Всички имаме коли, нали ?
stiv1961 - майстор
25th Hour написа:
Няма как да си свалиш от замунда софт за глупавия Голф и да стане 200 коня....
Я не обиждай на Гоуф, че имам една двойка :-D
bulhomes2 - майстор
25th Hour написа:
...всичко това е четене и знаене...
Туй ме възпря да си закупя надлежно машинка за мойто ренде. Питах няколко дето имат - викат "Много работи показва, но трябва да знаеш кое какво е, колко трябва да бъде и как се поправя. Ако очакваш като го включиш да ти напише примерно "мембрана на еди кой си клапан е за смяна" - нищо подобно"
dyaneff - майстор
boltik написа:
Благодаря ви още един път и да попитам знаете ли форум,където се дискотират тези въпроси?Вашето инфо ми е от голяма полза.Изкам да навляза в материята-както се изразяват някой.И накрая малко прдпазни мерки,за през зимният период.
Колега,за сега само разпитвам,но марките са Ауди,Мерседец,Фолцваген-Шкода и англйските варианти на Опел.
Има много сайтове където се обсъжда диагностика на автомобили. Но не можеш с тези въпроси да отидеш и питаш там, защото никой няма да ти обърне внимание. Като за начало кажи какво знаеш. Четеш ли руски?
boltik - специалист
Отново благодарности.С руския средно ниво.На тубата,като говорят разбирам за какво става въпрос.Това съм учил и практикувал.Имам основата.От 10 години не съм докосвал автомобил.Интересно ми е,какво толкова чистят?Постоянно виждам седнал отпред и гледа нещо в лаптопа.Някой оглеждат с тези ръчните камери мотора за неизправности,като пробити съединения.
dyaneff - майстор
Защо си мислиш, че постоянно нещо трябва да се чисти. Компютърната диагностика се използва за да видиш живи данни в реално време на датчиците и актуаторите в автомобила. Според тези показания диагностикът се ориентира за работата на двигателя. На практика комп. диагн. визуализира какво "вижда" ЕЦУ ( двигателният компютър).
todortv - майстор
Eтo ти сайт за професионално занимаващи се в тази област, но не знам
дали ще ти обърнат внимание.
boltik - специалист
Благодаря ти за инфото.
25th Hour - специалист
stiv1961 написа:
25th Hour написа:
Няма как да си свалиш от замунда софт за глупавия Голф и да стане 200 коня....
Я не обиждай на Гоуф, че имам една двойка :-D
Извинявам се, имах предвид от тройка насам. При двойката повечето грешки завършват с "мамата" и се отстраняват доста лесно :)
bugsbunni - специалист
boltik написа:
Отново благодарности.С руския средно ниво.На тубата,като говорят разбирам за какво става въпрос.Това съм учил и практикувал.Имам основата.От 10 години не съм докосвал автомобил.Интересно ми е,какво толкова чистят?Постоянно виждам седнал отпред и гледа нещо в лаптопа.Някой оглеждат с тези ръчните камери мотора за неизправности,като пробити съединения.
Да разбирам ли , че имаш желание да са занимаваш с това? Ако е така , те съветвам да хаванеш някой да те понаучи , защото сам едва ли ще се справиш. Само искам да отбележа , че ако има грешки , трябва да отстраниш първо проблема и тогава да чистиш защото пак ше се появят. Иначе казано не виждам защо да давам на някой пари за да ми каже какво и е на колицата и после да ходя в сервиз , където отново да ми вземат пари за диагностика и после за отстраняване на проблема. Пък щом те влече действай смело , рано или късно ще се научиш и ще решиш сам дали това е твоето поприще. :)
MrMurdjo - майстор
bugsbunni написа:
Има и универсални тестери например Бош.
Да, например KTS приборите на Бош. Доста сервизи у нас и в бившия соц. се справят с помощта на китайския Launch.
Но се опасявам, че колегата, който пита, ще трябва да се пообразова малко в по-общи области за да може да получи някакви смислени отговори. А може би няма и да зададе този въпрос тогава. С отговори във форум и при най-добро желание няма да се получи, иска повечко четене.
Само ще добавя, че чистенето на грешките е като да ти дадат болкоуспокояващо, но да не се лекува причината за болката. За съжаление доста "майстори" така преджобват доверчивите си клиенти.

Тема "Диагностика компа на автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: