• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
stefanjor - специалист
В нарушение си, заедно с другите две коли, защото сте спрели в границите на кръстовището.
Знак В58 е сложен веднага след края на кръстовището.
Понеже в този участък улицата е двупосочна и паркиралите коли пречат на движението.
Сега дали само ти си отнесъл фиш или и другите около теб може само да гадаем.
Поп ринцип този участък е ужасен за минаване и ако мога гледам да го избягвам особено ако е времето за докарване/взимане на учениците.
kozl - майстор
пон юни 22, 2026 11:28 amstefanjor написа:
В нарушение си, заедно с другите две коли, защото сте спрели в границите на кръстовището.
Знак В58 е сложен веднага след края на кръстовището.
Понеже в този участък улицата е двупосочна и паркиралите коли пречат на движението.
Сега дали само ти си отнесъл фиш или и другите около теб може само да гадаем.
Поп ринцип този участък е ужасен за минаване и ако мога гледам да го избягвам особено ако е времето за докарване/взимане на учениците.
Щом си сигурен за трите коли, уточни къде са границите на кръстовището.
То аз съм писал, че очаквах фиша да е за паркиране в кръстовище, но не е.
И не става въпрос дали съм в нарушение, а какво е нарушението.

А сега продължение на задачката:
Тези, които са спрели след знак В28 заради учениците, дали са в нарушение на чл.98,ал.1,т.1 като и те са пречка за движението :?
iliya_i - майстор
нед юни 21, 2026 8:31 pmkozl написа:
И аз така си мислех, но във фиша пише "е извършено нарушение по чл.98, ал.1, т.1 от ЗДВП. Паркиране на място където ППС пречи на движението." А това означава, че и опелът пред знак В28 е в същото нарушение.
Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
.
.
.
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
Ако си бил с баничарката :
...закрива от другите участници в движението пътен знак ...
kozl - майстор
Е то в чл.98 има 14 точки в 2 алинеи, но във фиша е цитирано ал.1, т.1.
Защо тъй :? Но пък има логика да е пречка за движението, вече писах.
А колко такива улици с пречки за движението има в квартала и не само #-o
Ако се почне масово "фиширане" по тази точка 1, ем ще се отворят работни места в общината, ем че текне пара нейде во некой бюджет 8-[
В случая банаичарката ми най-много е пречила на ресторанта и подозирам, че от ресторанта са сигнализирани на отговорния служител да ме "фишира" :?
А понеже е отбелязан и час 11:57, възможно е въпросния служител да е на хранилка в ресторанта, дошъл, хапнал, фиширал.

Аз поне на око приемам, че не съм паркирал на 5 метра от кръстовището и съм си бил в нарушение, но не по точката вписана във фиша, но ако добарам повече време ще чета по правилника от къде се мерят тези 5 метра, т.е. кък се определят границите на кръстовището. А на око мога да предположа, че първата кола непосредствено до знак В28 е извън кръстовището, но пък си е пречка за движението. И понеже съм все пак в бранша на дюлгерите имам някакво понятие от геодезия и геодезически нещата не са на око. Има проекти има и реалност, а кое е меродавното :?
И ако се стигне до съда там логиката става юридическа, а това не е "моята логика".
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Задачка за шофьори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: