• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всички имаме коли, нали ?
ESPACE - майстор
ср яну 01, 2025 1:04 pmivanovbg написа:
И от моя опит: бягай от фиатите,ланчите и алфите. По добре Сузуки, ако уж е същата. Дано съм ти помогнал.

Двете коли са се правели на една и съща поточна линия в Унгария. Абсолютно еднакви са.
Много ми помогнахте, да знаете. Голямо благодарско!
Бях се замислила и аз в посока покупка от собственик в България. Сега вече съм сигурна. Мерси за линковете, тази едната и аз я бях видяла и мислех даже да звънна, а другата не знам защо съм я пропуснала. Да, не си струва занимавките, времето и по-високите цени в чужбина, след като там също няма гаранция за качество, по-скоро гаранция, че ще трябва да правя пълно обслужване. Ами стискайте палци да се падне читава сузука от България. Като я купя мога да пусна една фотка, но това ще стане най-рано другия месец. Весело продължение на празниците на всички и честит банго Васил :yawinkle:
ср яну 01, 2025 1:52 pmlyubohar написа:
Честита Нова Година.
Здраве и късмет.

Не мога да разбера защо е този мазохизъм да се купуват коли на по 15 год.,на по 200000 км.(а не се знае,може да е двойно).
За 9000 лв.След разноски по прехвърляне ще стане 10000!
Кой знае какви ремонти ще последват-отиде 12-13000.И колко ще я карате-още 5-6г.Става на 20!!!
За 25-30000лв.се купува нова кола в този клас!Може на изплащане.Аз съм пенсионер с 800лв.пенсия.
Е,докарвам още малко с поработване.
Цял живот карам нови коли.И сегашната вече е на 5 и половина години.Юни изтича лизинга-380лв. на месец.
Надявам се,че не сте с 800лв. доход.Спокойно може да се справите.И да не мислите за колата поне 8-10г.
Разбира се всеки си знае положението.
Успех.
Честита нова година и на Вас!
Разбирам ви съвета, прав сте. Новата кола има по-дълъг живот пред себеси. Просто, как да го кажа, при мен колите така или иначе не издържат повече от 5 години, били те на 5 или на 15. А изплащам вече и апартамент. 8-[
zz_stefanov - майстор
ср яну 01, 2025 1:52 pmESPACE написа:
ср яну 01, 2025 1:04 pmivanovbg написа:
И от моя опит: бягай от фиатите,ланчите и алфите. По добре Сузуки, ако уж е същата. Дано съм ти помогнал.

Двете коли са се правели на една и съща поточна линия в Унгария. Абсолютно еднакви са.
Нали знаеш, приказки на едро без обосновка. Недей рено, недей Форд, недей Фиат, недей френска, недей италианска... Накрая ако им проследиш произхода ще видиш че са се омотали като свински черва.
Върха на всичко това в Европа сега е Стелантис.
Последна промяна от zz_stefanov на ср яну 01, 2025 2:05 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Само да вметна че на познат жена му кара такова Сузуки, проблеми няма, но да се има предвид че това е една доста малка кола. Възтесничка е.
Ал_ - специалист
Онзи ден стана дума за вносители на коли. В софия нямаше как да нямам и мутри за клиенти, автоджамбаза редовно ме разкарваше с него да му помагам с договорите, когато отдаваше на лизинг разни поршета.
Неговите “премиум” лимузини бяха закупувани фирмени автомобили, отдавна изчерпали ресурса си, после препродавани из немско и карани на умиране, накрая стигнали в морга там, изтърбушени, оповръщани. Тук се окомплектоват за нула време с части от крадени коли, и те така. Куриоз, взима мерцедес от румъния, отивам с него, и ще му променят километража - от 500 на 100 000. Момчето му вика - да знаеш, че веднъж вече е връщна от 350 на 80 000 :-D
Две коли като за теб имам, едната е по-нюджетна дори :-D но не са търсената от теб марка
imegogo - специалист
ср яну 01, 2025 1:52 pmlyubohar написа:
и това е така специално за случая важи, освен това много поскъпнаха майсторите кадърни или не, спряха да познават парите
Но зависи от автмобила за коментирания в случая може, но примерно актуалния модел на моята кола по ценова листа започва от 106 к лв малко са хората на заплата ,които могат да си я позволят ,но на втора употреба има къде по достъпни предложения ,които никоя бюджетна марка макар и нова не може да осигури ,нито сигурността, нито мощността нито удобството което предлага казвам го от опит служебната ми е dacia jogger
lyubohar - майстор
Колега,тук става въпрос за малка кола,а не за кола за 100к.
Иначе знаем кои са скъпите,мощни,луксозни и покриващи егото на хората!
Иначе на семейството на сина ми доходите им са петцифрена сума и пак не им минава
през ума да си купят кола за 107К!Зависи от образование,и възпитание!
zz_stefanov - майстор
Любо, лошото е че смислените евтини коли (не на евтината базовата модификация) станаха по 40-50К.
И аз се бях запалил като теб, мога да си го позволя, но ми мина.
Chefo77 - майстор
вт дек 31, 2024 10:25 pmivanovbg написа:
Купи си Фиат да те е яд. Стара българска поговорка.
Хахаха
И по-големи простотии съм чувал обаче.
Ама от некадърници. Ти защо го казваш, не зная.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Кола от България или чужбина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: