Кабриолет със свален гюрук на огледала виждали ли сте да паркират.
Големи шофьори ей.

Стиви написа:Тинки, мога да се хвана на бас, че ще вкарам твоята кола в твоя гараж на огледала по-бързо, отколкото ти я вкарваш като се въртиш и гледаш назад.Не можеш да ми вкараш колата в гаража, колкото и упорито да опитваш. По простата причина, че аз гараж нямам!
Стиви написа:...Нещата, които си написал звучат вярно. Убягва ти обаче, че с огледалата нямаш периферно зрение и точно то ти помага, когато паркирайки на заден, човек се навре зад колата. Ти гледаш в лявото огледало и в тези 30 ms някой се набутва отзад отдясно. Дали си е виновен сам е отделен въпрос, но няма да го видиш.
l_bonev написа:Горните 2-ма колеги явно не са карали нищо само с кабина и водят без мислен спор. Парктроника да ли ще ти помогне , ако искаш да се включиш на главен път или кръстовище, което от дясната ти страна е по малко от 40- 45 градуса.Мен ли визираш ? Тойота Хиайс,Деу,Ситроен С15,Опел комбо - все товарни. Парктоника помага много докато гледаш в огледалата и даваш назад и някой реши да мине зад теб,попадайки в мъртвата зона. Само да писне и си нащрек. парктроника го препоръах на ТинкиЯвно не сте попадали в подобна ситуация. Врата ти става , като на жираф. Айде със здраве.
schuldiner написа:Абе за добрия шофьор няма голямо значение - немалко тираджии се наместваха на рампа на отворена врата, вместо на огледала, а други никак не можеха, дори и с насочване отвън. Но фактът си е факт - огледалото убива стереото и няма точна преценка за разстоянията. Губи се и периферното зрение, което в града е дори по-важно. Например по-кофти е да застрашиш някой завеян пешеходец, пресичащ зад гъза ти, отколкото да чукнеш нечия кола. Особено ако гледаш лявото огледало, а той ти влиза отдясно... Смешно ми става като си представя как някой гледа двете огледала едновременно. Или пък хваща разстоянията по отражение - на такива не им дават книжка заради психото.А обсъждат варианти психото да отпадне.
bagera1 написа: ......Рено сценик 1 бензинови, 1 фаза е с по-евтино газифициране и обслужване- двигателита са 8клапанови 1.6 и 2.0. С 1.6 8v трябва да се внимава при покупката че може да е пукнат блока от некадърни майстори, коет е поправимо де, но за всеки случай.....Препоръчвам, не е типичното комби, но задния ред седалки са единични и се свалят за секунди и то без инструменти. Така се отваря доста голям полезен обем с равен под. Проблема с гарнитурата на главата и пукане на блока наистина е характерно само за 1,6 8V /К7М мотора/ на фаза 1, при 2,0 8V мотора не стоят така нещата. Затова пък при фаза 2 с 1,6 16V /К4М мотора/ са изчистени дребните проблеми от първата фаза, като са повишени конете, което в случая не е от значение. Минусите при втората фаза /бензиновите версии/ са пластмасовите смукателни колектори, които предполагат само ГИ и по-високия данък.
kr1100 написа:@ "Препоръчвам, не е типичното комби, но задния ред седалки са единични и се свалят за секунди и то без инструменти. "Точно. Не съм имал проблем лично, но са ми го казвали хора от КАТ. Можеш да сгънеш седалките, но не и да ги демонтираш и да караш така. И номера "Свалих ги за да ги изпера" не върви
Oбаче ония от КАТ не мислят така - нарушаване конструкцията на автомобила![]()
Единствено на 7 месните от VAG/Ford = /Sh/Al.Galaxy/ минава номера,защото в кинжката на автомобила има картинки с дадени варианти с различен брой седалки и при спор започват да мънкат.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: