Вече съм стигнал далеч
, изживял 3/4 от живота си. Дори теоретично няма да живея повече от още 20 години .За 30 год шоф. стаж нямам драскотина по колата , вкл. и 1 год в София . Наистина , благодарности са предупреждението , ще взема някакви мерки . Човек не може сам да се прецени , мерси сеиозно.
Всички имаме коли, нали ?
emil_v r
- майстор
30 мнения в "Посегнаха и на радардетекторите !"
Palawnik
- специалист
Имам един такъв въпрос. Ситуацията е следната TIR (камион с ремърке, автобус и т.н.) се движи с 75-80 km/h. Аз започвам да го изпреварвам. За да извърша изпреварването безопасно трябва да се движа с 95-100 km/h. Иначе казано трябва да наруша закона. Ако искам да спазя закона трябва да го изпреварвам 2-3 km. Трябва да рискувам челен удар с автомобила насреща или да наруша закона. Кое от двете ще ми препоръчате? Само не ми казвайте ама то за малко и с малко над допустимото не се брой. Нарушението на закон си е нарушение.
Има и трети вариант правим зад него колона 15-20 km. Чакаме някой баир в който той започва да се движи с 60-70 km/h. След 50-60 км застават 5-6 TIR един след друг и тогава колоната София-Варна става непрекъсната.
За знаците пак ситуация. Ремонт на пътя ограничения 30-40-50. Правилно ремонт се прави. НО ремонта свършва никой не прибра знаците и те остават. В това време се намира едно ченге което застава там и се почва. Няма да Ви обяснявам какво
Участък 5 км прав като конец. На края обаче дебне ченге за спазване ограничение 90 km/h. В същото време в селото на 500 метра се кара като на рали с 100-120 km/h.
Град на околовръстното (поради нечие малоумие включено в града) ченге дебне с радар за 50 km/h. На 5-6 km от там на 4-5 завоя се избиха десетки хора. Ама ченгето не отива там защото всички се движат с 80-90 и няма далавера.
Та започвам да си задавам въпроса дали да не си сложа пак антирадара? Не за да се движа 200-250 km/h в час, а за да мога да стигна за там където съм тръгнал и то за прилично време.
Има и трети вариант правим зад него колона 15-20 km. Чакаме някой баир в който той започва да се движи с 60-70 km/h. След 50-60 км застават 5-6 TIR един след друг и тогава колоната София-Варна става непрекъсната.
За знаците пак ситуация. Ремонт на пътя ограничения 30-40-50. Правилно ремонт се прави. НО ремонта свършва никой не прибра знаците и те остават. В това време се намира едно ченге което застава там и се почва. Няма да Ви обяснявам какво
Участък 5 км прав като конец. На края обаче дебне ченге за спазване ограничение 90 km/h. В същото време в селото на 500 метра се кара като на рали с 100-120 km/h.
Град на околовръстното (поради нечие малоумие включено в града) ченге дебне с радар за 50 km/h. На 5-6 km от там на 4-5 завоя се избиха десетки хора. Ама ченгето не отива там защото всички се движат с 80-90 и няма далавера.
Та започвам да си задавам въпроса дали да не си сложа пак антирадара? Не за да се движа 200-250 km/h в час, а за да мога да стигна за там където съм тръгнал и то за прилично време.
krasiorocknroll
- специалист
В закона не пише че задължително трябва да изпревариш някого 
crez
- майстор
manolito написа:Ще го скрия зад маската на колата ,и пак ще си ползвам радардетектора защото ме е спасявал стотици пъти! А относно спазването на ограниченията на скороста , мисля че на много места има поставени безумни ограничения точно с цел господата пътни полицаи да си изхранват семействата грубо казано!Дрън-дрън,спасявал те е защото не си бил първа кола ,т.е пряко не са те "стрелнали". Много малко постояно излъчващи радари останаха, /един такъв стой постоянно на караулката при кремиковци, за такива които имат антирадари/ вече ги преоборудват ги с много съвременни излъчват еднократно като записват точно часа скороста и правят снимка на колата. Аз също имам антирадар,един от последните модели, но това не ми помогна и два пъти вече ме глобяват за превишена скорост, бях първа кола и ме "отстреляха" той писна ,нооооо и какво от това следва акт. Та питам каква е ползата?![]()
crez
- майстор
Palawnik написа:Можеш да го вземеш и за два часа,но рискуваш да те стържат със шпакла от таралясника и събират в черен чувал.krasiorocknroll написа:В закона не пише че задължително трябва да изпревариш някогоАз така и правя София - Варна го взимам за два дни с преспиване в Търново и Шумен ;)
krasiorocknroll
- специалист
Човек трябва да бъде пешеходец поне за 1 месец за да види как стоят нещата от другата страна.
Тема "Посегнаха и на радардетекторите !" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература