Всички имаме коли, нали ?
kozl - майстор
Зумнах го Трифчо, по ясно не ми стана освен, че болта стяга шайба с ремък и сега шъ цитирам пак:
hidrazin написа:
Щеше да е много по-лесно с читава снимка...
Отговорни болтове и гайки, заводско се осигуряват с допълнително поставени шплентове, пружинни щплентове, зегери....
При демонтаж първо се отстраняват те, със специален инструмент.
За зегерите са ни познатите "клещи", за пружинните шплентове си има специални дорници, и те така те.

Ако съм пропуснал всички неизвестни вам новости в бранша, г-н Николов, моля да ме извините!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед юли 27, 2025 11:05 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Френска му работа. Поне така пише на шайбата. Този надпис е сложен да се знае на какъв език да псуваш докато развиваш. А колко е мелодичен френския ми... Особено ако си ударя пръста с чука... :lol:
нед юли 27, 2025 11:05 amMamaMy написа:
Френска му работа. Поне така пише на шайбата. Този надпис е сложен да се знае на какъв език да псуваш докато развиваш. А колко е мелодичен френския ми... Особено ако си ударя пръста с чука... :lol:
и все на средния ми попада, да му се невиди и джелезото!

Прикачен файл

IMG_20250727_110642.jpg
нед юли 27, 2025 10:45 amkozl написа:
Зумнах го Трифчо, по ясно не ми стана освен, че болта стяга шайба с ремък и сега шъ цитирам пак:
hidrazin написа:
Щеше да е много по-лесно с читава снимка...
За мен е достатъчно читава, козле. С тоя не на моя!
ЕГН- не. Други данни могат да ме впечатлят, но то зависи И от интересите.
ESPACE - майстор
съб юли 26, 2025 8:38 pmhidrazin написа:
И така докато не отидох в ПРАВИЛНИЯ сервиз. Сутринта я оставих, следобед я взех и ми струваше около 70 кинта.
Без смяна на датчици, кабели, компютри, ABS помпи, сензор за ъгъл на волана, лагер комплект с магнитната гривна ...
Без смяна на НИЩО. Както често се случва - елементарно и пред очите, ама няма кой да го види. :roll:
Меka гума?
Николов Н. - специалист
Трифонов,вместо да даваш тъпи съвети в нета,вземи да отидеш и да помогнеш на колегите си при пожарите. Нали се биеш в гърдите,че си велик "пожарникар"! Е, макар и ведомствен - на летището.
hidrazin - майстор
нед юли 27, 2025 12:11 pmESPACE написа:
Меka гума?
Разбира се че не.
Това е едно от първите неща дето питат "майсторите" още преди да видят колата.
Пък и да то светне ABS от мека гума, тя тя трябва да е почти на галош...
:partyman:
vlax - майстор
нед юли 27, 2025 11:09 amТрифон П.Трифонов написа:
и все на средния ми попада, да му се невиди и джелезото!

Отрежи този пръст и повече няма да имаш проблем. :-D

ПП И аз имам от време на време някой почернял нокет но за щастие все на различни пръсти
ESPACE - майстор
нед юли 27, 2025 2:36 pmhidrazin написа:
Пък и да то светне ABS от мека гума, тя тя трябва да е почти на галош...
:partyman:
Съвсем не, но това е друга тема.

Тема "С какво се развива този болт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: