• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Всички имаме коли, нали ?
Toyota обещава 40 г. живот на батериите | Новини.бг https://share.google/1gohVZTxbogr2M01q
Дали има смисъл за автомобил?
kozl - майстор
съб ное 15, 2025 5:51 amТрифон П.Трифонов написа:
Toyota обещава 40 г. живот на батериите
Дали има смисъл за автомобил?
:?
Аз докарах френско возило до 30, при това с помощта на технологията "НАПСАМ" и повече от 30 не успях.
Отказах се поради липса на части и неудачи в развитието на "НАПСАМ".

Какви части :?
Ами за двигател се намираха, за трансмисия и ходова част също,
но за купето [-X

Та според мен смисълът е следващото возило да е без батерии и да ползваш батериите от предишното возило.
Ама този смисъл го обезсмислят производителите та:

Ако батериите са СУПЕР стандартни, та примерно да стават за всичко, включително и на GSM-ите - ползваш едно за всичко .... :shock:
Кеф ти скутер, тротинетка, телефон, фенерче, винтоврътче, импактче, влакче .... батерии да искаш :supz: ,
Обаче както вълнуващо се изказваше Д.Т. (Шкумбата), "цитирайки" известния Т.К. -
"Майката ми разгонват батериите в куфарите" :lachtot:
В този смисъл, скоро чукваме 42 с японката.
Вярно, имаме проблеми с ръждица. За тези дни съм планирал третиране на проблемни участъци, но след прочетените компетентни мнения, в ламаринената тема, не съм уверен, че ще доживее 50.
Все пак, ще играе шкурка, някакъв фетбърнър, специален грунд и финиш за окото.
Ако стигнем мечтан юбилей, смятам да ударя купето на пясък и цялостна обработка, въобще.
Свалих от покрива 300 ватов фотоволтаик, но смятам да го върна. Караваната ще е на сянка.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб ное 15, 2025 12:21 pm, променено общо 1 път.
Christo - майстор
Производителите НЕ ИСКАТ вие да си карате колите вечно! На по-старите е възможно да се продължи животеца им. Колкото е по-нова колата, толкова по-финни методи се прилагат за да те откажат да си я правиш. Хората искат да я хвърлиш и да си купиш нова.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Електромобил в гаража." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: