• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 154
Всички имаме коли, нали ?
p.v.x - майстор
simplex написа:
Аз когато работя, гледам да работя възможно най-бързо и колкото може по-качествено.

Значи съществува и такъв начин на работа.
А аз да не знам.
Последна промяна от p.v.x на съб окт 08, 2016 9:12 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm. - специалист
Да се чуди човек,хем работиш в добре заплатена сфера,хем работиш бързо и качествено,правиш икономия дори когато ходиш до тоалетна и накрая пак нямаш пари :? Абе нещо не излиза сметката :? :?
velinsl - специалист
p.v.x написа:
simplex написа:
Аз когато работя, гледам да работя възможно най-бързо и колкото може по-качествено.

Значи съществува и такъв начин на работа.
А аз да не знам.
Пропускаш най-важната дума в сентенцията
simplex написа:
И повече прилича на заяждане тоя пост.
И като е добре платена работа може да има други странични разходи. Никой на никого не знае хала в тоя форум. Аман от парадиране с "имане" Вие другище щот сте баровци, за това имате регистрация тук - "направи си сам".

Аз също от време на време обичам да си човъркам автомобила, не че и по сервизи не ходя де. Макар и рядко.
За електрониката не си много прав. Това, че тук ти продават нов дебитмер(най-вероятно от алиекспрес) за 250лв. далеч не означата, че от някой европейски сайтове(някой който съдържа думата "бей" в себе си) не може да се вземе нов за 70-80лв. Все обаче си е пари. Майсторлъка и той е проблем... еспешъли при един майстор дето ми подменя уж повредената част. Взе пари - резултати няма.
Старите коли са си хубави, здрави. Проблемът е с намирането на прилични части втора ръка с някой... дори и ФВ.
p.v.x - майстор
Клипчето , качено по назад в темата показва , че за да има такива майстори , трябва да има и такива клиенти.

Клиенти , които търсят определен вид работа "по качествена".

Май имаше едно предаване "Кой е по по най".
Когато се вършиш една работа , се върши по правилния начин.
Последна промяна от p.v.x на съб окт 08, 2016 9:23 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm. - специалист
Аз не виждам нищо лошо в човъркането по автомобила от собственика му.Никой,който ми е поискал съвет или да ползва ключ,отверка,скоба или канал не е бил върнат,но когато подпомогнатия почне да хапе ръката,която го храни,работата не е на добре.Нито съм станал богат от тоя занаят,нито съм останал гладен,та нито мога да парадирам нито да се оплача,за себе си съм доволен.
Avas_co - майстор
simplex написа:
Мога да си сменя консумативите, както и доста други неща пред нас, с 1 крик и 2 трупчета. Всяко нещо, което свърша сам означава по-малки разходи в сервиз, по-малък шанс някой да ми омаже нещо по колата и повече останали пари за други неща.
SEV написа:
Пак повтарям,механика в сервиза ни взема точно толкова за труд,на всеки един от автомобилите ни,колкото и на дъртата вектра на дедито преди нас.Чак ми бе съвестно.Майстора каза,труда си е труд.
Явно си познат с механика. На мен ми излиза 20лв по-евтино да си сменя маслото и филтъра, отколкото да я закарам в сервиза.
Тинки, я вземи си намери работа и една свястна жена !
Ей, заради това, че тук основно са останали разни такива Ганьовци сме на тва дередже, на тях всичко им е скъпо, пък само техния труд е евтин. Само си го представям някой такъв Мунчо, да дойде да ми върши работа - с клещи за 4,50, отвертки за 8,50 комплекта и многото претенции.
А бре, Тинки, ти в тия 20 лева по-тънко смяташ ли си времето и труда ?!
Не, че нещо, но по твоя край съм се въртял доста, и бая пари съм изкарал, и бая съм изхарчил. Почти постоянно ми звънят от там да ходя да им върша разни работи на цени доста над пазарните, та я малко се замисли къде е проблема.
Avas_co - майстор
simplex написа:
velinsl написа:
За електрониката не си много прав. Това, че тук ти продават нов дебитмер(най-вероятно от алиекспрес) за 250лв. далеч не означата, че от някой европейски сайтове(някой който съдържа думата "бей" в себе си) не може да се вземе нов за 70-80лв. Все обаче си е пари. Майсторлъка и той е проблем... еспешъли при един майстор дето ми подменя уж повредената част. Взе пари - резултати няма. Старите коли са си хубави, здрави. Проблемът е с намирането на прилични части втора ръка с някой... дори и ФВ.
При цена на TPS от 100-150лв, аз намерих за 40лв. При цена на рециклиран, а не нов дебитомер , от български представител на VW, аз намерих човек от Пловдив, който е правил плочки за рециклиране - дебитомерът на 2Е беше потенциометър. Не е в това проблема. Проблемът е, че колкото по-нова е една кола, толкова по-малко можеш да свършиш сам, без да имаш специално оборудване.
Относно майсторлъка - никой не е толкова съвестен към чужд човек, колкото ти ще си съвестен сам към себе си. Светът се комерсиализира, всичко е за пари и на принципа - прееби другарче. :sad:
Avas_co написа:
А бре, Тинки, ти в тия 20 лева по-тънко смяташ ли си времето и труда ?!
Времето за смяна на масло е 30 минути. 10 минути да я подгрея, 10 минути да развъртя пробката и да й изтече маслото, 5 минути да развия старият филтър и да напълня новият с масло, 5 минути да налея новото масло и да изчакам малко преди да я запаля.
Маслото мога да си го сменя в свободното време. Пробката ми беше на лесно място, един ключ 17 да я развия, едно чекмедже от развален хладилник Мраз да прибера изгорялото масло, да не ми се лее на земята.
Ми ей ги де тия 20 лева разлика, но пак си мисля, че и тук гледаш да минеш по тънката, че само на прима виста мога да измисля поне две неща, от които да вадиш повече пари, щото малко ми е съмнително някой читав механик да си оцени почти час на 20 лева.
p.v.x - майстор
simplex написа:
Светът се комерсиализира, всичко е за пари и на принципа - прееби другарче. :sad:
Има една приказка - "Не всичко е пари".

И много удобно за теб , е да поставяш всички под общ знаменател.
И много неправилно , от твоя страна.

Има и друга приказка - "Каквото посееш , такова ще жънеш"
Avas_co - майстор
Тинки, ти замислял ли си се, че ако си наполовина толкова кадърен, за колкото се мислиш, нямаше все да ревеш, че пари няма ?
Ама, ти нали - Аз съм ебаси пича, ама България не ме обича.
p.v.x - майстор
simplex написа:
p.v.x написа:
Има една приказка - "Не всичко е пари".
Кога?! Отидох на доктор и от вратата "А имаш ли пари?" Неплатежоспособен пациент е на попа клиент.
p.v.x написа:
И много удобно за теб , е да поставяш всички под общ знаменател.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 154

Тема "Какъв Пасатко си купих - да ви е яд!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: