• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32
Всички имаме коли, нали ?
comunikator - специалист
lacezarasia написа:
тъпо е да се пускат фарове в ясен слънчев ден. тъпанар е измислил и този закон.
Защо ли и аз мисля така!
Brave - специалист
Вероятно, защото и двамата не мислите разумно. Точно в ясен слънчев ден, видимостта на автомобила със запалени светлини се увеличава многократно. При определени условия - например шарени сенки и ярко слънце, някои сиви и сини цветове направо изчезват. Иначе сметките колко струва удоволствието да ти светят фаровете, не е толкова лесно да се смята, но и не ме интересува живо. Намаления риск от катастрофа, дори да е малък си заслужава този разход, още повече, че най-новите коли вече имат енергоспестяващи дневни светлини. А закона си е хубав.
stiv1961 - майстор
Ето защо трябва да има дневни светлини :-D
comunikator - специалист
Това пък няма нищо общо!
stiv1961 - майстор
Да беше го догледал докрай и да разбереш, че във фаровете на ,,Ауди" има вградени дневни светлини/ и това ако няма нищо общо темата значи четеш между редовете :-D /
jekasus - майстор
comunikator написа:
Това пък няма нищо общо!
Много си е на място, "вампирите" поне да виждат какво става на пътя, че днес сутринта поне десет "вампирски" коли бяха извън пътя (заледена настилка), заради личната им "вампирска" простотия.
Chefo77 - майстор
jekasus написа:
comunikator написа:
Това пък няма нищо общо!
Много си е на място, "вампирите" поне да виждат какво става на пътя, че днес сутринта поне десет "вампирски" коли бяха извън пътя (заледена настилка), заради личната им "вампирска" простотия.
То не е заради фаровете, а защото шофирането е много лесна работа и не се изискват елементарни познания. Пък и пече цели 2 дни, значи на зимните гуми мястото им вече е в мазата :lol:
comunikator - специалист
Аз попитах докога е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се кара на фарове,а не кой как предпочита и колко било хубаво,ако искате карайте и на факли,слагайте си и светлини на тавана. :-D
Чаро - Акълия
Brave написа:
Вероятно, защото и двамата не мислите разумно. Точно в ясен слънчев ден, видимостта на автомобила със запалени светлини се увеличава многократно. При определени условия - например шарени сенки и ярко слънце, някои сиви и сини цветове направо изчезват. Иначе сметките колко струва удоволствието да ти светят фаровете, не е толкова лесно да се смята, но и не ме интересува живо. Намаления риск от катастрофа, дори да е малък си заслужава този разход, още повече, че най-новите коли вече имат енергоспестяващи дневни светлини. А закона си е хубав.
Бе не е и точно така. Сметките ги оставям на страна, въпреки че си е чиста проба разхищение. Разчитам, че си разумен човек и спазваш закона максимално. Къде е най- необходимо да има добра видимост, в смисъл колите да се забелязват от далеч? При извън градско шофиране и в моментите на изпреварване. Принципно пътищата в България (повечето) са строени по някакъв проект, обмислен проект направен от хора с акъл, не като в днешно време :-D .
Няма случай, в който не би видял автомобила отсреща, ако предприемеш изпреварване правилно.
Няма, ама ако:
Всички карат със скорост до максимално допустимата (90км/ч)
Не се предприема изпреварване на непозволени участъци от пътя.

Фаровете през деня са си за мъгливо време и валеж според мен. За всички други случаи са си чиста далавера за полицията, Лукойл, и разни сервизи, търговци и прочее. Чисто разхищение.
Струва ми се цялата история има и неблагоприятни страни. Привиква се към реакция само към автомобили със запалени фарове. При много време прекарано зад волана автомобилите без запалени светлини се игнорират някак си от съзнанието, като участници в движението. И мисля е по-добре или целогодишно, както в много държави или изобщо. Но това си е мое мнение...
inspo - майстор
Чаро написа:
.... Привиква се към реакция само към автомобили със запалени фарове. При много време прекарано зад волана автомобилите без запалени светлини се игнорират някак си от съзнанието, като участници в движението. ...
Съгласен съм.
Случвало ми се е за миг да си помисля, че колата срещу мен не се движи понеже е без включени фарове.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

Тема "Късите светлини през деня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: