• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Ами забравя човека ...
Не бе, някои хора не правят разлика между сарказъм и сериозно мнение. В много случаи и аз нарочно пиша така, че да не стане изрично ясно това. Да видим кога някой ще се усети и до кога някои хора ще твърдят, че примерно си сменям маслото като стане на грес, а накладките не ги пипам, докато не почне да стърже желязо в желязо като колесата на влака по железопътните релси.
nikolov333 - майстор
Това лято карах до юни със зимните гуми понеже станаха на години и смятах да ги изхвърлям, та реших да им взема душичката..
Нямаше проблем за градско и къси преходи, но като ги засилих на магистралата и при 180 се престроих рязко в дясно заради един ниско летящ самолет, които не забелязах че лети зад мене, направо се разбалансираха..волана тресеше леко и като пристигнах видях, че са се откъртили малки парчета каучук от ръба на борда на грайферите..та не можах да изкарам лятото с зимните..Сега ми дойдоха новите за тая зима NOKIAN 235/65/17 WR SUV 3 XL 108H и утре ги слагам, че не ми се занимава да ги прибирам и да чакам снега и всички като хукнат да сменят в един ден стават луди опашки по гумаджийниците
gogo7777 - майстор
Не бе, някои хора не правят разлика между сарказъм и сериозно мнение. В много случаи и аз нарочно пиша така, че да не стане изрично ясно това.
Аааааааа вече ме заболя корема от смях......заслужи си още един прякор Киркегор. А може и Пинокио
pipilica - майстор
stoianov_n написа:
toolegittoquit написа:
Защото не съм карал лятото със зимни гуми, да ги знам какво става тогава..
toolegittoquit написа:
Ама съм ял дървото с зимните гуми лятото. В един завой при едно мокро време задницата тръгна да ме изпреварва.
:?
И кво става, нищо освен че свирят по завойте и се трият повече. Нали цяло лято карах със зимни гуми, а не карам много спокойно, според мен зимни през лятото е добре ако можеш да си купуваш нови гуми на две години
iliya_i - майстор
toolegittoquit написа:
Ама съм ял дървото с зимните гуми лятото. В един завой при едно мокро време задницата тръгна да ме изпреварва.
Чудно, това дали е от зимните гуми или от главата зад кормилото? Дали с летни гуми не може да се постигне същият ефект :?
Или ако си с летни гуми, с каквато и скорост да влезеш в завоя, те задължително държат?
Как ли тогава рали пилотите, със сликове карат на дрифт?
stoianov_n - специалист
iliya_i написа:
toolegittoquit написа:
Чудно, това дали е от зимните гуми или от главата зад кормилото? Дали с летни гуми не може да се постигне същият ефект :?
Или ако си с летни гуми, с каквато и скорост да влезеш в завоя, те задължително държат?
За колегата сликове= изтъркани галоши. :lol:
iliya_i - майстор
stoianov_n написа:
За колегата сликове= изтъркани галоши. :lol:
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0 ... %BC%D0%B0)

Сликовете са си сликове (гуми с гладък протектор, без грайфер).
Износените гуми са си просто износени гуми (с износен до края грайфер = износен до предела протектор).
toolegittoquit - майстор
nikolov333 написа:
...и при 180 се престроих рязко в дясно заради един ниско летящ самолет
А ти какъв си бил? Ти си за без книжка, ако питаш мене. На магистралата съм плътно 140-145км/ч и само самолети като теб смеят да ме изпреварват със 180км/ч.
gogo7777 написа:
заслужи си още един прякор Киркегор. А може и Пинокио
А ти какъв ли си си заслужил, понеже не разбираш български? Ти въобще какво си казал, освен да плюеш? Или някоя мацка като ти каже "да, ама друг път" си мислиш, че не те реже, а си го мисли, а? Много ти е тежко в реалността със сигурност.
iliya_i написа:
Сликове е сликове. А "сликове" или т.нар "галоши" са опасни гуми, на които износването е стигнало до там, че видимо не е останал протектор. Някои ги карат, докато не почнат да се показват теловете отдолу. За 3-ти път да обясня. А зимни всъщност съм карал малко време, на едно мокро и едно кръгово с 40-45км смених по-рязко лентата и задницата избяга. Пък за останалото - то в такъв случай и със зимни гуми през зимата ще се утрепеш. За какво искат да вкарват регламент за задължителни зимни гуми зимата? Нали то всичко е от главата, не от гумата?
Трябва да отбележа, че намесването на оригиналното значение на сликове си е чиста дръвщина и евтино заяждане, защото никой не кара гуми за писти по пътя. Сликове карат на пистите, не по нормалните пътища.
stoianov_n написа:
За колегата сликове= изтъркани галоши.
Дървен философ, ти как минаваш законовото изискване за протектор на гумите, ако караш със сликове, които нямат такъв? Нещо да помислиш, че "оригинални" сликове не можеш да ги караш по пътя?
bagera1 - специалист
За това има семи слик, с протектор за да може да се кара по улиците. Това са много добри гуми за сухо време, за мокро са по-зле от обикновенните, но на сухооо..... Лошото им е че бърЗо се износват.
stoianov_n - специалист
toolegittoquit написа:
stoianov_n написа:
За колегата сликове= изтъркани галоши.
Дървен философ, ти как минаваш законовото изискване за протектор на гумите, ако караш със сликове, които нямат такъв? Нещо да помислиш, че "оригинални" сликове не можеш да ги караш по пътя?
bagera1 написа:
За това има семи слик, с протектор за да може да се кара по улиците. Това са много добри гуми за сухо време, за мокро са по-зле от обикновенните, но на сухооо..... Лошото им е че бърЗо се износват.
Колегата ме е изпреварил и е обяснил точно и ясно. :prayer:
Семи слика и много добра гума, направо "залепя" за асфалта, ама как да го обясним на Тинки, не знам. :?
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: