• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
Andri01 написа:
С климатик ли си? Мойта е без,и това което ти писах е за такава-без!
Климатик - няма. Термотроника е автоматично парно. Като избереш с врътката температура - регулира и я поддържа само. В ръчен режим от двете страни - трябва да духа топло или да ти вкарва директно въздух в купето отвън. На радиатора тръбите са му топли, но не и толкова горещи, че да не мога да го пипам.
Andri01 - майстор
Sorry, значи се различават. Аз нямам така джуджавка :(.
thinkpad - майстор
Andri01 написа:
Sorry, значи се различават. Аз нямам така джуджавка
То май няма значение. На двете ръчни степени пак трябва да духа топло, а топло нямам хич.
Andri01 - майстор
Ровичкай клапите,като си му"вдигнал краката" разрови го и ще го изровиш де е "зайчето" :)
thinkpad - майстор
Andri01 написа:
Ровичкай клапите,като си му"вдигнал краката" разрови го и ще го изровиш де е "зайчето"
Не съм вече сигурен, че е от тези 2 клапи, които са достъпни и за които си говорихме!
Andri01 - майстор
Климатик - няма. Термотроника е автоматично парно. Като избереш с врътката температура - регулира и я поддържа само. В ръчен режим от двете страни - трябва да духа топло или да ти вкарва директно въздух в купето отвън. На радиатора тръбите са му топли, но не и толкова горещи, че да не мога да го пипам.[/quote]

Температурата на двете тръби,трябва да е същата сато на двигателя. Ориентировъчно-пипни тръбата след помпата и тези двете. Да не би да имаш "тапа" някъде към парното?
thinkpad - майстор
Така! Темотроника затваря клапата с електрическо моторче. На врътката жило нямам, имам сноп с проводници. Искам да разбера задната клапа, след тази която съм снимал се регулира само от врътката на парното - средната и от никъде другаде, нали така? Защото виждам с фенерчето, че преди тая клапа е имала малко по-различен ход и сега не го достига. Да знам дали това е проблемът с парното или някакъв друг! Ходът на клапата е такъв, че трябва от едната страна да е напълно затворено, от другата не - нали така? В момента е така при обърнато на топло, че и от двете страни е отворено.
Тази задната клапа е САМО за топло/студено, а не и за регулиране от къде да минава потока, нали така? Гледам, че е имала друг ход, то на самата пластмаса има изтрито и отбелязано до къде е ходила.
Andri01 - майстор
Търси приводите на клапите. За средния върток-топло/студено виж жилото в двата края дали е захванато от скоби.Ако едната от тях не държи,то няма да работи от край до край. При мене едната се беше счупила преди време и стана с "направи сам".
thinkpad - майстор
Andri01 написа:
Търси приводите на клапите. За средния върток-топло/студено виж жилото в двата края дали е захванато от скоби.Ако едната от тях не държи,то няма да работи от край до край. При мене едната се беше счупила преди време и стана с "направи сам".
Andri, топлото ми е там. Не стига до където трябва. На средният върток аз НЯМАМ жило. От него излизат проводници към моторче, което движи клапата. Понеже е термотроник, има електроника със сензор-термистор. Клапата се движи от моторчето, за да държи зададена температура от термотроника. Проблемът е, че не си прави пълният ход. Вижда се как е било, но не се прибира докрай. :? Като бръкнах вътре при запалена кола излиза по-топъл въздух, отколкото получавах в купето.
kr1100 - майстор
Тинки стига рева . Като не ти харесва продай Вентото. До вчера разправяше ,че си с ръчно управление - с жила, сега ново 20. Сваляй или изронени зъби на предавката на клапата или моторче са проблемни.

като те очаква и изпукване на бобина,ремонт на задни спирачки / дискове, накладки, ремонтен комплект водачи, ,евентуално и въжета на ръчна - става дебело. Пък кото се прибави смяна на термоста /сам няма да се справиш /,, радиаторче на парно :bear: еле пък нещо по ремонт на предница. :mrgreen:
Офф - но мкодератора да заключи темата. Много рев, много сълзи
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28

Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: