• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
ср окт 09, 2024 7:04 pmPIP написа:
ср окт 09, 2024 6:57 pmtorbalan написа:
ср окт 09, 2024 6:38 pmPIP написа:
Не е задължително със зимни гуми в uk, но на сайта на континентал преди години пишеше, че за техния климат препоръчват да се кара целогодишно със зимни, отколкото с летни.
...
Това, на което ние викаме "зимни гуми", във Финландия му казват "летни гуми"... ;)
Сигурно, но тея зимни гуми са основно за сняг и лед, за съжаление зимите у нас вече не са зими, аз съм от Самоков и последната истинска зима, която помня беше 2011/12г.
Зимната гума е за сняг. За лед е гума с шипове.
MamaMy - майстор
Врътнах им 30-тина км. вече днес. За сега на сухо се държат прилично. Доста меки (изглеждат почти спаднали), но спират супер. Един недалновиден шофьор реши да ми ги пробва. Заковаха веднага. АБС-а дори не тракна. Отзад съм с 11 годишен Мишелин алпин. За сега съм обут за поне два сезона. Като завали белчо ще ви кажа и тогава как се държат.
Ал_ - специалист
Chefo77 написа:
За сняг трябват ски, за лед - кънки, а за тези, които не обичат зимните спортове, при сняг и лед трябват огън, руйно вино и хубави мезета
PIP - майстор
ср окт 09, 2024 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа:
PIP, от 15.12.2010 до 15.01.2011, беше втората ми командировка на Боровец.
Вече имах Примерата Р10, перманентно 4х4.
Качих се с две зимни отпред и две летни отзад.
Няма такъв кеф! Ръчна не е необходима.
Когато бях студент карах такси в Боровец, слагах вериги за в курорта и стигах навсякъде. Доброто старо време със снежни зими.
chapara - майстор
ср окт 09, 2024 9:41 pmАл_ написа:
Chefo77 написа:
За сняг трябват ски, за лед - кънки, а за тези, които не обичат зимните спортове, при сняг и лед трябват огън, руйно вино и хубави мезета
👍👍👍👍👍😄😁
MamaMy - майстор
ср окт 09, 2024 10:56 pmPIP написа:
Когато бях студент карах такси в Боровец, слагах вериги за в курорта и стигах навсякъде. Доброто старо време със снежни зими.
До сега на всичките си коли съм ползвал вериги. На тази в книжката има изрична забрана за ползване на вериги. Разрешени са само шипове които са забранени пък у нас. :roll:
chapara - майстор
Логично са забранени шиповете. Освен износване на настилката, навярно знаеш слизайки от балкана, как ше си с шипове на обработена настилка, кати с кънки. Нищо че уж се прибират под натиск от тежестта на колата. Карал съм внос, нови, гадост!
MamaMy - майстор
Карах преди години нововнесения Ескорт на един приятел с чисто нови гуми с шипове. Беше разкош. Спираше като нормална кола, обаче как драпаше...
Като котка по ламаринен покрив :lol: . Накараха го при регистрацията в КАТ или да смени гумите или да извади шиповете. Бяха пластмасови. Като ги измъкна все едно и отряза крилете на тази кола. Стана си обикновен дръгел. Той потвърди, че ако е била с нормални гуми никога нямало да я купи. Та понеже имам поглед първа ръка мога да кажа, че отдавна гумите със шипове не са това което твърдят. Шиповете излизат само от центробежната сила при пробуксуване. Реално тези гуми са нискоскоростни за трудни терени и не са всекидневни градски. Това че разбиват асфалта е мит. То не, че асфалта ни е първа хубост, но то и пашата ни такъв като Батмана :lol:
kozl - майстор
Само веднъж съм ползвал всесезинни гуми Гудиър на Пежо 305 D.
Това което си спомням е шумни на асфалт, много добро сцепление и доста бъррзо се изтъркаха грайферите, което бе и основната причина да не повтарям пак с такива гуми.
Но това беше отдавна, преди 2000 г. ако това има значение за качеството на гумите.
gogo7777 - майстор
Бързото износване на гумите предполага качество на материалите вложени в направата им.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Всесезонни гуми ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: