• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 72
Всички имаме коли, нали ?
egomen66 - майстор
:?
Последна промяна от egomen66 на пет яну 22, 2016 3:45 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
... също така каза, че при еднакви температури един път пали, друг път не. Какво става, захапва лоши/добри молекули ли? :)
Качеството и важността не ги коментираме!
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Със спрея нали не пали? Като запали нали работи?
И на двете отговорът е да. Спреят детонира, но не пали колата.
Chefo77 написа:
... също така каза, че при еднакви температури един път пали, друг път не
Точно така. Когато сменях маркучите запали в студа. Днес не иска.
egomen66 - майстор
Последна промяна от egomen66 на пет яну 22, 2016 3:46 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
Според мен може и да е от състава на спрея,продават се всякакви ментета,не е зле да вземе натривка от спрея върху парцалче и да я изпрати заедно с нафтата за изследване.Ако и това не помогне може да закара колата на майстор :lol:
ivanovbg - майстор
Според мен темата се изчерпа. не остана нещо непроверено и неизказано. Мисля, че е по добре да я приключим и да изчакаме Тинки да си купи друга. Нова кола, нова тема :-D

:partyman:
kr1100 - майстор
Темата отдавна е за ключ и се чудя защо все го напътствате ?
Форда ще запали , ама не сега ами като се стопли !!
Показатели :
Компресия извън нормите / допуска/.
Стартер без редуктор / ниски обороти/ , освен това както пише и затягащ.
Акумулатори "нови " - да били са преди да ги изтормози с безкрайно въртене на стартер. да измери какво е напрежението на клемите при въртене на стартер.
Да спомена и филтъра дето го няма /фабричен/ оригинален/
Горивото е как бе от бензиностанция дето е евтино , сигурно с добавка вода и резервоар дето е пълен на 1/4.
Момче зимата пълен резервоар -иначе конденз / вода , ако не знаеш в резервоара/ Зимата се зарежда зимна нафта или на пълен резервоар 1-2л бензин за такава антика.. Резервоара ти писаха да го почистиш - нищо не направи. За тия 20 и кусур години сигурно се бълникат вътре поне 2-3л вода, филтъра след резервоара не си го сменял, цедката на смукателя не си я чистил
П.П може раздиаторчето за парното да не е виновно. Дизел без печка зимата загрява когато го спреш след пробег.Не напразно имслагат бойлери / нагревателини свещи на антифриза/ или печки, а пък може термостата дфа е набор на Фродото. Едва ли стария собственик го е сменял за да не се набута като гледам " ремонтите "му

ivanovbg :partyman: много си прав и много отдавна беше време за ключ. Но поне се поразвеселихме :partyman:
пишман_майстор - майстор
kr1100 написа:
П.П може раздиаторчето за парното да не е виновно. Дизел без печка зимата загрява когато го спреш след пробег.Не напразно имслагат бойлери / нагревателини свещи на антифриза/ или печки,
Точно този , ако е наред термостата, ще загрее бързо. Моторът е предкамерен, за разлика от дизелите с директно впръскване, там да, те загряват доста по-бавно. :)
Ако "налапа" дори и малко вода с горивото, досега щеше да е свършила помпата ( ГНП-ето ) щото е с ..никакъв филтър. Щом пали някак , значи водата още не е стигнала сондата :-D
toolegittoquit как я мъчиш все още тази кола без филтър не знам ?! Поне не прави опити, ще съсипеш ГНП-ето, ако не е вече съсипано..
toolegittoquit - майстор
пишман_майстор написа:
toolegittoquit как я мъчиш все още тази кола без филтър не знам ?!
Филтър има.
kr1100 написа:
Форда ще запали , ама не сега ами като се стопли !!
Обясни ми защо на минуса оня ден колата палеше? Да не ми кажеш, че компресията ту я има след 12 часа престой, ту я няма. На акумулатор въртя, но не ги изтощавам акумулаторите. Когато гледам, че не е както трябва - сменям с другият, нося си 2. :lol: Зимна нафта зареждам и то не на тънка цена, а нормална и хубава нафта. Резервоара няма как да го сваля, защото вън е на минус температурата.
Извинявай, просто не мога да повярвам, че един ден, два дни, три дни поредни може да пали, дори когато е студено и то всеки път, след това греда. Не ми се връзва и търся компонента, която се появява епизодично.
egomen66 - майстор
Последна промяна от egomen66 на пет яну 22, 2016 3:46 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 72

Тема "Дизел Ford 1.8D пали само на бутане, когато е студен." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: