Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
Искам да попитам какво правите вие, за да елиминирате разни грозни тракания в автомобила, като например инструментите в багажника. Като човек кара по по неравен път, разните неща почват да дрънкат дразнещо. Някакви специални кутии, какво? Интересно ми е какво вие правите по въпроса или просто игнорирате този шум.
stiv1961 - майстор
То зависи какво имаш в багажника, ако возиш кирки и лопати трябват си калъфи за тях :-D . Моите инструменти се събират в един куфар от пишеща машина. Отделно в една кутия с капак( от домакинските) съм сложил разни дреболии- крушки, някакви свещи, предпазители.... а, и едно делко без капачката :-D , нали карам Опел. Ако вече возиш професионални инструменти- зегета, винтоверти, дрелки и т.н. търси им куфари да не се търкалят из багажника :)
thinkpad - майстор
Е, те моите са в дървена кутия, ама пак дрънкат. Изглежда не е достатъчно. А много "професионални" инструменти по принцип не нося. :)
ZEDYCUS - майстор
Не се сдържах :lol:
Гаранция, че ще го ликвидираш, ако вземеш монтажна пяна и запениш всички цепки на пластмасите и уплътниш между инструментите с нея. :-D

Сега сериозно, аз ги нареждам между парцали и отгоре хвърлям едни платнища от плащ палатки военни. Не се чува дрънкането. Повечето инструменти и кабели са ми в долапа за резервната гума(пасат комби),а немеца е сложил на металния капак вата и уплътнява много добре, а има какво ли не там(лопатка, брадва, крик, кабели, чистачки, гумата, масло двутактово) :partyman:
MamaMy - майстор
Аз съм си направил торбички от крачоли на стари дънки. На подгъва дупча една дупка с канцеларски перфоратор. През нея нанизвам връзка за обувка. Крачола го режа някъде до коляното и го обръщам на опаки. Тегля един двоен тигел на сантиметър от срязаното и обръщам на лице. Имам идеална брезентова торба за инструмент. Не дрънка и не се пилее. :wink:
shotik - майстор
В кутия от къртач си подреждам гаечни ключове,клещи и др ,на капака от вътре съм залепил дунапрен ,който е с повърхност като пирамиди и като затворя ,той притиска всички инструменти да не клопат.Други неща в платнени торбички и за да не замърсявам купето,ползвам един брезент към 180 Х 180 см . за постилане и завиване ,ако трябва.
fox_vt - майстор
Както казва един колега от работата кви инструменти кви пет лева.Аз лично обикновенно не нося сандъка с инструментите в колата освен ако не тръгвам на дълъг път (с плахата надежда че ако нещо стане ще имам нужния инструмент да го оправя)Лошото е че тъпите испанци са оставили тоя огромен багажник събиращ три трупа без нито една фабрична ниша за туй онуй и всичко си се разхожда както си му харесва.А за тракането и за разни други тракания и хлопания голямата врътка на СД то решава проблема с лекота.
crez - майстор
В моята имам 7 жабки във всяка има определен инструмент, в едната ел. инструмент и части, в другата ключове и прочее железа, в другата са антирадара,GPS-а кабели за зареждане на телефона и разни други шмотки,има една много специална,шише с 1/2л. ракия,една опаковка сухари, 3 бр. лоени свещи,2 кибрита,2 шоколада и пакетче лукчета. В багажника е само шансовия инструмент,пехотна лопатка и комбинирана пехотна кирко-секира.
ditronix - специалист
crez ,ти каква кола имаш бе човече :shock: То OPEL или FORD да беше пак не може такива изпитания да очакваш :? Свещи,сухари,ракийка,лукчета... То човек за война така не се готви! :lol: Ама за ракийката си прав! И да знаеш,половинка е малко. Кви са тия половинки? Само цели шишета! :roll: Няма да се излагаме!
ivanovbg - майстор
Никога не се знае га и де че те остави таралясника, така че си требе бойна готовност. Проблема е опазването - да не се завре некой смок между жабките да ги изеде :lol:
:partyman:

Тема "Ликвидиране на грозното тракане в автомобила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: