Всички имаме коли, нали ?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
...трябва доста често да се сменяш консумативи по колата и гуми.И да имаш сериозни познания за поведението на колата на пътя, при всякакви условия.А като ти чета писанията до тук.... :?
Забрави ремонтите най-вече. Именно за това ме бърка цената на всичко, не че съм чичо скрудж. А ако до сега не си разбрал, че съм чешит, не знам за кога. При една спокойна за мен седмица ми се трупат по 300км. А 3000км, което го дадох за месец е рекорд, а не редовно постижение. Обикновено около 1400км/месец.
Сигурно разбра и защо не обичам да оставям колата по майстори. Постоянно ми трябва и не мога да остана без крака няколко дни.
При правилно поддържана кола ремонти НЯМА.А при толкова километри, се очаква да си вадиш парите с тая кола, и не би трябвало да те бърка цената. :wink:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
При правилно поддържана кола ремонти НЯМА
Мда. И си вярваш. По-скоро ремонтите са част от поддръжката. Неизбежно е. А пък дай понеже си вадим парите да ги ритаме на улицата, така ли?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
При правилно поддържана кола ремонти НЯМА
Мда. И си вярваш. По-скоро ремонтите са част от поддръжката. Неизбежно е. А пък дай понеже си вадим парите да ги ритаме на улицата, така ли?
Добре тогава, защо АЗ на моите коли сменям само консумативи, пък ти на твоята правиш само ремонти?Айде обясни ми, пък може и ти до го проумееш най-накрая. :-D
И за да не кажеш, че те пързалям, ще ти обясня, аз парите не ги ритам по улицата, а ги "влагам" в качествени части.И затова ремонти не правя. :wink:
toolegittoquit - майстор
stoianov_n написа:
Добре тогава, защо АЗ на моите коли сменям само консумативи, пък ти на твоята правиш само ремонти?
Мисля, че е близко до акъла. А щом сменяш части - то си е ремонт. Истината е, че всичко в една кола, освен блока и купето е консуматив. И, да, мисля че се опитваш да ме пързаляш. Много си наясно, че когато купуваш автомобил е важно какво е правил и предният собственик. Защото каквото той не го е правил, после ти ще го смениш и ще го платиш от джоба си. За това и ме пързаляш, а после питаш "ти защо обиждаш" като ти "отговоря", нали така? Тръгваш по презумпцията, че тоя автомобил задължително е поддържан изряден от предният собственик. Да, ама не. Не винаги се оказва така. И аз съм всичко друго, освен мърляч. Каквото има за поправка - прави се. За мен всичко, освен даване на пари за масло за двигателя, хидравликата, маслен филтър, ремък, съединител, крушките, накладките, антифриза и дисковете се води ремонт.
Kirilpm - специалист
Ми много близко е до акъла,купуваш венто гробница за 500 лева,има много ремонти,ръжди,закъсвания на пътя и прочее.Купуваш венто за 3 бона и всички ти казват че си луд,но го купуваш с хубав двигател,обслужено с качествени консумативи и в близките 5 години караш КОЛА и сменяш консумативи,не кърпиш циганска талига.Ти си от първите,от тези които винаги търсят тънката лайсна и накрая се набиват на дебелия :lol:
kuger - майстор
Gadnyara написа:

П. П. Защо навсякъде трябва да си бутате печките?!
Приемете, че има глупави и бедни хора, които искат да се мъчат с газта.
Темата ли е твоя, форумът ли, та ми нареждаш къде да се бутам?
DundyTheCroc - майстор
Ще ме извинявате тук с личните си нападки, но няма кола, която да не се чупи, включително и чисто новите. Конкретно за нашите пътища очакването се скапва на абсолютно всяка кола ако се кара. Бих се съгласил, че предварителната замяна на почнали да дават проблеми компоненти намалява вероятността да останете на пътя, но няма гаранция, а това също са ремонти. Айде наздраве, че си налях един 37 годишен сливомицин ;)
kuger - майстор
Не нападам никого, не налагам и собствено мнение. Искам да се отнасят с мен така, както и аз с тях.
toolegittoquit, не четеш, или префразираш както ти отърва. Карам я, колега, ама ти за бира ще дойдеш ли до Карнобат?
Позна, патрон съм с праг на пенсията.

пп: Що ли изобщо пиша в тема, в която има участие и toolegittoquit? Навсякъде, където се "разпише" е все оплаквания.
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
Навсякъде, където се "разпише" е все оплаквания.
Не знам къде видя в мнението ми с цените по-рано някакви оплаквания. Беше чиста и проста сметка кое е по-изгодното. Като ти почна да влизаш в полемики за горивата. Аз предпочитам за 600лв да отида на ресторант няколко пъти и да си карам газеника, отколкото да ги дам за бензин.
Забележи, че написа ето това:
kuger написа:
Всичките плюсове и минуси на алтернативното гориво /LPG/, сами сте си го избрали, сами ще сърбате попарата, сори.
Което именно се интерпретира от доста хора като даване на наклон и изтъкване на едно нещо като по-хубаво от друго.
п.п Не съм се оплакал, дадох някои технически насоки до колкото ги разбирам аз. Някои хора почнаха с редовните въпроси, които ги задават едни и същи по всички теми. Питай ги по-добре тях защо го играят полицаи.
Kirilpm написа:
Ми много близко е до акъла,купуваш венто гробница за 500 лева...
Според теб каква е цената на 21 годишен скрап? Ако имаш още откровено извън темата въпроси - Лични съобщения. :axe:
DundyTheCroc написа:
на почнали да дават проблеми компоненти
А тези, които не дават явни признаци? Или се повреждат при аварийни ситуации? Примерно бензиновата помпа както си работи, спира и те оставя на пътя. Едно тъпо клапанче като се повреди на газта и изведнъж вече повече не работи на газ.
Kirilpm - специалист
Ти си избрал да си купиш 21 годишен скрап,има коли и на по 30 години,които служат вярно при съответната подръжка,но ти никога няма да дадеш пари за такава кола,понеже си най-обикновена пинтия.Хубавата стока струва пари,независимо на колко години е.

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: