ср окт 09, 2024 7:04 pmPIP написа:Зимната гума е за сняг. За лед е гума с шипове.ср окт 09, 2024 6:57 pmtorbalan написа:Сигурно, но тея зимни гуми са основно за сняг и лед, за съжаление зимите у нас вече не са зими, аз съм от Самоков и последната истинска зима, която помня беше 2011/12г.ср окт 09, 2024 6:38 pmPIP написа: Не е задължително със зимни гуми в uk, но на сайта на континентал преди години пишеше, че за техния климат препоръчват да се кара целогодишно със зимни, отколкото с летни.Това, на което ние викаме "зимни гуми", във Финландия му казват "летни гуми"... ;)
...
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77
- майстор
90 мнения в "Всесезонни гуми ?"
MamaMy
- майстор
Врътнах им 30-тина км. вече днес. За сега на сухо се държат прилично. Доста меки (изглеждат почти спаднали), но спират супер. Един недалновиден шофьор реши да ми ги пробва. Заковаха веднага. АБС-а дори не тракна. Отзад съм с 11 годишен Мишелин алпин. За сега съм обут за поне два сезона. Като завали белчо ще ви кажа и тогава как се държат.
PIP
- майстор
ср окт 09, 2024 7:25 pmТрифон П.Трифонов написа: PIP, от 15.12.2010 до 15.01.2011, беше втората ми командировка на Боровец.Когато бях студент карах такси в Боровец, слагах вериги за в курорта и стигах навсякъде. Доброто старо време със снежни зими.
Вече имах Примерата Р10, перманентно 4х4.
Качих се с две зимни отпред и две летни отзад.
Няма такъв кеф! Ръчна не е необходима.
MamaMy
- майстор
ср окт 09, 2024 10:56 pmPIP написа: Когато бях студент карах такси в Боровец, слагах вериги за в курорта и стигах навсякъде. Доброто старо време със снежни зими.До сега на всичките си коли съм ползвал вериги. На тази в книжката има изрична забрана за ползване на вериги. Разрешени са само шипове които са забранени пък у нас.

MamaMy
- майстор
Карах преди години нововнесения Ескорт на един приятел с чисто нови гуми с шипове. Беше разкош. Спираше като нормална кола, обаче как драпаше...
Като котка по ламаринен покрив
. Накараха го при регистрацията в КАТ или да смени гумите или да извади шиповете. Бяха пластмасови. Като ги измъкна все едно и отряза крилете на тази кола. Стана си обикновен дръгел. Той потвърди, че ако е била с нормални гуми никога нямало да я купи. Та понеже имам поглед първа ръка мога да кажа, че отдавна гумите със шипове не са това което твърдят. Шиповете излизат само от центробежната сила при пробуксуване. Реално тези гуми са нискоскоростни за трудни терени и не са всекидневни градски. Това че разбиват асфалта е мит. То не, че асфалта ни е първа хубост, но то и пашата ни такъв като Батмана 
Като котка по ламаринен покрив

kozl
- майстор
Само веднъж съм ползвал всесезинни гуми Гудиър на Пежо 305 D.
Това което си спомням е шумни на асфалт, много добро сцепление и доста бъррзо се изтъркаха грайферите, което бе и основната причина да не повтарям пак с такива гуми.
Но това беше отдавна, преди 2000 г. ако това има значение за качеството на гумите.
Това което си спомням е шумни на асфалт, много добро сцепление и доста бъррзо се изтъркаха грайферите, което бе и основната причина да не повтарям пак с такива гуми.
Но това беше отдавна, преди 2000 г. ако това има значение за качеството на гумите.
Тема "Всесезонни гуми ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература