• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nv952 - майстор
kuger написа:
toolegittoquit написа:
При мен зимата е - 1 седмица зима, 2 седмици - слънце. :-D
Щастливец! Ела да видиш как е на село през зимата. Пазариш от магазина де що има, и се молиш да отворят пътя, та хляб да докарат. И да не спре токът!
А чешмата не ти ли замръзва :shock:
kuger - майстор
Замръзва. Сутрин със сгорещена вода, това ми е първата работа. Втората е паленето на печката. После вече си обръщам внимание, я кафе /ако ще карам/, я топло вино :-D След виното съм като дизел, нямам спиране :-D
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
Зимата палиш Форд-а и тръгваш. ..
Нов лаф....
:lachtot: :lachtot: :lachtot: :lachtot:
toolegittoquit - майстор
kuger написа:
Щастливец! Ела да видиш как е на село през зимата. Пазариш от магазина де що има, и се молиш да отворят пътя, та хляб да докарат. И да не спре токът!
В Бургас е така. Извън него - не съвсем. Аз пътувам извънградско. И все пак, зимата не е толкова тежка, колкото на други места. Но наглед прости проблеми я правят по-тежка. Високата влажност и фактът, че дори и да няма сняг - има лед. Гладък лед по пътя е много по-лошо от сняг.
А пък теб кой те би по главата да се местиш на село?
kuger написа:
Замръзва.
Е ти на външна чешма ли си? :? Нещо изолация на тръбите нямаш ли? На село бях направил една дилетанска изолация с останала термоподложка от ламинат и свински опашки. В интерес на истината имаше ефект, но май трябваше да навия повече. :-D
stoianov_n написа:
Нов лаф....
Хейтър. 4-5 зими карах фродо и никъде не ме е оставил по пътя. По-скоро имах проблеми с качването на заледените баири, отколкото с това че колата не пали. Кат не си карал, кой те би да говориш глупости?
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
Нов лаф....
Хейтър. 4-5 зими карах фродо и никъде не ме е оставил по пътя. По-скоро имах проблеми с качването на заледените баири, отколкото с това че колата не пали. Кат не си карал, кой те би да говориш глупости?
Аз ли не съм карал бе? :lol: :lol:
Карал съм фиеста с двигатели 1.1 моно, 1.3 карб. и 1.8 дизел. :wink:
Ся да кажеш нещо? :finga:
kuger - майстор
Поред:
1.В Бургас и на село - разлика огромна.
2.Изолация от минерална вата на шахтата, замръзва около метър от крана назад.
3.За Форд имам особено мнение, няма да го споделям, че ще те обидя /личен опит с такъв на близък роднина/.
Допълвам първия отговор - пенсионер съм, след над 30 години в производство с шум над 120 децибела, на село ми е като рай!
Kirilpm - специалист
kuger написа:
Много интересно ми се видя преди много години в Москва. Първите дни на януари, температура -17 градуса, покрайнините на Москва. Сняг около 20 санта. Но, много ниска влажност, снега беше като пясък. Коли, автобуси си се движеха като на сухо. Не можеш да направиш топка от тоя сняг.

Прибрахме се със самолет до Сарафово, температура -2 градуса, вятър, умряхме от студ, докато дойде автобус до Бургас :sad:, а там, в Москва по цял ден на вън... и никакъв проблем.

Това май нямаше връзка с темата :?
Това за влажността има огромна връзка с темата,в моето село се заселиха доста руснаци,някои стоят целогодишно,други се прибират от октомври до април.На въпроса защо,отговарят че при тях зимата е по мека,а тук им е студено.Много голяма разлика има между зимата на море и зимата на планина,особено в средна България.Преди 2-3 години имах случка с един приятел,който подходи малко като тинки,морето му е до колене тръгна от Поморие за Елена с добра джипка и летни гуми,или по скоро гуми за мъгла :lol: понеже прецени че времето е меко,той е с джип и проблем едва ли ще има накрая го вадиха от канавка с БТР,понеже техниката на гражданска защита не можа да му помогне.Пък да ми разправя някой че пътувал из околностите на Бургас с летни гуми направо ми става смешно спомням си по-миналата година как трактор Т150 се покатери на върха на една пряспа,потъна отгоре и закъса и това само на 40км от Бургас,пък ти ми разправяй сладки приказки как с форда няма никакви проблеми зимата,как пали зимата и как се катери,като знам как съм дърпал 2км иначе напълно изправен форд докато запали.
gogo7777 - майстор
Аз ли не съм карал бе?
Карал съм фиеста с двигатели 1.1 моно, 1.3 карб. и 1.8 дизел.
Ся да кажеш нещо?
Ама не си карал червен Форд.....с парно :idea:
stan73 - майстор
kuger написа:
toolegittoquit написа:
При мен зимата е - 1 седмица зима, 2 седмици - слънце. :-D
Относно хлябът - що не си вземеш малка домашна хлебопекарна. Имаме такава от около 12 години. Хлябът направен с нея е много хубав (много-по хубав от повечето купени), а и ще знаеш какво е сложено вътре. Също може да прави и само тесто, а работата с нея е лесна. На някое промо вероятно можеш да си купиш машина за около 60 до 80 лева. Можеш да се запасиш с нужните продукти предварително. Само ток да има. Но и да спре, като имаш продуктите (а вероятно на село имате и печка с дърва), може да си спретнете някоя ръчно замесена питка или пица. Е бъхтането ще е повече и няма да е така добре замесено и втасало, но все пак ще имате нещо...

А относно студовете и усещания из русийско - преди имах мацка, която като малка, заедно с родителите и са били няколко години в Коми. Било е -40 гр. по Ц., но е нямало вятър и се издържало нормално. А тук при минус 15 или 20 и като задуха силен и влажен вятър е ужас.
Chefo77 - майстор
gogo7777 написа:
Аз ли не съм карал бе?
Карал съм фиеста с двигатели 1.1 моно, 1.3 карб. и 1.8 дизел.
Ся да кажеш нещо?
Ама не си карал червен Форд.....с парно :idea:
И с тунингован калник (екстра се води).
Стоянов, аз съм карал и XR2i, 1:0 за мен :lol:
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията: