Всички имаме коли, нали ?
tassel - специалист
Е то повреди най-различни. Понякога могат да се отстранят, друг път не. Всяка вещ втора употреба си е риск - то това е ясно. Всеки сам си преценява, дали си струва или не. Лично аз съм купувал радиатор втора употреба и съм доволен. Още си работи. А цената беше 1/3 от новия. :)
sian - специалист
LittLeRoCk написа:
Здравейте на всички някой може ли да ми каже някакво лепило за залепване на алуминиев радиатор знам че има и някакви лепила като пластелин но да издържа на висока температура поне 180 градуса и да държи на алуминий пробвани са течната стомана на Бизон и п-ластелина на СънФикс но омекват при по висока температура.
---Здравей,ако си от Пловдив намери някой който работи в съкларския завод там ползват една смола за чугунени улей ,по който тече разтопено стъкло ,ако не се лъжа.На моята с такова беше залепен радиатора,така я купих от човек който е работил в такъв завод.Теча беше от удар ,цялото странично казанче е залепено ,по точно дъното му към тръбичките,който се бяха почти изскубнали.Двукомпонентно е. Метална кутия с черна паста,и стъклено бурканче с прозрачен втвърдител.Ако успея ще го снимам.
sek.1 - специалист
Две години се мъчих с един спукан алуминиев радиатор лепих го с поксипол бизон и къкви ли още не смоли искарваше по два три месеца и пак протичаше различните степени на топлинно разширение на алуминия и лепилото малко по малко охлабват залепеното и протича повече накрая си купих нов радиатор .
LittLeRoCk - напреднал
sian написа:
LittLeRoCk написа:
Здравейте на всички някой може ли да ми каже някакво лепило за залепване на алуминиев радиатор знам че има и някакви лепила като пластелин но да издържа на висока температура поне 180 градуса и да държи на алуминий пробвани са течната стомана на Бизон и п-ластелина на СънФикс но омекват при по висока температура.
---Здравей,ако си от Пловдив намери някой който работи в съкларския завод там ползват една смола за чугунени улей ,по който тече разтопено стъкло ,ако не се лъжа.На моята с такова беше залепен радиатора,така я купих от човек който е работил в такъв завод.Теча беше от удар ,цялото странично казанче е залепено ,по точно дъното му към тръбичките,който се бяха почти изскубнали.Двукомпонентно е. Метална кутия с черна паста,и стъклено бурканче с прозрачен втвърдител.Ако успея ще го снимам.
ако можеш снимай го ще ти бъда благодарен.
masterval - майстор
Лепил съм радиатор със специално двукомпонентно лепило за метали под висока температура. На опаковката беше показано, как се лепи дръжка на тиган... Не го повярвах, но когато ми се отчупи канелката за източване на радиатора, нямаше накъде. Не помръдна.
Това беше преди 20 г. затова не помня марката на лепилото, но при търсене ще намерите подобно такова!
velsi - Почетен майстор
Как мислите дали това няма да се справи?
laary - специалист
velsi написа:
Как мислите дали това няма да се справи?
Приложи немският метод старото се сменя с НОВО!
vidrata - специален-специалист
masterval написа:
Не помръдна.
Това беше преди 20 г. затова не помня марката на лепилото, но при търсене ще намерите подобно такова!
1988 година ?????????????????????????????????????????????????????????

Тогава имаше само "херметик" и епоксидна смола (двукомпонентно :lol: ).
А сети се ,щом ти е направило впечатление и помниш ефекта как не помниш марката.Имам връзки в СССР може да намерим запаси. :?
solo5 - майстор
имаше и виетнамско чудо, ама то не беше лепило :-D
silllveto - Майсторица
Мъжът ми е лепил няколко с Вюрт - двукомпонентно лепило - течен метал.
http://www.wuerth.bg/index.php?p=magazini

Тема "Лепене на радиатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: