• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
nikolovvd - майстор
DundyTheCroc написа:
stivemaster написа:
..Какво ми наляха тез в Ромпетрол не знам но не е било 95 де.
Ако успееш да разбереш не ти мърда Нобелова награда по химия :-D
Сигурно затова във Видин за 72 часа свалиха табелите, премахнаха колонките и се изнесоха, когато започнаха проверки на всички бензиностанции.
DundyTheCroc - майстор
Дизел е добре да не се кара до светване, то си зависи и от колата де, ама имам помпи, на които електрониката се охлажда от горивото.
crez - майстор
nv952 написа:
за 10 лв сложи 4 литра и нещо :?
Колега, при този плосък резервуар повече 0.5м2 как искаш 4л да променят показанията,та те са в рамкити на допустимата грешка,4л са покачили нивото с 0.0000 см. Пробвай и разлей вода на 0.5м2 и ще видиш за какво става въпрос :lol:
kr1100 - майстор
stivemaster написа:
Колега kr1100 интересно коя е бензиностанцията .
Eko на бул.Цар Освободител /по-надолу в ляво има ОМВ -/
Забравих да пиша,че пробега ми беше по-голям - т.е. действително ми е задържал клапана на поплавъка.
П.П. Също така ми казаха при контролното мерене да не гледам манометрите на газ колонките, а да гледам манометъра на компресора. На колонките били за подмяна, но фирмата поддържаща колонките не и се занимавало да ги сменя. Абе Бг работа да зареждам пък да се разхождам до компресора да видя колко е налягането :?
nv952 - майстор
crez написа:
nv952 написа:
за 10 лв сложи 4 литра и нещо :?
Колега, при този плосък резервуар повече 0.5м2 как искаш 4л да променят показанията,та те са в рамкити на допустимата грешка,4л са покачили нивото с 0.0000 см. Пробвай и разлей вода на 0.5м2 и ще видиш за какво става въпрос :lol:
Е ясно де! :)
Вече нямам такива проблеми щот просто е пълен до горе :-D
Обаче си мисля ,че някой убаф ден може да го намеря празен :?
crez - майстор
Въобще карането на нафта за мен си е чист мазохизъм, не знаеш къде каква брага(името и цената е само на нафта) ще ти сипят. После иди доказвай на някой за скапаният мотор. Да ми подаряват кола на нафта не бих взел. За повреди по мотори от некачествен бензин, не съм чувал, че трака аванса(при по старите авто) да, но при новите мисля че компютара компенсира разликата. Друг плюс е че имаш алтернатива,бензин,газ, така никога не можеш да останеш на пътя без гориво. :lol:
kuuuuuul - майстор
И аз съм на същото мнение,единственото правилно гориво е газта.Човек трябва винаги да има алтернатива. :supz:
hidrazin - майстор
Абе за дизел и бензин може доста да се поспори. И двете си имат предимства и недостатъци.
А относно това че като си имал алтернативата бензин/газ не си можел да останеш на пътя.... :-D само стой та гледай.
То на тоя принцип - във всеки хранителен магазин продават олио и в доста магазини газ за осветление. Та и с дизела не мое да останеш на пътя. :) А На другата я да ти свършат и двете - какво ще сипеш, газ от запалки или пещерска ракия? :cool:
Така че въпроса бензин или дизел май няма еднозначен отговор.
:partyman:
kuger - майстор
kuuuuuul написа:
И аз съм на същото мнение,единственото правилно гориво е газта.Човек трябва винаги да има алтернатива. :supz:
"Случайно" да са ти пълнили бутилката с ШМФ? Ако не знаеш какво е, значи нищо не знаеш. Не хвали газта!,там спокойно може да ти напълнят бутилката и с вода. Случайно да си виждал пентан, и как се вписва в газова уредба?
crez - майстор
"Случайно" да са ти пълнили бутилката с ШМФ? Ако не знаеш какво е, значи нищо не знаеш. Не хвали газта!,там спокойно може да ти напълнят бутилката и с вода. Случайно да си виждал пентан, и как се вписва в газова уредба?
А ти виждал ли си пентан и ШМФ :? май не, че ги ръсиш едни? Черният прах в фитъра на газовата е графит+ ръжди от разнити метални бутилки,цистерни и т.н. Широка маслена фракция (ШМФ) няма никаква роля и не може да попадне в LPG-то(или ако има то са някакви минимални остатъци преминали през катализатора) тава е при кренинга, след това отива в газофракционна инсталация и започв: "Разделяне на втечнените въглеводородни газове до индивидуални компоненти, при което се получават метан-етанова, пропанова, изобутан, нормален бутан и пентан-хексанови фракции." А колкото до пентана,ми той е низшия алкан като пропана и бутан, ноооо е течност при 20 грС и няма как да "кръщават" LPG-то с него на бензиностанциите защото цистерните са под налягане, а нафтата тече от маркуч :lol: Така че не ни плаши с глупости а виж цитит от друг форум:"Сипах за 50 лева нафта началото на седмицата, все едно напълних резервоара с кал... Пуши, пляка, трака, не върви, работи все едно е стар икарус, абе трагедия. По принцип с 50 лева изкарвам между 320 и 380 километра градско, сега май и до 200 няма да ги докарам... Кво мешат в нафтата? Тоалетната ли изсипват в цистерната... "
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 154

Тема "Измами с разход на гориво." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: