Аз имах преди един монбат и първата есен нали съм примерен викам подготовка за зимата-смъквам го за дозаряд у дома.И окото даде фира не черно а бяло стана демек за боклука
.Малко преди втората година "намерих"под лепенката капачките и се оказа че крайната клетка таман се показала.То необслужваем акумулатор е този на който не трябва да се долива вода,това е основното което изобщо се поддържа,другото си е нормално остаряване.Уж имат разни клетки,сепаратори и още нам си кво за да спрат загубата на течност но и да изкара повече години то капацитета ще е свършил 
kozl написа:И на пасата като загрее двигателя напрежението на инсталацията намалява под 14VТака е, това го забелязвам и при мен(голф 4), откакто си монтирах LED дигитално волтметърче на таблото. Сложих го, защото ми отказа реле-регулатора и съм карал само на акумулатор до момента, в който стартера не можа да завърти, и всичко това без да ми светне лампата на таблото, че не зарежда - голяма надежност от тази лампа няма що - затова волтметър на таблото
fox_vt написа:Аз имах преди един монбат и първата есен нали съм примерен викам подготовка за зимата-смъквам го за дозаряд у дома.И окото даде фира не черно а бяло стана демек за боклука
DMN написа:И между другото това око по принцип хич не ми вдъхва довериеНапълно съм съгласен с мнението на jorkataG.