сола 180 написа:Не разбирам защо се толерират теми които не са измислени от авторите им ,а са копирани от някъде?????Всеки може да се порови и да си намери тази информация.Нали форума е Направи сам , а не "копирай и постни".Човека е съвсем точен,(тук си доста неподготвен)
Пък и като хвърлих бърз поглед над копираното видях
"вследствие на което запалителните свещи се замърсяват по-малко,т.е. можете да ги сменяте 3-4 пъти по-рядко"
Нима сменяме свещите поради замърсяване?Аз мисля ,че има друга причина .
NEMESIS написа:Статията е много добра и полезна!Не мисля че замръзването е от задръствания на каквото и да било ..... обикновенно това става от теч в системата и никога от малко газ в бутилката поне според мен .....
При мен обаче се получи друга изненада наскоро и то на няколко пъти:
Както си карам започва да губи мошност на газ и едвам се движи,спирам и отварям капака-каква ми беше изненадата когато видях че изпарителя си е топъл но тръбичката от клапана и самият клапан за газ преди изпарителя са замръзнали-тръбичката беше замръзнала половината.Имам познания по газовите и направих следното-спиране на газта,отваряне и чистене на клапана-оказа се пълен с боклуци.
След известно време се получи абсолютно същото-пак отворих клапана но се оказа че не е в него проблема,продължих с разглобяването на сондата.На сондата има тръбичка по която газта отива към двигатела-тази тръбичка се развива от сондата и там има съчма и пружинка-клапан който предотвратява пускането на газ при късане на тръбичкаата примерно.Та тази тръбичка към сондата беше почти запушена изцяло и не газта едвам се процежда.Махнах клапана,почистих сглобих и няма проблем засегаЛеко побългаряване свърши работа-понеже явно се сипват по газстанцийте и много боклуци с газта.Сега при евентуално запушване-ше е проблема само в клапана и филтърчето му.
Същото се случва с замръзване на клапана когато е много малко газта в бутилката-или както казват някой "движи се на изпарения" когато почне да привършва газта пак се получава едно обледяване на клапана-по какви причини не мога да си обясня поне.
Замръзването е породено от движение на флуида.