• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15
Всички имаме коли, нали ?
MamaMy - майстор
Ей го още един потомствен гражданин. Нямат си на идея, че на този свят има и друг живот. :razz:
D.Kalchev - специалист
вт яну 23, 2024 11:41 pmMamaMy написа:
Ей го още един потомствен гражданин. Нямат си на идея, че на този свят има и друг живот. :razz:
По-скоро съм потомствен селянин. Но по никакъв начин не одобрявам анархията около мен и това, че всеки цървул живее с нагласата, че му се полагало нещо си...! Какъв друг живот? Живот на селски тарикати и хитреци на дребно.
MamaMy - майстор
Колкото и да не можеш, ще трябва да прочетеш цялата тема от начало ако искаш да разбереш :lol:
Avas_co - майстор
вт яну 23, 2024 11:07 pmhidrazin написа:
вт яну 23, 2024 10:41 pmAvas_co написа:
Ще добавя нещо и ще ви оставя ...
Айде пътувай де... Към царството на Морфей. Е за теб може и с евтина кока да те приемат.
:partyman:
P.S. Пак лъжеш като д'рът ман...ал. Нещо нормално за теб и темподобното малцинство.
Доста е забавно, как залюханите комундета си мислите, че сте мнозинство, и как ще се върне любимият ви социален експеримент.
Да де, ама не.
nikolson - майстор
Моите пет ст'инки. В повечето страни се въвеждат ограничения за дизеляците. В някои даже ги забраняват. Това ще доведе до спад на цените втора ръка. За няколко години ще станем "крайна дестинация" за тези коли. И след няколко години ще имаме много теми "ах, #МАКАКТАКА".
вт яну 23, 2024 11:04 pmB0bi написа:
... И някак си го докара, че ти завиждам - не. Не мисля, че изкарваш повече пари от мен. Но не се и оплаквам от условията за разлика от теб. Не обичам да се хваля и да се присмивам на по-ниско стоящите от мен във всякакъв смисъл.
Баси, как въртиш палачинката- цар си! Потвърждение на думите си нямаш, но нищо не пречи на фентъзито в главата ти.
Как се понасяте две жени у дома?
вт яну 23, 2024 11:04 pmB0bi написа:
.. Не мисля, че изкарваш повече пари от мен...
вт яну 23, 2024 10:36 pmB0bi написа:
...Други цепим по стотина километра за собствена сметка и осигуровки - на минималната...
Тези двете не зная как може да се "пресекат", изречени от една уста, освен по един начин, несъвместим със Закона?

По темата, сравнително новата ти, вече на почти 12г. кола, естествено, че е справедливо да се облага с по голяма тежест. За да не спорим тук- справка в другата тема, за споделените ремонти.
Понеже се изказваш, приемайки нещата лично, ползвам като пример, с тънка отправка към 3те москвича.
Като цяло, такъв автомобил вече е в тежест не само за овнъра. Освен това, моделът няма абсолютно никаква стойност. Също като при хората- някои живеят 100, други на 50 са развалина.

Никольча, от няколко десетки години сме крайна дестинация на западни и източни ламарини.
B0bi - специалист
ср яну 24, 2024 7:11 amТрифон П.Трифонов написа:
сравнително новата ти, вече на почти 12г. кола, естествено, че е справедливо да се облага с по голяма тежест.
При евро 6?
Вадиш цитати от контекста ... Това, което казвам е единичен случай, за да ти отговоря. Ти го правиш постоянно. Едва ли не си само затова в този форум.
Въпросната кола съм я взел именно за работа. Факт е, че малцина работещи могат да си позволят и такава.
Киррил - специалист
Богат на беден не вярва. Да не поставям таблицата за сравнение на минималната заплата на страните в ЕС къде сме ние.
Може да се използва и обратната логика. Да се увеличи данъка на всички нови коли до 5 години с 80%. Щом могат да плащат толкова пара за нова кола, ще имат пари и за данъци. Така ще напълним бюджета.
Целта на тази наредба не я виждам в опазване на чистотата на въздуха, а за обиране и последните пари на тези които нямат. Тези "таралясници" се карат от малоимотни, в болшинството пенсионери, а те нямат пари да ги юркат по софийските улици ежедневно. Не правят дрифтинг на жълтите павета като някой намазани недосегаеми софиянци. Собствениците им не носят скъпи часовници и не се фукат с тях. Карат се, защото държавата не изпълнява функцията си за осигуряване равен достъп до всички населени места в България. Болшинството от селата са със скъп фирмен/частен превоз и то само в определени дни. Да не продължавам, защото казвам нелицеприятни неща, които не галят бузите на богатите. Нима си мислите, че хората нарочно ги карат тези стари автомобили. Имат хиляди в банката, ама не купуват? Дай да ги принудим да ги спрат и да вървят пеш гадовете.
Не виждам в пресата изследване с информация, това предложение колко коли ще засегне, собствениците им в кой диапазон на социалната стълбица се намират, колко километра годишно имат среден пробег и т.н.т..
Темата мисля, че е актуална, засягаща значителна част от обществото ни, за това съм я поставил..
Andri01 - майстор
Какви увеличения на данъци бълнуваш? Такива ,"държавни тарикатчета" осигуровките си не плащат,ползват редица превилегии и пак плачат като вдовици!! Тях не ги бутат,защото почват веднага с искания за нове заплати. Ровят из хората с нормални и малки пенсии,които са научени да работят нормално!
schuldiner - майстор
Аз нямам оплаквания :-D Изтеглих си и за минали години
https://www.regionalprofiles.bg/bg/regions/varna/
разгледах частта "данъци и такси", сравнена с "икономическо развитие", и горе-долу разбирам накъде отиват нещата. Нормално, това за крива на Лафер се учи някъде в началото, ама и от обща култура се вдява логиката...
Значи, приходите отиват за местния бюджет - как се харчат да кажат гласоподавателите/данъкоплатците. Във Варна не само е "незадоволително", ами "много зле".
Вторият аспект е ползването на данъците като стимул или тежест за определени политики. В случая замяна на автопарка с ЕКО. Няма лошо. Обаче ако данъкът стане неприемлив за собственици на стари дизели и вземат, че се отърват от тях... следващата година ще трябва да се вдига данъкът на "природосъобразните". Щото не си представям съкращаване на разходите на администрацията - нали трябва да уволнят доста народ или да им намалят заплатите :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 15

Тема "Увеличение данък за старите бензин и дизели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: