• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
Всички имаме коли, нали ?
Private
Svetoslavoff1 - майстор
Поредно потвърждение на старата мъдрост, че "умният човек се учи от грешките си, а мъдрият - от грешките на другите" :) Това по повод отмяната.
Електрички се произвеждат, инвестициите в подобряването им хич не са символични, та както казва поговорката - "кучетата си лаят, керванът си върви"
Хидра, едно време се издаваше интересна и познавателна поредица книжлета за деца и юноши - "забавна еди какво си" . Та в броя за радиотехника описваха терзанията на един човек, решил да си купи радиоапарат. не щял от първите детекторни, чакал за линеен, после за суперхетеродин, ама по-прост, ама по-сложен, ама да е с АПЧ, ама да е с фиксирани станции... та така и си останал с чакането.
Явно се каниш да векуваш, а дано, та да дочакаш електричка по свой вкус. Шегичка де, да не припалиш. :)
:partyman:
hidrazin - майстор
ср дек 17, 2025 10:30 amSvetoslavoff1 написа:
... описваха терзанията на един човек, решил да си купи радиоапарат. не щял от първите детекторни, чакал за линеен, после за суперхетеродин, ама по-прост, ама по-сложен, ама да е с АПЧ, ама да е с фиксирани станции... та така и си останал с чакането.
Грешно ти е сравнението, ама много грешно. Сега изглежда така:

"Един човек си имал суперхетеродинен приемник, с подсветка на скалата и копчетата, STEREO ...
Да ама ЕС решили да забранят производството на суперхетеродинни приемници от 2035-та година нататък.
След това да се произвеждат и продават само детекторни приемници.
Това защото детекторните работят без батерии/мрежово захранване и така ще постигнат Зелената ЗЕЛКА."

Напълно грешен е и подхода на ЕС - с тоягата.
Нещо ново което е по-добро от вече съществуващо такова НЯМА НУЖДА да се налага със сила/закон.
Например НИКОЙ не е забранявал със закон производството и продажбата на кинескопни телевизори нали? :)
Svetoslavoff1 - майстор
Цитатът от поста ми, който оборваш със според мен неподходящо сравнение и е само "за лична консумация" не е във връзка с началото на поста ми, което е съотносимо към темата.
Желая дълъг живот, за да дочакаш евтина, надеждна и със заряд на 1000 км електричка :)
И за да носи положителен заряд поста ми и да е в унисон с натъпващите празници -а дано!
vlax - майстор
Започва поетапното изграждане на национална мрежа от бързи зарядни станции за електромобили.........
https://business.dir.bg/ikonomika/zapoc ... i-stantsii
fbr - майстор
За каква работа може да го ползваш това Рено. От личен опит да Ви дам малко инфо. Шефовете издействали за тестдрайф една Дачия Спринг, и казаха да обиколим всички обекти и да направим оценка дали могат да се обиколят с едно зареждане. Изминахме 140 километра като батерията от фул слезе на 36%, като времето беше слънчево и много приятно. На втория ден ни казаха да приберем колата от единия от обектите до гаража, но времето беше ужасно: ветровито, дъждовно, духа насреща, вентилатора и отоплението включено, иначе не се кара, стъклото се поти и нищо не се вижда. За 48 километра батерията от фул слезе на 25 %. Та, наиграхме се.
Svetoslavoff1 - майстор
За работа не, но е жалон за посоката.
А като спомена Спринг а, една охранителна фирма обрано казано "ми е пред очите" и за града(голям град) поне от няколко години са на тези електрички и са доволни.
hidrazin - майстор
вт дек 23, 2025 4:49 pmvlax написа:
Започва поетапното изграждане на национална мрежа от бързи зарядни станции за електромобили.........
https://business.dir.bg/ikonomika/zapoc ... i-stantsii
О, четох я тая простотия...
Одобрените проекти предвиждат изграждането на зарядни центрове за леки електромобили с мощност от 150 киловата. Това означава, че автомобилите ще могат да се зареждат напълно за около петнадесет минути, което значително ще улесни пътуванията на дълги разстояния.
Тая зарядна станция 150kW ще зареди НАПЪЛНО елктрокарче за 15 минути ... кога ми цъфнат налъмите.
За онези 15 минути да ти сложи ток за не-повече от 100-150 км ... и то ако няма друг на втория "пищов".
Демек зарядната е 150kW с два накрайника. Ако си сам за 15 минути - вече писах.
Ако има и друг - 30 минути за 100-150 км.

Цената - цената като на дизел ама дизела е с повече комфорт.
На тези с електричките им остава бонуса да висят по зарядни като мър...соли. :-D
И си е така.
hidrazin - майстор
вт дек 23, 2025 7:41 pmLazarGanev написа:
https://automedia.investor.bg/a/2-novin ... zarezhdane
Моите съболезнования на тези с елекртрокачета като основна кола.
Да, става - да си джъткаш у село на къси пасове. И ако имаш излишни кинти за "инвестиция" която е ... тотал щета.
P.S. ЖОКЕР:
Ми вземи погледни колко е "тока" на борсата... ЦЪЪЪК ...
От доста време се върти около 20-30 стинки за kWh и то на БОРСАТА.
Подготвят ни като влезем у Ойрото цената да стане средноевропейска - към 30 евроцента за kWh. :)
Честито на тези с електрокарчетата...
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: