kuger написа:А чешмата не ти ли замръзваtoolegittoquit написа: При мен зимата е - 1 седмица зима, 2 седмици - слънце.Щастливец! Ела да видиш как е на село през зимата. Пазариш от магазина де що има, и се молиш да отворят пътя, та хляб да докарат. И да не спре токът!
Всички имаме коли, нали ?
nv952
- майстор
1478 мнения в "Сложихте ли вече Зимните гуми ??"
stoianov_n
- специалист
toolegittoquit написа: Зимата палиш Форд-а и тръгваш. ..Нов лаф....
toolegittoquit
- майстор
kuger написа:Щастливец! Ела да видиш как е на село през зимата. Пазариш от магазина де що има, и се молиш да отворят пътя, та хляб да докарат. И да не спре токът!В Бургас е така. Извън него - не съвсем. Аз пътувам извънградско. И все пак, зимата не е толкова тежка, колкото на други места. Но наглед прости проблеми я правят по-тежка. Високата влажност и фактът, че дори и да няма сняг - има лед. Гладък лед по пътя е много по-лошо от сняг.
А пък теб кой те би по главата да се местиш на село?
kuger написа:Замръзва.Е ти на външна чешма ли си?
stoianov_n написа:Нов лаф....Хейтър. 4-5 зими карах фродо и никъде не ме е оставил по пътя. По-скоро имах проблеми с качването на заледените баири, отколкото с това че колата не пали. Кат не си карал, кой те би да говориш глупости?
stoianov_n
- специалист
toolegittoquit написа:Аз ли не съм карал бе?stoianov_n написа:Нов лаф....Хейтър. 4-5 зими карах фродо и никъде не ме е оставил по пътя. По-скоро имах проблеми с качването на заледените баири, отколкото с това че колата не пали. Кат не си карал, кой те би да говориш глупости?
Карал съм фиеста с двигатели 1.1 моно, 1.3 карб. и 1.8 дизел.
Ся да кажеш нещо?
kuger
- майстор
Поред:
1.В Бургас и на село - разлика огромна.
2.Изолация от минерална вата на шахтата, замръзва около метър от крана назад.
3.За Форд имам особено мнение, няма да го споделям, че ще те обидя /личен опит с такъв на близък роднина/.
Допълвам първия отговор - пенсионер съм, след над 30 години в производство с шум над 120 децибела, на село ми е като рай!
1.В Бургас и на село - разлика огромна.
2.Изолация от минерална вата на шахтата, замръзва около метър от крана назад.
3.За Форд имам особено мнение, няма да го споделям, че ще те обидя /личен опит с такъв на близък роднина/.
Допълвам първия отговор - пенсионер съм, след над 30 години в производство с шум над 120 децибела, на село ми е като рай!
Kirilpm
- специалист
kuger написа:Много интересно ми се видя преди много години в Москва. Първите дни на януари, температура -17 градуса, покрайнините на Москва. Сняг около 20 санта. Но, много ниска влажност, снега беше като пясък. Коли, автобуси си се движеха като на сухо. Не можеш да направиш топка от тоя сняг.Това за влажността има огромна връзка с темата,в моето село се заселиха доста руснаци,някои стоят целогодишно,други се прибират от октомври до април.На въпроса защо,отговарят че при тях зимата е по мека,а тук им е студено.Много голяма разлика има между зимата на море и зимата на планина,особено в средна България.Преди 2-3 години имах случка с един приятел,който подходи малко като тинки,морето му е до колене тръгна от Поморие за Елена с добра джипка и летни гуми,или по скоро гуми за мъгла
Прибрахме се със самолет до Сарафово, температура -2 градуса, вятър, умряхме от студ, докато дойде автобус до Бургас, а там, в Москва по цял ден на вън... и никакъв проблем.
Това май нямаше връзка с темата
stan73
- майстор
kuger написа:Относно хлябът - що не си вземеш малка домашна хлебопекарна. Имаме такава от около 12 години. Хлябът направен с нея е много хубав (много-по хубав от повечето купени), а и ще знаеш какво е сложено вътре. Също може да прави и само тесто, а работата с нея е лесна. На някое промо вероятно можеш да си купиш машина за около 60 до 80 лева. Можеш да се запасиш с нужните продукти предварително. Само ток да има. Но и да спре, като имаш продуктите (а вероятно на село имате и печка с дърва), може да си спретнете някоя ръчно замесена питка или пица. Е бъхтането ще е повече и няма да е така добре замесено и втасало, но все пак ще имате нещо...toolegittoquit написа: При мен зимата е - 1 седмица зима, 2 седмици - слънце.Щастливец! Ела да видиш как е на село през зимата. Пазариш от магазина де що има, и се молиш да отворят пътя, та хляб да докарат. И да не спре токът!
А относно студовете и усещания из русийско - преди имах мацка, която като малка, заедно с родителите и са били няколко години в Коми. Било е -40 гр. по Ц., но е нямало вятър и се издържало нормално. А тук при минус 15 или 20 и като задуха силен и влажен вятър е ужас.
Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература