Всички имаме коли, нали ?
Направи - напреднал
Какви горивни добавки сипвате за почистване на инжектори и дюзи ? Какви горивни добавки сипвате особено през ЗИМАТА против замръзване на нафтата ?
hidrazin - майстор
Не се сипват никакви добавки. Те са за балъци. В дизела - бензин.
:partyman:
jorkataG - специалист
Или газ за горене за да пообере водата :drinkers:
dadko - майстор
Айдее... пак се почна с :toimonster:
jorkataG - специалист
Колега то винаги е така всяка зима е едно и също "кво сипвате в нафтата да не мръзне"
Chefo77 - майстор
На дизела зимно време - газ за осветление, 1:100 до 1:50. За да не замръзва или става на желе. Много по-ефективна от бензина.
Иначе за почистване - нищо освен сваляне и чистене. Другото е за наивници. Пикаеща дюза с добавка ... :lol:
kalpev - специалист
@Направи ми се струва, че е Сузи с друг профил. Явно първия бан й е малко, май скоро и този ник ще яде бан-ан :mrgreen:
hidrazin - майстор
Chefo77 написа:
На дизела зимно време - газ за осветление, 1:100 до 1:50. За да не замръзва или става на желе. Много по-ефективна от бензина.
Съгласен за газта но този процент дето го даваш е много малък. За бензина си го пише в книжките на някои коли. Освен това е почти два пъти по-скъп от бензиня.
Иначе газта за осветление би трябвало да е чист керосин. За съжаление вече няколко пъти попадам на нещо в бутилките с газ за осветление дето няма много общо с керосина. И като мирис и като... Знам ли какво са шибнали вътре?
dadko - майстор
kalpev написа:
@Направи ми се струва, че е Сузи с друг профил. Явно първия бан й е малко, май скоро и този ник ще яде бан-ан :mrgreen:
Просто не знаеш колко много си прав :supz:
Тя може и да не изяде другия банан, ама ще си покаже рогцата. Шило в торба не стои [-X
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Chefo77 написа:
Съгласен за газта но този процент дето го даваш е много малък. За бензина си го пише в книжките на някои коли. Освен това е почти два пъти по-скъп от бензиня.
Иначе газта за осветление би трябвало да е чист керосин. За съжаление вече няколко пъти попадам на нещо в бутилките с газ за осветление дето няма много общо с керосина. И като мирис и като... Знам ли какво са шибнали вътре?
Аз споделям опит, не каталози - нямам представа колко трябва да е "по книжка"! В студените периоди съм слагал литър на 50 нафта, в по-топлите - половинка. И никога не съм имал проблеми с палене, замръзване и т.н. Разбира се, автомобилите ми са в кондиция. Бащата ме е учил така, него пък колеги и така :) Даже е споделял за замръзнала нафта с доволно бензин в печката за отопление на негов колега, докато работи през нощта ... на -22 градуса.
А това, което съм купувал и слагал за газ стои мазно, керосинът така ли трябва да е?

Тема "Какви горивни добавки сипв за почистване на инжектори и дюзи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: