Кабриолет със свален гюрук на огледала виждали ли сте да паркират.
Големи шофьори ей.
Това за мъртвата зона, не знам защо го намесихте при шофирането на заден, при положение, че е проблем при смяна на лентите за движение. Моля ви, не ми казвайте, че при шофиране с 90км/ч , при всяко изпреварване се обръщате назад, вместо да погледнете в огледалата
Относно стерео виждането - то трудно помага за определяне на разстоянията, особено на панорамни огледала, защото обектите изглеждат по-далече, отколкото са на практика. За това пък има един много лесен начин за справяне с проблема - ВРЕМЕТО. Отново е нужна предвидливост да гледаме в огледалата повече ВРЕМЕ. В динамична обстановка, ако има достатъчно данни, мозъка може да прецени точно за колко време ще пристигне колата зад нас и дали ще имаме време да изпреварим, без да и засечем пътя. Същото е и с карането на заден ход. Ако отдалече гледаме препятствията и караме с константна скорост, то мозъка преценява разстоянията по времето за което ги приближаваме.
За да имаш ръка ловка, трябва много тренировка!
Ако упорито отказвате да практикувате нещо, никога няма да се научите! Не казвам, че и аз не се въртя, като шофирам назад. Правя го, но ПРЕДИ да потегля назад, за да видя общата картина, преценя обстановката и да си направя план за действие.
Колкото и да е странно, пешеходците по правило ми пречат на ПРЕДНИЦАТА. Има особено тъпи екземпляри, които стоят на 50 см от дясната страна на колата/буса и не помтръдват като им свира, при положение, че съм навил пълен ляв и се опитвам да паркирам на някой паркинг на заден. Налага се да ги побутна с калника, за да се усетят!