• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 56
Всички имаме коли, нали ?
Някога момчетата ходеха в казарма. С водачите се правеха занятия. Караше се колонно без оглед има или няма сняг.
"Нашият" маршрут беше Разлог, Банско, Гоцето, Доспат, Батак, Велинград, Юндола, Разлог.
Няма не искам, няма недей! Тогава понатието "офроуд" не съществуваше, а каране в трудни до невъзможни условия беше начин да си свършиш работата.
Chefo77 - майстор
нед дек 29, 2024 1:11 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 29, 2024 1:01 pmChefo77 написа:
Благодаря за помощта или по-скоро за отказването...
Сичкото е комплексно.
В случая, няма нужда да се неглежира "някакъв пич с мазда".
Гуми, автомобил, гарнитура. Симбиозата е рашаваща за успех, постигане на някакъв резултат или провал.

Със стари зимни отпред и стари летни отзад качих Бакаджика при педя непочистен сняг.
Ауди 80 с вериги отпред остана няколко метра назад. Той ора, аз не съм буксувал с предните.

При други условия бих търсил трактор.
Важното е, че си взел правилните решения, стигнали сте и сте се прибрали живи и здрави.
Имаше ли ток?
Никого не съм неглижирал, бат' Трифоне - мъж, шофиращ Мазда, с пластмасови вериги - няма значение на какви гуми са, коментирам само опашките и невъзможността им да си свършат работата като вериги. :) Никога не съм се имал за най-добрия шофьор, камо ли да иронизирам другите.
Още не сме се прибрали, утре. По обратния път - ще ни извозят с високопроходима машина (тук нормален SUV не върши работа). Ток има засега, спря само веднъж за 20-ина минути онзиден.
нед дек 29, 2024 8:03 pmChefo77 написа:
Никого не съм неглижирал, бат' Трифоне - мъж, шофиращ Мазда, с пластмасови вериги...
Леле, въобще не свързах с въпроса ти за пластмасовите! Забравих за тях.
Хубаво е, че си имал нагледен пример.
Да пишеш каква е била високопроходимата машина и лек път!
Чирачетата - специалист
нед дек 29, 2024 7:23 pmТрифон П.Трифонов написа:
Някога момчетата ходеха в казарма. С водачите се правеха занятия. Караше се колонно без оглед има или няма сняг.
"Нашият" маршрут беше Разлог, Банско, Гоцето, Доспат, Батак, Велинград, Юндола, Разлог.
Няма не искам, няма недей! Тогава понатието "офроуд" не съществуваше, а каране в трудни до невъзможни условия беше начин да си свършиш работата.
Вие как се представихте ?
С летни гуми и дървени кораби........ колкото толкова.
kr1100 - майстор
нед дек 29, 2024 6:33 pmPIP написа:
Не знам какви са веригите, които се продават сега, но 97г карах такси в Боровец, което беше през повечето време с вериги (метални синджирерни),
По него време до Боро /бях редовен посетител на спалнята дето я няма вече, подстраия лифт дървеноедно седалков за Ситняково/ходех с вериги в багажника , ама с Вида зимна с отвори за шипове на задно задвижване. Винаги с лопата защото любимото занимание на почостващите машнин беше да струпат голяма купчина сняг зад автомобил с друга регистрация
А за веригите съм писал - Pewag меча стъпка - държат и на асфалт и на лед и на паваж.
П.П. А за пътя Д.Баня -Боро имам само добри спомени и хубаво чистене. Върви снегорина/ по едно време нещо като роторен с хвърляне нависоко и далече в страни снега, а след снегорина Газка с отворени канати отзад и в дясно и 4ма с лопати на смени разхвърлят пясък подобно . За толкова много години 1 път не съм имал проблеми с пътя за разлика от Пампорово.
kr1100 - майстор
нед дек 29, 2024 10:37 pmемовлаха написа:
Газ 66 ама като затъне бай ти Джоган го извлича /Зил 157. Това чудо извлачваше кабините на С75 дето АТС спираше и се мъчиха да слагат железни гребени на веригите с болтове/
Chefo77 - майстор
нед дек 29, 2024 8:07 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 29, 2024 8:03 pmChefo77 написа:
Никого не съм неглижирал, бат' Трифоне - мъж, шофиращ Мазда, с пластмасови вериги...
Леле, въобще не свързах с въпроса ти за пластмасовите! Забравих за тях.
Хубаво е, че си имал нагледен пример.
Да пишеш каква е била високопроходимата машина и лек път!
На отиване - Терано къса база, на връщане - УАЗ-ка. Няма да си кривя душата, Тераното беше по-добре, макар днес да беше доста по-утъпкан пътя и снега слегнал :D
Там първия ден не можеше да се стигне с нормален SUV. На втория ден на разходката се разминахме с малка колона офроуд-маниаци, 25 машини - една нямаше да е "стокова"...
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 56

Тема "" Време ли е да слагаме зимните гуми ? "" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: