Andri01 написа:С климатик ли си? Мойта е без,и това което ти писах е за такава-без!Климатик - няма. Термотроника е автоматично парно. Като избереш с врътката температура - регулира и я поддържа само. В ръчен режим от двете страни - трябва да духа топло или да ти вкарва директно въздух в купето отвън. На радиатора тръбите са му топли, но не и толкова горещи, че да не мога да го пипам.
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad
- майстор
273 мнения в "Побърква ме на VW ел-а!"
Andri01
- майстор
Климатик - няма. Термотроника е автоматично парно. Като избереш с врътката температура - регулира и я поддържа само. В ръчен режим от двете страни - трябва да духа топло или да ти вкарва директно въздух в купето отвън. На радиатора тръбите са му топли, но не и толкова горещи, че да не мога да го пипам.[/quote]
Температурата на двете тръби,трябва да е същата сато на двигателя. Ориентировъчно-пипни тръбата след помпата и тези двете. Да не би да имаш "тапа" някъде към парното?
Температурата на двете тръби,трябва да е същата сато на двигателя. Ориентировъчно-пипни тръбата след помпата и тези двете. Да не би да имаш "тапа" някъде към парното?
thinkpad
- майстор
Така! Темотроника затваря клапата с електрическо моторче. На врътката жило нямам, имам сноп с проводници. Искам да разбера задната клапа, след тази която съм снимал се регулира само от врътката на парното - средната и от никъде другаде, нали така? Защото виждам с фенерчето, че преди тая клапа е имала малко по-различен ход и сега не го достига. Да знам дали това е проблемът с парното или някакъв друг! Ходът на клапата е такъв, че трябва от едната страна да е напълно затворено, от другата не - нали така? В момента е така при обърнато на топло, че и от двете страни е отворено.
Тази задната клапа е САМО за топло/студено, а не и за регулиране от къде да минава потока, нали така? Гледам, че е имала друг ход, то на самата пластмаса има изтрито и отбелязано до къде е ходила.
Тази задната клапа е САМО за топло/студено, а не и за регулиране от къде да минава потока, нали така? Гледам, че е имала друг ход, то на самата пластмаса има изтрито и отбелязано до къде е ходила.
thinkpad
- майстор
Andri01 написа:Търси приводите на клапите. За средния върток-топло/студено виж жилото в двата края дали е захванато от скоби.Ако едната от тях не държи,то няма да работи от край до край. При мене едната се беше счупила преди време и стана с "направи сам".Andri, топлото ми е там. Не стига до където трябва. На средният върток аз НЯМАМ жило. От него излизат проводници към моторче, което движи клапата. Понеже е термотроник, има електроника със сензор-термистор. Клапата се движи от моторчето, за да държи зададена температура от термотроника. Проблемът е, че не си прави пълният ход. Вижда се как е било, но не се прибира докрай.
kr1100
- майстор
Тинки стига рева . Като не ти харесва продай Вентото. До вчера разправяше ,че си с ръчно управление - с жила, сега ново 20. Сваляй или изронени зъби на предавката на клапата или моторче са проблемни.
като те очаква и изпукване на бобина,ремонт на задни спирачки / дискове, накладки, ремонтен комплект водачи, ,евентуално и въжета на ръчна - става дебело. Пък кото се прибави смяна на термоста /сам няма да се справиш /,, радиаторче на парно
еле пък нещо по ремонт на предница.
Офф - но мкодератора да заключи темата. Много рев, много сълзи
като те очаква и изпукване на бобина,ремонт на задни спирачки / дискове, накладки, ремонтен комплект водачи, ,евентуално и въжета на ръчна - става дебело. Пък кото се прибави смяна на термоста /сам няма да се справиш /,, радиаторче на парно
Офф - но мкодератора да заключи темата. Много рев, много сълзи
Тема "Побърква ме на VW ел-а!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература