вт дек 23, 2025 9:18 pmfbr написа: За каква работа може да го ползваш това Рено. От личен опит да Ви дам малко инфо. Шефовете издействали за тестдрайф една Дачия Спринг, и казаха да обиколим всички обекти и да направим оценка дали могат да се обиколят с едно зареждане. Изминахме 140 километра като батерията от фул слезе на 36%, като времето беше слънчево и много приятно. На втория ден ни казаха да приберем колата от единия от обектите до гаража, но времето беше ужасно: ветровито, дъждовно, духа насреща, вентилатора и отоплението включено, иначе не се кара, стъклото се поти и нищо не се вижда. За 48 километра батерията от фул слезе на 25 %. Та, наиграхме се.Това Рено не е създадено за пренасяне на стока, то е ясно. Както онези опитни автомобили, които минават по 100+км с един литър гориво, но са безкрайно полезни. Преди дни синът ми си дойде от Сф със среден разход 4,5л/100км и фул комфорт. Колкото до електричките - "секи сам си преценя", няма нужда някой да убеждава някого кое е добре и кое - зле. Аз обмислям покупка втора електричка, този път баничарка, за работа по обекти в синя и зелена зона, че сега е много тегаво. От покупката на първата съм много доволен, това е една от много добрите сделки, които съм правил. Вече 4 години е незаменима - няма друго решение, което да решава проблемите, които решава тя. Да, не става за дълъг път, но в града няма конкуренция за работата, за която съм я взел - да вози студентка 1-2 пъти на ден от дома до университета в Синя зона и разходки между 3 корпуса на университета в един ден. Разстоянието е 10-15км (в едната посока), но няма пряка линия на градски транспорт. Спестява много време, нерви, пари за таксита, SMS-си, глоби и висене по спирките. Зарежда се изключително у дома, разходът е 2лв/100км, щото още нямам волтаици. Без аналог от всяка гледна точка. А иначе ми я докараха с пътна помощ от Сф, нямаше как да дойде на ход
Край Чирпан, Мездра, Аксаково, с. Завой... Пускат 6 нови бързи зарядни за коли https://share.google/tpjKdkI9Sb6QM6lJM
Е как да не съгреши човек?! А, Влакси?:!