какво се различават за твърда и мека дървесина.Аз си ги поръчвам от едно магазинче което работи с Технолес,но не са ми казвали за такива видове ленти.
Илчо Илиев
- майстор
galin79 написа:бича сух чам по ширина някъде 20 см излизат на 2 см дебелина метровициОния ленти от "Технолес" правят този проблем

Нали уж всичко беше ОК, да не би точиларя да не може да докара ъгъла на заточване ,предполагам,че знае ,че лентата се точи на два пъти,а и чапраза не бива да е много голям, товари мотора,а и тоя дето тика дъската...
Чама колкото и да е стар/сух ,не би трябвало да прави подобен проблем, а налепа си е смола,ако няма да ползваш дъските за кошери, пръскай от време на време нафта по колелата и чисти налепа със шпакла...
Мотора е малко малък за такива приключения,но ако не бързаш, няма да е проблем,а за лентата...ако си взел такива ,каквито говорихме в другата тема, не би трябвало да има проблем..
Тема "банцигова лента" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература