• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Chefo77 - майстор
Тинки, за 180 лева на месец за жени ... абе ти да не си на абонамент при някоя :lol: :lol: :lol:
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
Като си толкова добър в сметките, а сега раздели тази сума на 12, защото заплата се получава всеки месец, т.е. 12 пъти в годината. После на 4 или 5, защото едва ли ги изтъркваш гумите за 1-2 години. При нормално каране комплект гуми изкарват 5-6 години преди да останат 4 мм от грайфера.Ако не можеш да отделиш 10 лв. на месец за гуми, що се мъчиш да бачкаш?
А сега в сметките добави, че тоя месец съм дал 150лв за лекарства и 100лв за стартер, колкото да вкарам колата в движение. Така че не дръж сметка. Твоите сметки ги правиш без кръчмаря. Между другото, нали казваш, че гуми на 5 години са за кофата, а пък грайфер 4мм е малко? Нали не караме на минимума? То ако ще ми правиш сметки, то и в момента карам с 5 годишен континентал с грайфер доста над 4мм? Ква е разликата, освен че са 30 кинта?
п.п 10 кинта са ми 2 дена обяд. Смятай дали ще ям обяд или...гуми... :? А ям много, да знаеш. Като казвам много - много.
Chefo77 написа:
Да бе, Петко циганина и той така мислеше, преди да блъсне със сто и кусур ЕС-класата в кофата на фадромата ... Ама фадромата не помръдна, да знаеш ...
Петко циганина е трябвало да се засили още... :cool:
kuger - майстор
thinkpad написа:
kuger написа:
Сори, малък си!!
Кугер, ти ЗИЛ ли караш? :) Иначе аз гледам да си взема нещо читаво, но за едни зимни гуми по 180лв/бр трябва половин месец да живея на фотосинтеза. Нямам проблем с ядене на гуми, иначе. Тези пари ги давам за жени. Те без това не правят разлика между Барум и Континентал. :lol:
Зил? Ако беше Зил нямаше хич да пиша, момко :-D Карам дърт кошник, дето не е пригоден да пази околните, и е тежъъък доста, повервай ми!
А бре, хайде да не си ги мерим във форума, ами да се видим, та да пием по една Лаваца! Пък може да намерим общ език, а? Бургазлия съм, за сведение, но живея на село през повечето време от годината.

пп:Тинки, и аз давам за лекарства за себе си, жена ми е инвалид, имам и стара майка на ръце, но не плача нали?
Chefo77 - майстор
Тинки, не разсъждаваш правилно. Не си карал хуваба нова гума, не знаеш каква е разликата, но спориш. Разбирам, че ти се иска кренвирш народен да е не по-малко вкусен от пържолата, но не е така. Като няма пържола, и кренвирша е хранителен. Но не е пържола.
Проблемът не е, че кренвирша не става за ядене. Става. Но да спориш, че са глупаци всички, които ядат пържоли - не си прав. Всеки се простира според чергата си. И моята е свита, и на Кугер със сигурност е - но да сме отрекли по-хубавото? Или само защото карам дърт Фиат да се чудя с какъв акъл си купуват CLS Shooting brake?
nikolovvd - майстор
thinkpad написа:
А сега в сметките добави, че тоя месец съм дал 150лв за лекарства и 100лв за стартер, колкото да вкарам колата в движение.
С или без кръчмар имам една кола, на която сменям само масло и филтри, и сипвам гориво.
Ти имаш две коли, нали така се похвали и само ти гълтат парите, защото за 1200 лв. можеш да си купиш само проблема.
От написаното до тук, се налага извода, че не можеш да си управляваш парите.
Имаш две коли, а не можеш да поддържаш дори една. Ревеш, че си дал 100 лв. за колата, а се хвалиш, че даваш 180 лв. за жени.
Замисли се как живееш и дали не грешиш някъде.
fox_vt - майстор
thinkpad написа:
nikolovvd написа:
Ти да не живееш в Египет? Минималнага работна заплата в България е почти 2 пъти по голяма, а ако ти кажа каква е средната, сигурно удар ще получиш. А това, че колата е оръжие, го осъзнаваме, когато стане белата.
4 гуми по 180лв = 720лв А е много лесно да си моралист, докато се хвалиш с нова кола и как гумите ти били по над 300лв.
Предната кола я карах 7 години със 4 нови летни гуми и за това време им изтърках половината грайфер.Това за малко над 50к км.Да речем че разхвърляш тия 720 лв на 7 години и получаваш по 100 лв на година.Добре тинки колко ти е гражданската на година а винетката а прегледа ? А сега ми кажи със гражданската,винетката и прегледа можеш ли да убиеш човек.За прегледа отчасти да ако дръгела съвсем се е разпаднал.Кат окажете така ама то 4 гуми много пари -ми купувай ги една по една бе кой те кара 4 по 4 да ги вземаш.И накрая както казва шефа ми -на днешно време да имаш кола е скъпо удоволствие-тинки като нямаш пари си купи колело или скейтборд или тротинетка или 2 чифта цървули аман вече [-X
bagera1 - специалист
Тинки уинки президент :-D вентото хвани го прегледай, че всяка година да взимаш гуми е лудост. Може би минаваш много километри, знам ли
За един лтен сезон, семислик на 19000km падна на 50% и60% предни/задни, при положение че се износват по-бързо о обикновените.
За мен вариантите са два, или правиш много хора на балъци с грайфера с който караш, или колата ти е за цялостен ремонт!
ArturDent - Почти Безобиден
thinkpad написа:
Превземате се тук сериозно. Колите са за каране, не да се мислят постоянно. И да се чудя как влияе разликата от ЦЕЛИ 2 милиметра между лява предна гума и задна дясна на дълговечността на бла-бла-бла...
Ами вземи попитай инженерите дето проектират автомобилите.
Защо дават максимална разлика от фабричните гуми - 5 мм и то при четири еднакви гуми.
Например ако фабрично си с 195/50/16 не можеш (не трябва) да караш с 195/55/16? Какво са тук някакви 9 мм?
Затова и хората ти дават два, в изключителни случаи, три размера гуми с които да си караш автомобила.
kozl - майстор
Ей тия гуми в тая тема нЕмат изтъркване ве :shock: Маркови и нови, стари и галоши, евтини и скъпи, убави и лоши..........
kuger написа:
Ся и аз ако кажа, че съм с Дебица зимни, ще ме изядат. :-D
Пичове, колата върви заради устройството зад волана, не от гумите, ако ми разбирате правилно.
Това у-во е от гоуемо значение, но в поледица си требат подходящи гуми. С галоши ни върви и ни спира пустото возило.
Некъде преди 2000 година сабале тръгвам от Софето към Пирдоп. Тъкмо са бях сдпобил с нови зимни из отпред и търкаляни, но зимни за отзад. Валеше нещо като дъждо-лед и шосетата беа се превърнали в пързалки. Криво лево допърпах къде Горна Малина. Никакви снегорини или опесъчители и се почна........... боксуването. На баира колона от закъсали. Пътниците бутат автобуса. Некои слагат вериги, други се отказват трети мъчат се да го набутат, ала всички псуват. Аве няма изкачвне на баира. Те това е тест. Кой не мое да тук да го изкачи, към Гълъбец не продължава значи.
Е аз минах лавирахки м-у закъсалите. Важното бе да не спирам, че няма тръгване. И така като захапах на равно спирам да си почистя предния джам, че ледяса и като слезнах от колата и ся пребих. Ми то не мое да се оди по тая поледица, а я карам колата. Ама гумите са ВАЖНИ, оти много задкормилни у-ва къде по-опитни от мен не качиха баира и останаа да чекат песока да ги посипе. А и каква изненада пък ме очакваше на Гълъбец................ :shock:
Със нови зимни гуми ХХХХХХ ХХХХХ изненади няма. :cool: До целта стигхме, е не навреме, но без закъсване и помощ, та дори спирахме и закъсали коли бутахме.
Chefo77 - майстор
Всъщност, не виждам проблем да си вземеш гуми на изплащане, както се възмути Тинки по-горе. Стока като стока. Какво значение има дали си вземаш гуми или телевизор, да речем. Да, телевизора веднага му виждаш ефекта, гумите ти е все тая. И с гуми не можеш да се гъзарееш.
Въпрос на гледна точка - но изгоден лизинг и нови гуми е за предпочитане пред галоши със силно съмнително минало и възраст на супероферта.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: