Всички имаме коли, нали ?
stefan_gb - специалист
Виж дали няма някуде капаче по кожуха на маховика и дали няма там белег, няма значение куде е прескочил зъб ( на разпределителни или на коляновия) все тая ...... Докараи коляновия на белег и виж разпределителния дали е и тои на белег ......
LazarGanev - "Велик майстор"
При разпределителния вал ремъка контактува с повече зъби и усилието се преразпределя, затова срязването обикновено става при коляновия вал. Ама нали каза, че разпределителния вал се върти?
8180 - майстор
Лазаре,
Да върти се, гледано през капачката за маслото (само, засега). Някой спомена "скъсан" вал - един вид до шайбата (1-ви цилиндър) се върти, а нататък ...? (което не ми се вярва много).
По-горе питах има ли вар., при нарушено газорзпр. (прескочили зъби) да намалее сериозно компрес. - аз мисля - не, но малко ми се губи количествено - иначе възм. причина за непалене.
Ще опитам да раздвижа колата и след това по-подробно компресията на 4 цил. за начало - на спускане/теглене, че нямам манометър.
Много е нагъчкано за любителско разглоби/сглоби - дори да търсиш марката на ангренажната шайба на кол. вал. е чудесия - май трябваше да се свалят външните ремъци/шайби..
Заяде ме нещо - може сведенията до тук да не са съвсем обективни - нещо да съм недогледал в "диагностиките" - болежките са ясни.
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбира се, че може от превъртял ремък да намалее съпротивлението - ако се случи така, че в такта нагнетяване има отворен клапан. Не казвам, че е много възможно прескачане на зъби - виж си опънатостта на ремъка. Скъсам вал ми се вижда най-невероятно.
bad to the bone - специалист
Според мен си скъсал колянов вал,или биела
stefan_gb - специалист
За вал съм абсолютно не :) но нека да провери компресията първо на всички цилинди и тогава да гадаем .. а за биела не се къса изведнъж без никакви признаци и последствия.
pesho - специалист
..и вземи иди най-накрая в сервиз..

Тема "Стартерът върти бързо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: