• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Илчо Илиев - майстор
Заводския размер не е ли 175/65/14.....
greco93 - напреднал
Илчо Илиев написа:
Заводския размер не е ли 175/65/14.....
Ами в нета пише, че е на 70
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Бургазлия ти каза, че не знаеш за какво става дума, на теб устата ти пак голяма. Тук има ниски температури и много, ама МНОГО вятър..
Ти май си мислиш, че у вази лед е по-лед от при нази. Сите лед е вода под 0 градуса, колко под нулата е - няма голямо значение. :? Дори е по-опасен, когато почва да се топи и се образува отгоре тънък слой вода, а отдолу - твърд лед или киша. Ако беше отишъл на 40-50км от Бургас, по-дълбоко в Бургаска област, щеше да видиш как ежегодно са затрупвани с преспи такива, че минават няколко дни, докато се възстанови транспорта. Имаше една година, където ринах сняг с лопатата, да мога да мина с колата и то половин метър сняг и то не толкова далеч от Бургас. След 2 дни снегът намаля, всичко се превърна в лед. Носих си кофичка с пясък в багажника, защото не можех да се кача на баира, а пък изпълнения със засилки не правя, защото после не можеш да спреш. И вятър е имало, направо избутва колата настрани.
Когато караш с вериги по чист път, можеш да скъсаш веригите, да си повредиш гумите и евентуално повреждаш и пътната настилка.
KingLin написа:
Чак си вдлъбнат, честно! Леда плаши винаги умните хора. Тебе вече знаем що не те плаши.
Ледът не ме плаши не защото не е опасен. Просто не е нищо ново и не идвам от място, където такъв няма. По-добре като шофираш и стане нещо да се опитваш да направиш нещо, а не да се панираш просто.
greco93 написа:
Искам да я направя по-висока, ясно ми е ,че ще изглежда като трактор, но това ми харесва. Има ли някакъв проблем да й сложа такива ?
По-високите гуми правят колата по-нестабилна. Искаш по-висока кола? Сложи си джанти 15-ки(ако може). Плондерите в завоите с по-висока скорост се огъват аксиално. По-големи с "5" в проценти височина от заводският размер не слагай.
--
Да, Варна е малко по на север. Малко по-хладно е. Леко по-ветровито, въпреки че зимата в Бургас вятър да искаш. Мисля обаче, че леко се превземате. Все едно Бургас се намира в Зимбабве или Кения, където никога не става студено, а Варна е град в Антарктика.
Kirilpm - специалист
Мога да ти кажа че има огромно значение какъв е леда и дали си във Варна,Бургас или Силистра,карал съм по лед който има сцепление може би по добро от това на асфалта,беше толкова замръзнало че леда стои грапав.А това за високите гуми пак си твоите откровени глупости.Щом човека ги търси за зимата явно иска да си увеличи просвета на колата,щом заводите ги произвеждат значи са си направили сметката че може да се кара безопасно с тях.Забележи зимата опел корса и форд фиеста какви чудеса правят с гуми които са широки колкото на скутерче и си помисли защо е по-добре да се кара са тесни и високи гуми.А по това което пишеш ме съмнява че въобще си карал в зимни условия,гумите щели да се гънат в завоите,ми ти ако се засилиш толкова през зимата,гумата ще ти е последния проблем.
MIRO_073 - майстор
Ами брат ми на пежото сложи 165/80/13, а трябваше да бъдат 165/65/13, но той кара предимно градско и по асфалт.
Ако караш по черни пътища повече проблема се явява там, че като си завил волана наляво или надясно и ако в този момент изкачваш бордюр или неравност по черен път и тогава може да удари калника.
kuger - майстор
В Бургас става така, дъжд, преминава в сняг. После се разлигавя, и накрая замръзва на коловози. Ако хване и сух студ става мам си джас. Ама на село си е друга бира, и преспи по два метра и пътя затворен и ток няма.
Chefo77 - майстор
То на Тинки тая зима вероятно ще му е първата на пътя. Знаем, че Форд и циганин зимата не работят ... :lol: :lol: :lol:
kuger - майстор
Много интересно ми се видя преди много години в Москва. Първите дни на януари, температура -17 градуса, покрайнините на Москва. Сняг около 20 санта. Но, много ниска влажност, снега беше като пясък. Коли, автобуси си се движеха като на сухо. Не можеш да направиш топка от тоя сняг.

Прибрахме се със самолет до Сарафово, температура -2 градуса, вятър, умряхме от студ, докато дойде автобус до Бургас :sad:, а там, в Москва по цял ден на вън... и никакъв проблем.

Това май нямаше връзка с темата :?
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
То на Тинки тая зима вероятно ще му е първата на пътя. Знаем, че Форд и циганин зимата не работят
Зимата палиш Форд-а и тръгваш. Те имат бобина с 4 кабела, когато другите все още се чудеха на делко-тата. Форд-а ринеше снега като малко тракторче. Така се и зариваше. :-D Стига глупости, като не си карал и не знаеш - не коментирай. Не стига, че вървеше, ами и имаше супер парно. :)
Kirilpm написа:
А по това което пишеш ме съмнява че въобще си карал в зимни условия,гумите щели да се гънат в завоите,ми ти ако се засилиш толкова през зимата,гумата ще ти е последния проблем.
При мен зимата е - 1 седмица зима, 2 седмици - слънце. :-D
kuger - майстор
toolegittoquit написа:
При мен зимата е - 1 седмица зима, 2 седмици - слънце. :-D
Щастливец! Ела да видиш как е на село през зимата. Пазариш от магазина де що има, и се молиш да отворят пътя, та хляб да докарат. И да не спре токът!
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: