lacezarasia написа:тъпо е да се пускат фарове в ясен слънчев ден. тъпанар е измислил и този закон.Защо ли и аз мисля така!
Всички имаме коли, нали ?
comunikator
- специалист
312 мнения в "Късите светлини през деня"
Brave
- специалист
Вероятно, защото и двамата не мислите разумно. Точно в ясен слънчев ден, видимостта на автомобила със запалени светлини се увеличава многократно. При определени условия - например шарени сенки и ярко слънце, някои сиви и сини цветове направо изчезват. Иначе сметките колко струва удоволствието да ти светят фаровете, не е толкова лесно да се смята, но и не ме интересува живо. Намаления риск от катастрофа, дори да е малък си заслужава този разход, още повече, че най-новите коли вече имат енергоспестяващи дневни светлини. А закона си е хубав.
comunikator
- специалист
Това пък няма нищо общо!
Chefo77
- майстор
jekasus написа:То не е заради фаровете, а защото шофирането е много лесна работа и не се изискват елементарни познания. Пък и пече цели 2 дни, значи на зимните гуми мястото им вече е в мазатаcomunikator написа:Това пък няма нищо общо!Много си е на място, "вампирите" поне да виждат какво става на пътя, че днес сутринта поне десет "вампирски" коли бяха извън пътя (заледена настилка), заради личната им "вампирска" простотия.

comunikator
- специалист
Аз попитах докога е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се кара на фарове,а не кой как предпочита и колко било хубаво,ако искате карайте и на факли,слагайте си и светлини на тавана. 

Чаро
- Акълия
Brave написа:Вероятно, защото и двамата не мислите разумно. Точно в ясен слънчев ден, видимостта на автомобила със запалени светлини се увеличава многократно. При определени условия - например шарени сенки и ярко слънце, някои сиви и сини цветове направо изчезват. Иначе сметките колко струва удоволствието да ти светят фаровете, не е толкова лесно да се смята, но и не ме интересува живо. Намаления риск от катастрофа, дори да е малък си заслужава този разход, още повече, че най-новите коли вече имат енергоспестяващи дневни светлини. А закона си е хубав.Бе не е и точно така. Сметките ги оставям на страна, въпреки че си е чиста проба разхищение. Разчитам, че си разумен човек и спазваш закона максимално. Къде е най- необходимо да има добра видимост, в смисъл колите да се забелязват от далеч? При извън градско шофиране и в моментите на изпреварване. Принципно пътищата в България (повечето) са строени по някакъв проект, обмислен проект направен от хора с акъл, не като в днешно време

Няма случай, в който не би видял автомобила отсреща, ако предприемеш изпреварване правилно.
Няма, ама ако:
Всички карат със скорост до максимално допустимата (90км/ч)
Не се предприема изпреварване на непозволени участъци от пътя.
Фаровете през деня са си за мъгливо време и валеж според мен. За всички други случаи са си чиста далавера за полицията, Лукойл, и разни сервизи, търговци и прочее. Чисто разхищение.
Струва ми се цялата история има и неблагоприятни страни. Привиква се към реакция само към автомобили със запалени фарове. При много време прекарано зад волана автомобилите без запалени светлини се игнорират някак си от съзнанието, като участници в движението. И мисля е по-добре или целогодишно, както в много държави или изобщо. Но това си е мое мнение...
inspo
- майстор
Чаро написа:.... Привиква се към реакция само към автомобили със запалени фарове. При много време прекарано зад волана автомобилите без запалени светлини се игнорират някак си от съзнанието, като участници в движението. ...Съгласен съм.
Случвало ми се е за миг да си помисля, че колата срещу мен не се движи понеже е без включени фарове.
Тема "Късите светлини през деня" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература