Всички имаме коли, нали ?
Pinto - специалист
Колеги спешно ми трябва съвет. Купих си втора употреба пластмасов капак за клапаните на Опел Астра. Ще сменя оригиналният, метален, тъй като пластмасовият е с по-добър дизайн и уплътнява по-добре от металния и се избягват характерните за Опел омаслявания на двигателя. Преди да го монтирам искам да го пръсна с някакъв защитен лак, но не знам какъв да бъде. Има нагряване, но не е кой знае колко голямо. Моля давайте съвети какво и къде да търся. Желателно е да е спрей, но може в краен случай да действам с мече или четка.
25th Hour - специалист
От лака нищо няма да остане по тоя капак... за кой мотор става дума....
Pinto - специалист
Ами гледам продават лак за двигатели. Мотора 1.4 моно, а капака мисля, че е от пълна инжекция. Еднакви са.
25th Hour - специалист
Да де мисълта ми е, че не Еко и не е големия от двувалка....

Тоя проблем няма оправия.... и най-хубавата гарнитура пак си прави мизерия защото се криви леко капака....

Иначе има един не лош спрей за капака, но нека го видя да ти покажа снимката, че не я намирам...
genata6 - специалист
Аз имам опит с боя и лак (спрей са и двете )
И двете бяха топло устойчиви значе някаде около 4 години ми изтраеха и поцхна да се бели но да не забравяме ,че двигателя е постонянно топъл !
Последна промяна от genata6 на нед юли 18, 2010 1:46 pm, променено общо 1 път.
Pinto - специалист
Някой ако може да подскаже марка и от къде мога да си закупя. На капака има декоративен надпис и емблема и за това търся само лак. Иначе съм вземал топлоустойчив спрей, сив и съм боядисвал детайли с него. След боядисване детайла се изпича във фурната на печката и не мърда.
Pinto - специалист
Ще попитам и в темата за бояджийство.
25th Hour - специалист
Моно

Изображение

Пълна инжекция

Изображение

При втория го няма тоя проблем чак толкова, за това питам....

Е тва е спрея

Изображение

А тва е резултата... не знам дали ти харесва...

Изображение
Pinto - специалист
Колега от къде го купи този спрей и за колко. Траен ли е, в смисъл пада ли след време. Изглежда страхотно на снимката. Браво.
25th Hour - специалист
Не не пада обаче и не знам откъде е купен. Мисля, че го има по всички големи вериги за материали до тия на Дупликолор...

Иначе това не съм го правил аз.... малко пича е омазал здраво всичко а то се прави по културно, но ефекта е приличен...

Цената е около билет за 3Д кино...

Тема "Топлоустойчив лак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: