Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Пък за плащането всеки си прави сметката и с колело съм ходил на работа и с междуградския транспорт,нито е срамно нито боли.
Имам дрелка. И флекс може да докарам. :axe: А с междуградският ще ходиш, само ако има такъв. Ако не - духаш супата.
Не е срамно, може да е невъзможно.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Имам дрелка. И флекс може да докарам. :axe:
А ти виждал ли си, ключ 50-ти номер,отблизо.....щото колегата сигурно има....... :-D
Kirilpm - специалист
А спокойно,аз съм свикнал да ми обясняват поне по 3 пъти на ден хората колко жизнено важна им е тази кола и как не могат без нея и все се чудя с пъпна връв ли са вързани за конкретната кола.Но въпреки,че не могат без колата и ремонта трябва да се извърши максимално бързо,трябва и да е евтино да се смени само най-належащото колкото да тръгне,пък като се яви следващия проблем ще му мислим и пак ще бързаме.
Кажи ми,тинки до къде толкова пътуваш където междуградския транспорт не огрява и какъв е проблема да се качиш с куфар инструменти в рейса?Като постоянно се оплакваш от тея коли,че не им насмогваш пък иначе много работиш,другите ти колеги как се оправят не вярвам да ходят с ролери на работа?Аз ти предложих като толкова много ти се виждат парите,ела поработи 1-2 месеца,точно сега през зимата да видиш колко приятна и лека работа,хем някой лев ще вземеш.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...ела поработи 1-2 месеца,точно сега през зимата да видиш колко приятна и лека работа,хем някой лев ще вземеш.
Няма смисъл да ми обясняваш. Ти имаш работилница, на колата отвън зимата си правих парното и запоявах жиците до 12 през нощта в месец януари. Айде само да не ми обясняваш, а? :-D Не казвам, че е лесно, но като отида някъде цените почват от 100лв, дори за лесни неща. Смяна на ангренажно колело и лепило - 100лв!? :? Има 1 капак, 1 болт и още 4 за шайбите на хидравликата и динамото.
За автобуса - миналата седмица бях на място, където минават по 3 автобуса на ден. Знаеш ли кога ще отида, па кога ще се върна, особено ако спешно ти трябва някакъв материал да купиш? Ти си мислиш, че всички сме градски момчета - хоп, градският автобус на 15 минути - чиста работа. Аз ако не пътувах ИЗВЪНГРАДСКО кола нямаше да си купя! Толкова много пътуване имам, за да има ядене на масата, че съм сигурен - разходите ми за гориво спрямо твоите са феноменални.
Имам намерение да почна да се уча сам да си правя нещата. Например стартери и неща от подобен род. И т.н и т.н. Просто в сервизите ме поздравявате с по 100лв, аз да не карам Мерцедес, че годишните разходи за ремонти да са ми в хиляди?
И да ти кажа - в 8 от 10 случая не отивам на майстор, защото нямам гаечен ключ и не мога да завъртя няколко болта сам. Отивам, защото очаквам по-опитен човек от мен да го направи. Първо да не си губя времето, второ да не се уча по трудният начин - с чупене и плащане за друго.
gogo7777 - майстор
Имам намерение да почна да се уча сам да си правя нещата. Например стартери и неща от подобен род. И т.н и т.н. Просто в сервизите ме поздравявате с по 100лв, аз да не карам Мерцедес.........
:mrgreen:
Няма нищо сложно да си обслужиш сам стартера или алтернатора.
Аз по сервизи не ходя, но си спомням веднъж как ме "нарешиха" за смяна на масло и антифриз....понякога наистина се самозабряват майсторчетата :lol:
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Няма нищо сложно да си обслужиш сам стартера или алтернатора. :
Знам. Знам го кое е. Как изглежда. И как работи. Обаче ще се закеркенечи някоя семеринга, ще хвръкне или ще се скъса някой 20 годишен болт и после му бери ядовете. Това е единствената причина да ходя на "майстор" - нямам опит. Иначе на други електродвигатели съм ремонтирал - сменяне на четки, колектори съм шлайфал и т.н
gogo7777 - майстор
За да разглобяваш нещо по автомобила трябва да имаш ХУБАВИ и подходящи инструменти. Сръчност и техническа култура също :wink:
stoianov_n - специалист
gogo7777 написа:
Няма нищо сложно да си обслужиш сам стартера или алтернатора.
Ти колко стартера си обслужил сам?Много е лесно пред компютъра....
Щото на някой стар опел, сигурно не можеш да го намериш сам.....
И за да не кажеш, че се заяждам
https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... MwhWKDQwNA
И след цял ден "сваляне"... се окаже, че е редукторен.... :shock: :shock:
https://www.google.bg/imgres?imgurl=htt ... MwgtKBMwEw
И после :wallbash: :wallbash:
DundyTheCroc - майстор
На Фордо стартера е отпред, трябва един бордюр да остане високо предницата и пада за няма 5 минути :wink:
п.п. Стартера е яко желязо принципно, проблемите по-скоро са по кабелите към него и в шалтера, ако почне да прави проблеми ще давам насоки какво се прави.
Последна промяна от DundyTheCroc на нед дек 27, 2015 12:22 pm, променено общо 1 път.
gogo7777 - майстор
Ти колко стартера си обслужил сам?
Не помня колко, ама сигурно са били около 7-8.
Ти само ми го покажи къде е..... па другото е фасулска работа....ако не ме мързи де :lol:

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: