Всички имаме коли, нали ?
emil_v r - майстор
Вече съм стигнал далеч :) , изживял 3/4 от живота си. Дори теоретично няма да живея повече от още 20 години .За 30 год шоф. стаж нямам драскотина по колата , вкл. и 1 год в София . Наистина , благодарности са предупреждението , ще взема някакви мерки . Човек не може сам да се прецени , мерси сеиозно.
Justy - майстор
Емо, карай си така, както досега. И остави на Господ или съдбата - в което вярваш за годините - старите хора казват - Божа работа. Та, много безаварийни от мен :)
Palawnik - специалист
Имам един такъв въпрос. Ситуацията е следната TIR (камион с ремърке, автобус и т.н.) се движи с 75-80 km/h. Аз започвам да го изпреварвам. За да извърша изпреварването безопасно трябва да се движа с 95-100 km/h. Иначе казано трябва да наруша закона. Ако искам да спазя закона трябва да го изпреварвам 2-3 km. Трябва да рискувам челен удар с автомобила насреща или да наруша закона. Кое от двете ще ми препоръчате? Само не ми казвайте ама то за малко и с малко над допустимото не се брой. Нарушението на закон си е нарушение.
Има и трети вариант правим зад него колона 15-20 km. Чакаме някой баир в който той започва да се движи с 60-70 km/h. След 50-60 км застават 5-6 TIR един след друг и тогава колоната София-Варна става непрекъсната.
За знаците пак ситуация. Ремонт на пътя ограничения 30-40-50. Правилно ремонт се прави. НО ремонта свършва никой не прибра знаците и те остават. В това време се намира едно ченге което застава там и се почва. Няма да Ви обяснявам какво :?
Участък 5 км прав като конец. На края обаче дебне ченге за спазване ограничение 90 km/h. В същото време в селото на 500 метра се кара като на рали с 100-120 km/h.
Град на околовръстното (поради нечие малоумие включено в града) ченге дебне с радар за 50 km/h. На 5-6 km от там на 4-5 завоя се избиха десетки хора. Ама ченгето не отива там защото всички се движат с 80-90 и няма далавера.
Та започвам да си задавам въпроса дали да не си сложа пак антирадара? Не за да се движа 200-250 km/h в час, а за да мога да стигна за там където съм тръгнал и то за прилично време.
krasiorocknroll - специалист
В закона не пише че задължително трябва да изпревариш някого :wink:
Palawnik - специалист
krasiorocknroll написа:
Аз така и правя София - Варна го взимам за два дни с преспиване в Търново и Шумен ;)
crez - майстор
manolito написа:
Ще го скрия зад маската на колата ,и пак ще си ползвам радардетектора защото ме е спасявал стотици пъти! А относно спазването на ограниченията на скороста , мисля че на много места има поставени безумни ограничения точно с цел господата пътни полицаи да си изхранват семействата грубо казано! :wink: :lol:
Дрън-дрън,спасявал те е защото не си бил първа кола ,т.е пряко не са те "стрелнали". Много малко постояно излъчващи радари останаха, /един такъв стой постоянно на караулката при кремиковци, за такива които имат антирадари/ вече ги преоборудват ги с много съвременни излъчват еднократно като записват точно часа скороста и правят снимка на колата. Аз също имам антирадар,един от последните модели, но това не ми помогна и два пъти вече ме глобяват за превишена скорост, бях първа кола и ме "отстреляха" той писна ,нооооо и какво от това следва акт. Та питам каква е ползата?
crez - майстор
Palawnik написа:
krasiorocknroll написа:
Аз така и правя София - Варна го взимам за два дни с преспиване в Търново и Шумен ;)
Можеш да го вземеш и за два часа,но рискуваш да те стържат със шпакла от таралясника и събират в черен чувал. :lol:
manolito - специалист
Ами ние тука в провинцията все още ни засичат със статични радари.... :-D А и аз не съм казал че спасява на сто процента....,но спасява и си избива парите с две писвания само. :?:
Mega - специалист
Мен ме спасява постоянно! Това не значи, че карам като бесен. Просто има безумни ограничения и то доста на често.

Колкото до това, дето антирадарите или по-правилно Радар детекторите не вършели работа. Добре де, като не вършат работа, защо искат да ги забранят?

:?
krasiorocknroll - специалист
Човек трябва да бъде пешеходец поне за 1 месец за да види как стоят нещата от другата страна.

Тема "Посегнаха и на радардетекторите !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: