Искам да попитам какво правите вие, за да елиминирате разни грозни тракания в автомобила, като например инструментите в багажника. Като човек кара по по неравен път, разните неща почват да дрънкат дразнещо. Някакви специални кутии, какво? Интересно ми е какво вие правите по въпроса или просто игнорирате този шум.
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad
- майстор
27 мнения в "Ликвидиране на грозното тракане в автомобила"
stiv1961
- майстор
То зависи какво имаш в багажника, ако возиш кирки и лопати трябват си калъфи за тях
. Моите инструменти се събират в един куфар от пишеща машина. Отделно в една кутия с капак( от домакинските) съм сложил разни дреболии- крушки, някакви свещи, предпазители.... а, и едно делко без капачката
, нали карам Опел. Ако вече возиш професионални инструменти- зегета, винтоверти, дрелки и т.н. търси им куфари да не се търкалят из багажника 
ZEDYCUS
- майстор
Не се сдържах
Гаранция, че ще го ликвидираш, ако вземеш монтажна пяна и запениш всички цепки на пластмасите и уплътниш между инструментите с нея.
Сега сериозно, аз ги нареждам между парцали и отгоре хвърлям едни платнища от плащ палатки военни. Не се чува дрънкането. Повечето инструменти и кабели са ми в долапа за резервната гума(пасат комби),а немеца е сложил на металния капак вата и уплътнява много добре, а има какво ли не там(лопатка, брадва, крик, кабели, чистачки, гумата, масло двутактово)
Гаранция, че ще го ликвидираш, ако вземеш монтажна пяна и запениш всички цепки на пластмасите и уплътниш между инструментите с нея.
Сега сериозно, аз ги нареждам между парцали и отгоре хвърлям едни платнища от плащ палатки военни. Не се чува дрънкането. Повечето инструменти и кабели са ми в долапа за резервната гума(пасат комби),а немеца е сложил на металния капак вата и уплътнява много добре, а има какво ли не там(лопатка, брадва, крик, кабели, чистачки, гумата, масло двутактово)
MamaMy
- майстор
Аз съм си направил торбички от крачоли на стари дънки. На подгъва дупча една дупка с канцеларски перфоратор. През нея нанизвам връзка за обувка. Крачола го режа някъде до коляното и го обръщам на опаки. Тегля един двоен тигел на сантиметър от срязаното и обръщам на лице. Имам идеална брезентова торба за инструмент. Не дрънка и не се пилее. 
shotik
- майстор
В кутия от къртач си подреждам гаечни ключове,клещи и др ,на капака от вътре съм залепил дунапрен ,който е с повърхност като пирамиди и като затворя ,той притиска всички инструменти да не клопат.Други неща в платнени торбички и за да не замърсявам купето,ползвам един брезент към 180 Х 180 см . за постилане и завиване ,ако трябва.
fox_vt
- майстор
Както казва един колега от работата кви инструменти кви пет лева.Аз лично обикновенно не нося сандъка с инструментите в колата освен ако не тръгвам на дълъг път (с плахата надежда че ако нещо стане ще имам нужния инструмент да го оправя)Лошото е че тъпите испанци са оставили тоя огромен багажник събиращ три трупа без нито една фабрична ниша за туй онуй и всичко си се разхожда както си му харесва.А за тракането и за разни други тракания и хлопания голямата врътка на СД то решава проблема с лекота.
crez
- майстор
В моята имам 7 жабки във всяка има определен инструмент, в едната ел. инструмент и части, в другата ключове и прочее железа, в другата са антирадара,GPS-а кабели за зареждане на телефона и разни други шмотки,има една много специална,шише с 1/2л. ракия,една опаковка сухари, 3 бр. лоени свещи,2 кибрита,2 шоколада и пакетче лукчета. В багажника е само шансовия инструмент,пехотна лопатка и комбинирана пехотна кирко-секира.
ditronix
- специалист
crez ,ти каква кола имаш бе човече
То OPEL или FORD да беше пак не може такива изпитания да очакваш
Свещи,сухари,ракийка,лукчета... То човек за война така не се готви!
Ама за ракийката си прав! И да знаеш,половинка е малко. Кви са тия половинки? Само цели шишета!
Няма да се излагаме!
Тема "Ликвидиране на грозното тракане в автомобила" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература